MarktPlaza

D813 Beleggingspand met TOP rendement!

232x bekeken
6 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Beleggingspand met TOP rendement! Restaurant, winkel met magazijn, kantoor, 3 appartementen, gelegen in toeristisch gebied.
Dit geheel bevindt zich midden in het centrum van Altenau (Niedersachsen, Clausthal-Zellerfeld district Goslar) aan een winkelstraat, gelegen ten noordwesten van de Harz, Altenau heeft ongeveer 16.000 inwoners. De stad heeft in totaal 17 wijken, waaronder Schulenburg in de Bovenharz, Wildemann en Altenau-Schulenberg in de Bovenharz. Altenau heeft veel te bieden, waaronder de houten kerk St. Nikolai uit 1669, het voormalige stadhuis uit 1673, een kruidenpark, het Polsterberger Hubhaus en de tentoonstelling over de geschiedenis van de Bovenharz in de Heimatstuben. De locatie aan de Harz biedt ideale mogelijkheden voor recreatie en vrijetijdsbesteding, met wandel- en fietspaden, langlaufloipes in de winter, fietsparken en sportmogelijkheden zoals vissen, ijshockey, Nordic Walking en een schietvereniging. check voor meer info de website: www.altenau.info

Altenau beschikt over een kinderdagverblijf. Basisscholen en voortgezet onderwijs bevinden zich in het nabijgelegen Clausthal-Zellerfeld. Artsen, apotheken en winkelmogelijkheden die deels in de directe omgeving van het huis liggen zijn te voet bereikbaar. Clausthal-Zellerfeld is ook de thuisbasis van talrijke bedrijven. Het transportnetwerk is ook zeer goed ontwikkeld, met Altenau gelegen aan de Bundesstraße 498, die van Goslar naar Osterode loopt en deel uitmaakt van de Deutsche Alpen-Ostsee Ferienroute. De "Steile Wand", een ongeveer acht kilometer lange en tot negen procent steile landweg, verbindt Torfhaus met de B 4. Aan het einde van de stad richting Okertalsperre, vertakt de K38 van de B 498 door het Hellertal en leidt naar het negen kilometer verderop gelegen Clausthal-Zellerfeld. Bussen van Regionalbus Braunschweig (RBB) en HarzBus rijden naar Goslar, Clausthal-Zellerfeld en Sankt Andreasberg.


Gegevens over het huis:

  • Bouwjaar voor 1900 (geschat rond 1820, GEEN monumentenstatus!)
  • Woon- en gebruiksoppervlakte ongeveer 750 m², perceelgrootte 1058 m²
  • 2 percelen, de kleine rivier de Oker, die uitmondt in de Okertalsperre, stroomt onder de aanbouw op ongeveer 4 meter diepte.
  • In 1973 werd het huis volledig gerenoveerd en werd een aanbouw voor de ruime winkel gebouwd.
  • Een Grieks restaurant, wordt verhuurd voor €300 koud + €200 NK (Nebenkosten).
  • De 63 m² woning wordt verhuurd aan de huurder van het restaurant voor €300 koud + €200 NK.
  • Het kantoor op de begane grond/kelder van ongeveer 60 m² wordt verhuurd voor €250 koud + €200 NK.
  • De grote winkel met ongeveer 300 m² verkoopruimte en ongeveer 100 m² opslagruimte staat leeg. Het was eerst een COOP-winkel en tot voor kort een Schlecker-filiaal.
  • Ideeën voor een bedrijf in de gelijkvloerse verkoopruimte en goede toegang tot de opslag met parkeergelegenheid op het terrein zijn er meerdere (motorverhuur met werkplaats of een drankhandel).
  • De zolderwoning met 3 kamers, ongeveer 90 m² en 2 badkamers, en de 60 m² woning met 3 kamers staan leeg.
  • Huurinkomsten kunnen met een voorzichtige schatting van €4,50 p/m² tot ongeveer €40.000,- per jaar worden gegenereerd en eventueel zelfs nog aanzienlijk hoger zijn.
  • Badkamers en ramen op de zolder zijn vernieuwd in 2011.
  • Het verwarmingssysteem is in 2021 geüpgraded naar condensatietechnologie met centrale verwarming.
  • De zeer goede locatie in het centrum maakt het gebouw interessant, vooral omdat Altenau bekend is voor volop toeristisch verkeer.