MarktPlaza

Mini Mini Cooper - Rover 1.3

741x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Transmissie: 4 versnellingen, Handgeschakeld
Modelreeks: jul 1991 - dec 2000
Aandrijving: Voorwielaandrijving
Vooras: Bandenprofiel links: 9 mm; Bandenprofiel rechts: 9 mm
Achteras: Bandenprofiel links: 6 mm; Bandenprofiel rechts: 6 mm
Koppel: 95 Nm
GVW: 1.050 kg
Wielbasis: 203 cm
Tankinhoud: 34 liter
Acceleratie (0-100): 11,0 s
Topsnelheid: 148 km/u
Interieurkleur: Zwart
Gemiddeld brandstofverbruik: 6,6 l/100km (1 op 15,2)
Brandstofverbruik in de stad: 8,5 l/100km (1 op 11,8)
Brandstofverbruik op de snelweg: 5,5 l/100km (1 op 18,2)
Algemene staat: goed
Aantal sleutels: 2
Garantie: Het is uiteraard mogelijk om een garantie af te sluiten op deze bijzondere auto. Ik informeer u graag over de mogelijkheden.
Motorrijtuigenbelasting: € 35 - 39 per kwartaal
Onderhoudshistorie: Volledige onderhoudshistorie aanwezig
## Aanvullende opties en accessoires
- 12Volt aansluiting
- Alarm klasse 1(startblokkering)
- Audio-installatie
- Mistlampen voor
- Niet in gerookt
- Sportonderstel
- Sport uitlaat
- Zomerbanden
Compact van vorm, maar met veel karakter, dat is de Mini in een notendop. En wat is er beter dan het origineel? Precies, een exemplaar dat na 23 jaar origineel is gebleven! Kers op de taart is deze, in mini-oplage gebouwde 35th anniversary edition. Slechts 400 links gestuurde exemplaren verlieten in 1994 de lopende band in Engeland. Nog minder werden ook daadwerkelijk als 35th anniversary verkocht. Genoeg dus om een zeldzaamheid te worden genoemd! Laat staan in een conditie als deze. Het verhaal achter de originele staat van dit klassieke feestnummer is uit te leggen in vijf cijfers: 29.000. Want dat is het getal dat op het dashboard prijkt. En nee, het is geen op hol geslagen temperatuurmeter of toerenteller…
Exterieur
De Mini 35th anniversary edition laat zien hoe een verjaardag in stijl gevierd dient te worden. Iedere versie die niet voor de Britse markt bestemd was, werd standaard ondergedompeld in een British Racing Green carrosserielak. Alsof de bouwers bang waren dat hun auto in het buitenland zijn roots zou verliezen. De Mini staat echter zijn mannetje. Het verbrede, doch compacte koetswerk biedt ruimte aan 13 inch velgen. Een uitvoering inclusief rechtstreekse verwijzing naar grootse Mini-viering, betekent extra afstand tussen de wielen. Verstralers en 35th anniversary badges maken het feest compleet.
Interieur
Is het niet de exterieurkleur, dan wel de aankleding van het interieur die verwijst naar ons westerse buurland en diens tradities. De kleine cockpit laat zich kenmerken door een klassieke houten afwerking van het dashboard, stuurwiel en bovenste delen van de deurpanelen. Classy zijn ook de volledig met leder beklede stoelen. Engels groene biesjes vormen een finishing touch en tevens laatste knipoog naar de afkomst van deze jeugd(ige) held.
Techniek
Wie jarig is trakteert. Waar je met deze speciale Mini in het bijzonder op wordt getrakteerd, is aantoonbare authenticiteit. De toekomstige koper kan terugvallen op een volledige onderhoudshistorie. Het is één van de bewijzen dat delen van de auto nooit zijn overgespoten of gerestaureerd. Kortom, what you see is what you get. Met een kilometerstand die in 23 jaar tijd niet verder is gekomen dan 29.000, is het des te aannemelijker dat de Mini in het verleden geen beroep heeft hoeven doen op het vakmanschap van restaurateurs. Maar het meest overtuigende bewijs wordt geleverd tijdens een proefrit. De iconische Engelsman rijdt namelijk zoals hij eruitziet: snaarstrak en karaktervol.
De 35th anniversary edition is gebaseerd op de Mini Sprite. Dit betekent dat de auto over dezelfde 1,3 liter 4-cilinder beschikt als iedere andere van de Mark VI generatie. En dat is meer dan voldoende, getuige de volwassen indruk die de speelse machine maakt. Wie duikt met ons in de historie in van deze grote kleine legende? We kijken uit naar je komst!
Algemeen
Aandachtspunten: hier en daar kleine gebruikssporen, behorend bij kilometrage
Inruil: bespreekbaar
Keuring: elke keuring en/ of test toegestaan
Heeft deze auto uw interesse gewekt? Ik nodig u uit om haar snel te komen bewonderen in het mooie Cruquius. Ik zorg dat de auto klaar staat voor bezichtiging en eventueel een proefrit om nooit meer te vergeten.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op! Ik ben telefonisch te bereiken op +316 14 67 25 94 of per email via: jeroen@vehikel.com
// IK WERK OP AFSPRAAK. BELT U EVEN VOORDAT U KOMT? //
Met hartelijke groet,
Jeroen Gilles
Vehikel.com