MarktPlaza

Mercedes-Benz G-klasse - G55 AMG Kompressor

266x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Transmissie: 5 versnellingen, Automaat
Modelreeks: sep 2008 - jun 2012
Modelcode: W460/ 461/ 463
Aandrijving: Vierwielaandrijving
Koppel: 700 Nm
Wielbasis: 285 cm
Acceleratie (0-100): 6,0 s
Topsnelheid: 210 km/u
Interieurkleur: Rood
Gemiddeld brandstofverbruik: 15,9 l/100km (1 op 6,3)
Brandstofverbruik in de stad: 21,4 l/100km (1 op 4,7)
Brandstofverbruik op de snelweg: 12,7 l/100km (1 op 7,9)
Onderhoudsboekjes: Aanwezig
Aantal sleutels: 2 (2 handzenders)
Garantie: ik verkoop deze auto in consignatie. Uiteraard is het mogelijk om garantie af te sluiten op deze auto. Ik informeer u graag over de mogelijkheden.
Motorrijtuigenbelasting: € 417 - 471 per kwartaal
## Aanvullende opties en accessoires
- Achteruitrijcamera
- Audio installatie premium
- Autotelefoon voorbereiding
- Bandenspanningscontrolesysteem
- Elektrisch schuif-/kanteldak
- Extra getint glas
- Multimedia-voorbereiding
- Parkeersensor achter
- 12Volt aansluiting
- Airbag(s) hoofd achter
- Airbag(s) hoofd voor
- Airbag passagier
- Alarm klasse 1(startblokkering)
- AMG-styling
- Armsteun voor
- Audio-navigatie full map + hard disk + cd-wiss.
- Audioinstallatie met cd-wisselaar
- Becker Navigatie
- bi-xenon koplampen
- Brake Assist System
- Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening
- Derde remlicht
- Elektrische ramen achter
- Elektrische ramen voor
- Elektrisch verstelbare stoel(en) met geheugen
- Hondenrek
- Hoofdsteunen voor en achter
- Houtafwerking interieur
- Koplampen adaptief
- koplampreiniging
- Lederen interieur
- Lederen stuurwiel en versnellingspook
- Lichtmetalen velgen 18"
- Metaalkleur
- mistlampen voor
- Open dak
- Sperdifferentieel
- Sportonderstel
- Sport uitlaat
- Stuur verstelbaar
- Stuurwiel multifunctioneel
- Subwoofer
- Uitlaat sierstuk
- Verstelbare stuurkolom
- Verwarmde voorruit
- Voorstoelen verwarmd
Smaak met een hoofdletter G
Wanneer een goed gesprek over auto’s uitmondt in een gesprek over SUV’s is de kans groot dat het al snel gaat over de Mercedes-Benz G-Klasse. De G geldt, samen met de Range Rover, als grondlegger van het genre. Toch is het vaak niet het verre verleden dat het hart van de autoliefhebber sneller laat kloppen… Het is de AMG-versie. En van precies die beul uit Affalterbach staat nu een wel heel goed geconserveerd exemplaar in onze stallen: maak kennis met de G55 AMG.
Techniek & Performance
Sommige mensen zullen de Mercedes-Benz G55 AMG een beest noemen. Ik niet: het is een machine. Een krankzinnige machine, dat wel. Ik probeer het te duiden met cijfers. Onder de hoekige motorkap ligt de 5,5-liter V8 die AMG, al schreeuwend en snerpend, wereldfaam bezorgde. Het ‘aggregaat’ trekt deze 2.480 kilo wegende mastodont in 5,5 tellen naar 100 km/h. Er is 507 pk beschikbaar en de trekkracht is 700 Nm. De kilometerstand kwam niet verder dan 33.500 sinds de aflevering in augustus 2011.
Exterieur
Het exterieur van deze Geländewagen laat zien dat het samenvoegen van een terrein- en een raceauto kan leiden tot angstaanjagende schepsels. En dat is positief bedoeld, want ook al staat deze op een verlaagd sportonderstel: met een hoogte van 1,98 meter kijk je er al snel tegenop. Daarbij is alles aan deze auto vierkant. Behalve de 19-inch AMG twotone wielen. Toch heeft deze woeste tank iets ingetogens. Dat is de kleur. De eerste eigenaar liet hem uitrusten in Designo Magno Platina, wat nog wel het meest lijkt op muisgrijs. Helder: je hebt geen knalgele wrap of glimmend goud nodig om te imponeren.
Interieur & uitrusting
Een van de allermooiste eigenschappen van dit specifieke exemplaar is de Farbkombination. Het grijs aan de buitenkant lijkt ertoe gekozen zijn om juist het interieur nog wat meer stance te geven. Hier vinden we rood Designo nappaleder. Dit moet je zien en aanraken. Smaak met een hoofdletter G, noem ik het. Ook is er een ruime selectie van features beschikbaar die de rijbeleving naast opwindend - ook ontspannend maakt. Zo is er een Harman Kardon Logic7 Surround Sound System, net als geventileerde en verwarmde stoelen en een nette houtafwerking. Met deze beul kun je best wat tijd doorbrengen zonder heimwee te krijgen.
Misschien heb je het nieuws wel gevolgd: het hoofdstuk G-Klasse krijgt nu een vervolg met een compleet nieuwe generatie. Die lijkt als twee druppels water op de machine die ik nu in de aanbieding heb. Wel is er één noemenswaardig verschil: deze hier is een instant klassieker geworden. Dat betekent overigens niet dat de auto wegenbelastingvrij is. Hij komt uit 2011, dus het houdt qua blauwe enveloppen vanuit Apeldoorn niet op voordat het 2051 is. Maar ach… Met een G voor de deur die je zóveel laat glunderen, is een periode van iets meer dan drie decennia voorbij voordat je het doorhebt...
Algemeen
Aandachtspunten: hier en daar kleine gebruikssporen, behorend bij kilometrage
Inruil: bespreekbaar
Keuring: elke keuring en/ of test toegestaan
Heeft deze auto uw interesse gewekt? Ik nodig u uit om haar snel te komen bewonderen in het mooie Cruquius. Ik zorg dat de auto klaar staat voor bezichtiging en eventueel een proefrit om nooit meer te vergeten.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op! Ik ben telefonisch te bereiken op +316 14 67 25 94 of per email via: jeroen@vehikel.com
// IK WERK OP AFSPRAAK. BELT U EVEN VOORDAT U KOMT? //
Met hartelijke groet,
Jeroen Gilles
Vehikel.com