MarktPlaza

Peugeot RCZ - 1.6 THP - JBL LEER NAVI - Lage KM

404x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Transmissie: 6 versnellingen, Handgeschakeld
Aandrijving: Voorwielaandrijving
Bandenmaat: 235/45 R18
GVW: 1.740 kg
Afmetingen (LxBxH): 429 x 185 x 136 cm
Wielbasis: 260 cm
Acceleratie (0-100): 8,3 s
Topsnelheid: 215 km/u
Interieurkleur: Zwart
Gemiddeld brandstofverbruik: 6,7 l/100km (1 op 14,9)
Brandstofverbruik in de stad: 9,3 l/100km (1 op 10,8)
Brandstofverbruik op de snelweg: 5,2 l/100km (1 op 19,2)
CO2 uitstoot: 155 g/km
Emissieklasse: Euro5
Onderhoudsboekjes: Aanwezig (dealer onderhouden)
Aantal sleutels: 2 (2 handzenders)
Motorrijtuigenbelasting: € 138 - 154 per kwartaal
## Aanvullende opties en accessoires
- Achterspoiler
- Airbag(s) side voor
- Airbag passagier
- Armsteun voor
- Audio-navigatie full map
- Audio installatie premium
- Autotelefoonvoorbereiding met Bluetooth
- Buitenspiegels elektrisch inklapbaar
- Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening
- Elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugen
- Elektrisch verstelbare passagiersstoel
- Halogeen mistlampen
- Hard disk
- Hill hold-functie
- Lederen interieur
- Lederen stuurwiel
- Leer-pakket
- Lichtmetalen velgen 18"
- Metallic lak
- Navigatie-pakket
- Pack Easy
- Parkeersensor achter
- Parkeersensor voor en achter
- Radio-CD/MP3 speler
- Speciale kleur
- Voorstoelen verwarmd
- Zwarte hemelbekleding
| 2011 | 61.752 km | JBL Premium audio | Club Noir Mistral leder | zwarte hemelbekleding | Elektrische zetels + memory | Navigatie | Bluetooth | 18” | Elektrische spoiler | EUR 13.900 |
Ken je die spectaculaire schetsen van prototypes? Opwindende lijnen, laag gekoetste wagens met wielen zo groot als molenwieken. Vol verwachting klopt je hart bij het zien er van. Nu maar hopen dat de designers er uit gaan komen met de ingenieurs en het ontwerp overeind blijft.
In 2007 kwam Peugeot met zo’n concept – 308 RCZ – genaamd. De eerste plaatjes waren zoals verwacht spectaculair. Een lange, lage coupé-lijn, fors lichtmetaal en een spannend ontworpen achterruit. Mooi…heel erg mooi…zeker, maar reëel? No way…
Al snel wordt duidelijk – mede door het enorme enthousiasme – dat de RCZ werkelijkheid gaat worden. De opdoemende schetsen blijven, spektakel alom, maar – in tegenstelling tot gebruikelijk – blijft het ontwerp staan. Als dit werkelijkheid wordt, dan krijgen we een ongekend fraai gestileerde coupé van het Franse autohuis.
Op de IAA in Frankfurt 2009 is het dan zo ver. De RCZ wordt gepresenteerd aan de wereld. Hij is werkelijk bloedstollend mooi. Een strak gelijnde coupé met een lange derrière. Neem plaats midden achter de RCZ en aanschouw hoe ongekend breed hij is. Credit voor Peugeot. De schitterende RVS bogen maken een fraai contrast met het lange koetswerk. De even sportieve als chique grote wielen staan fantastisch onder de breedgeschouderde Fransoos. Écht uniek is de double-bubble achterruit. Een kostbaar en productietechnisch vernuftige ontwerp waarbij de golvende daklijn overgaat in de eveneens golvende achterruit. Dit was al zichtbaar bij de allereerste schetsen. Knap werk dat dit het eindstadium gehaald heeft.
Genoeg over het design. Onder de korte motorkap gaat de 1.6 THP turbo benzinemotor schuil. Een kleine, moderne motor die PSA gezamenlijk met BMW ontwikkelde. Onder meer bekend uit de snelle GTI versies van Peugeot, de Mini Cooper S en BMW’s 3-serie. De turbotechniek zorgt ervoor dat naast een ongekend laag verbruik deze Fransman in 8 seconden naar 100km/h vliegt.
Sportieve prestaties gaan niet samen met – sorry voor onze onbescheiden mening! – de normaal zo gezapige onderstellen van Peugeot. Gelukkig zagen les ingenieurs dat zelf ook in. De wielen van de RCZ zijn welhaast op de hoeken van de koets geplaats. Gecombineerd met een relatief lange wielbasis, laag zwaartepunt en de vrij stugge afstelling van het onderstel resulteert dat in heel fijne rijeigenschappen. De RCZ dirigeer je onnoemelijk hard de scherpste bochten door. De grens ligt ver en het karakter is on-Peugeots sportief. Geweldig stuk werk.
Binnenin is het eveneens feest. De schitterende sportstoelen met racy feature – Peugeot logo – in de hoofdsteunen zijn uitgevoerd in zacht zwart leder en bieden serieuze zijdelingse steun. Ingekapseld in deze zetels bemerk je de sportieve trim verder. Het gaat door met het fraaie leder met wit stiksel over het gehele dashboard. Dit voelt echt Premium aan en het originele Bell & Ross klokje dat midden op het dashboard prijkt versterkt dit gevoel. De zwarte hemelbekleding hoort helemaal thuis in dit donkere kamertje met uitzicht over de brede neus.
Peugeot is normaal gesproken niet het merk dat onze bucketlist vult, maar naast een echt mooie 205 GTI stond de RCZ er echt wel op. We hebben hem weten te vervullen met dit exemplaar.
Een origineel Nederlands geleverde machine uit 2011 met maar 61.752 km ervaring. Uiteraard volledig aantoonbaar middels een RDW Tellerraport en sluitende historie. In de meest gave trim – Gris Haria - met het luxe leder Club Noir Mistral en de schitterende 18 inch dark grey gepolijste velgen. Voorzien van vrijwel alle mogelijke opties waaronder het voortreffelijke JBL Premium audiosysteem, Peugeot Nav Connect met navigatie met 3D kaartweergave, bluetooth audio, 10Gb Jukebox en bluetooth telefonie. Het systeem bediend u vanaf de middenconsole en de informatie wordt weergegeven op het elektrisch inklapbare 7” kleurenscherm bovenop het dashboard. Verder zijn de sportstoelen volledig elektrisch verstelbaar en de bestuurdersstoel met memoryfunctie. Beide uiteraard met stoelverwarming. Parkeersensoren voor en achter beschermen het gelikte uiterlijk en waarschuwen naast akoestisch ook grafisch op het display. Ramen en spiegels zijn elektrisch bediend en de spiegels tevens elektrisch inklapbaar. De dual zone airconditioning zorgt voor een aangenaam klimaat.
Alle documentatie en beide sleutels zijn voorhanden. Het onderhoudsboekje is volledig afgestempeld. Wij hebben de auto alvast volledig gereed gemaakt voor aflevering en de RCZ een olieservicebeurt gegeven en de bougies vervangen. Hieronder de onderhoudshistorie.
25/02/2011 0 km
30/01/2013 19.395 km
03/02/2014 27.210 km
29/01/2015 34.748 km (groot onderhoud)
18/01/2016 38.600 km
15/03/2016 39.190 km
16/05/2017 46.779 km (groot onderhoud)
20/08/2019 61.726 km (olie + bougies)
Nog één ding willen we kwijt. We kunnen niet ontkennen dat de RCZ een unieke auto is, beeldschoon zelfs, maar naast de auto krijg je de beste indruk van de auto. De RCZ is indrukwekkender in real live dan op beeldmateriaal. Maak daarom snel een afspraak om deze schitterende RCZ te bewonderen en eventueel te rijden.
Peugeot RCZ 1.6 THP
Datum eerste toelating: 24 februari 2011
Kilometerstand: 61.752 km
Kleur: Gris Haria
Kenteken: 76-PLS-9
APK tot: 15 maart 2020
Vermogen: 115kW/ 156pk
Topsnelheid: 215 km/h
Acceleratie 0-100km/h: 8,3s.
Gewicht: 1.250 kg.
Uitrusting
- Peugeot Nav Connect met elektrisch 7” klapscherm
- Navigatiesysteem full map met 3D kaartweergave
- Club Noir Leder interieur (dahboard, deurpanelen, stoelen)
- JBL Premium audiosysteem
- Sportstoelen met Peugeot logo in hoofdsteun
- Elektrische stoelverstelling met memory
- Stoelverwarming
- Cruise control en snelheidsbegrenzer
- Elektrische ramen voor en achter
- Elektrisch inklapbare buitenspiegels
- Elektrisch verstelbare en verwarmde spiegels
- Centrale vergrendeling met afstandsbediening (2x)
- Automatische dimmende binnenspiegel
- Parkeersensoren voor en achter met grafische weergave op display
- Gordelindicatoren achterbank
- Automatische airconditioning dual zone
- 18” Originele Dark Grey lichtmetalen velgen
- Zwarte hemelbekleding
- Traction control
- ESP stabiliteitssysteem
- Front-, zij- en hoofdairbags
- Double-bubble achterruit
- RVS dakbogen
- Sportuitlaat af fabriek
- Sportstuurwiel in leder
Inruil is mogelijk
Bij serieuze interesse graag telefonisch contact opnemen op 06 41 822 882 tot 22:00 's avonds. Voor meer informatie verwijs ik u graag door naar onze website www.jurjensautomotive.nl. of onze Facebookpagina.
Met vriendelijke groet,
Menno Jurjens
Jurjens Automotive
Inruil mogelijk
Wij ruilen je huidige auto (of motor) graag in. Voor een correcte taxatie ontvangen we graag duidelijke informatie en foto’s.
Jurjens Automotive is ontstaan uit pure passie voor auto’s. Wij zijn gevestigd in een splinternieuw pand in Meppel, centraal gelegen dichtbij de snelweg en op slechts 15 minuten rijden van Zwolle. Wij ontvangen jou graag in onze showroom.
Onze voorraad bestaat voornamelijk uit occasions die net even iets extra’s hebben ten opzichte van de aangeboden massa. Wij begrijpen als geen ander dat een auto naast eventuele praktische eigenschappen ook zeker enige emotie mag oproepen.
Wij staan achter onze occasions. Van alle occasions wordt de kilometerstand gecontroleerd. Je ontvangt altijd een RDW Tellerrapport. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat er een sluitende onderhoudshistorie aanwezig is. Mocht je nog meer zekerheid willen dan staan wij altijd open voor een onafhankelijke aankoopkeuring door bijvoorbeeld een dealerbedrijf of Mijn Autocoach.
Wil je nog meer zekerheid. Kijk dan eens naar onze garantie pakketten en de voorwaarden. U vindt deze op www.jurjensautomotive.nl.
Jij bent meer dan welkom. Alvorens je ons bezoekt stellen wij het op prijs dat je eerst een afspraak maakt zodat we jou alle aandacht kunnen geven.
Ons bezoekadres en contactgegevens zijn
Jurjens Automotive
Setheweg 14d
7942 LB Meppel
Telefoonnummer 0522 855 885
WhatsApp 06 41 822 882
Mail info@jurjensautomotive.nl
Openingstijden
Maandag op afspraak
Dinsdag op afspraak
Woensdag 12:30 – 17:30
Donderdag 9:00 – 17:30
Vrijdag 9:00 – 17:30
Zaterdag 9:00 – 16:00
Bezoek buiten openingstijden – eventueel ook ’s avonds – graag bellen voor overleg.
Check voor meer informatie over ons, de laatste nieuwtjes en speciale reportages ook onze website www.jurjensautomotive.nl en onze Social Media kanalen.
Vriendelijke groet,
Menno Jurjens