MarktPlaza

Alfa Romeo GTV - 2.0

819x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Transmissie: 5 versnellingen, Handgeschakeld
Modelreeks: jun 1981 - feb 1984
Aandrijving: Achterwielaandrijving
Koppel: 180 Nm
Wielbasis: 240 cm
Acceleratie (0-100): 9,0 s
Topsnelheid: 190 km/u
Bekleding: Velours
Interieurkleur: Beige
Gemiddeld brandstofverbruik: 9,9 l/100km (1 op 10,1)
Algemene staat: goed
Aantal sleutels: 2
Garantie: ik verkoop deze auto in opdracht van de eigenaar. Zodoende wordt de auto standaard afgeleverd zonder garantie. Uiteraard is het mogelijk om garantie af te sluiten op deze auto. Ik informeer u graag over de mogelijkheden.
## Aanvullende opties en accessoires
- Metaalkleur
- Velours bekleding
- 12Volt aansluiting
- Achterruitverwarming
- Achterspoiler
- Armsteun voor
- Audio-installatie
- Elektrische ramen voor
- Hoofdsteunen
- Niet in gerookt
- Open dak
- Sportonderstel
- Stuur verstelbaar
- Toerenteller
- Zomerbanden
Alfa Romeo GTV 2.0 Grigio Stromboli
De jaren 80 herbeleven vanuit een regelrecht artistiek perspectief doe je zo: bekijk een origineel Italiaans geleverde Alfa Romeo GTV 2.0 van dichtbij, laat diens rechtlijnige karakter goed op je inwerken en ervaar de pure rijbeleving van een onvervalste tijdmachine straight away.
Authentiek als deze Gran Turismo Veloce is, heeft hij zich niet laten verleiden door liefhebbers uit andere landen dan zijn geboorteland. Ook al heeft deze bella haar tijd het langst doorgebracht in het mooie Spanje, zelfs de Italiaanse kentekenplaten is de klassieke Alfa trouw gebleven! Wat betreft de documenten van de onderhoudshistorie tasten we in het duister, maar de optische en technische conditie vertelt ons gelukkig veel over het verleden van de coupé. En dat ziet er simpelweg erg goed uit…
Exterieur
De Romeo onder de Alfa’s brengt licht in de duisternis met een prachtige, opnieuw gespoten carrosserie voorzien van een lak die niets verklapt over de leeftijd van de auto. De prachtige kleur 'Grigio Stromboli' kan evenmin voorkomen dat het hoekige, typisch jaren 80 design van de GTV recht in je gezicht is. Iets dat de échte liefhebber zeker zal bekoren.
Het model wordt gekenmerkt door strakke lijnen gecombineerd met een coupé-waardige, geleidelijk aflopende daklijn die eindigt in een hatchback-achtige derrière. De karakteristieke contouren, getekend door Giorgetto Giugiaro, hebben wel wat weg van een moderne fastback coupé. Daarmee is de stoere Alfa zijn tijd ver vooruit. Bijkomend voordeel van het ontwerp is het perfecte overzicht van binnenuit dankzij de grote raampartijen opzij. Super praktisch. Hele andere gevoelens roepen de luchtinlaten erachter op. En datzelfde geldt voor de Quadrifoglio Verde-emblemen op de voorste schermen; een fraai contrast.
Interieur
De cockpit van deze Italiaan is 100% Alfa: gebouwd met flair en passie voor sportief rijden. Verwacht echter geen fratsen aan boord van de GTV; het is en blijft een regelrecht jaren 80 icoon. Het zwarte dashboard en de velours bekleding op de stoelen zijn dan ook recht voor zijn raap. Het klassieke 3-spaaks stuurwiel is bepaald niet vies van nostalgie. Die ‘goede oude tijd’ blijkt zowaar echt te zijn als we de staat van het interieur onder de loep nemen: geen vuiltje aan de lucht. Laat staan op de bekleding.
Techniek
Met de toevoeging Gran Turismo Veloce werd een legendarische aanduiding in stand gehouden. De auto zelf is echter een rechtstreekse evolutie van de 2-deurs GT-versie op basis van de Alfetta: nog zo’n beroemde naam.
Om de (snelle) naam hoog te houden, werd de GT ‘Veloce’ vanaf de facelift in 1981 standaard uitgerust met een atmosferische 2,0 liter motor. De 130 pk’s brachten de Alfa naar een topsnelheid van 190 km/h. Uitgeprobeerd hebben we dat bij dit exemplaar niet. Maar één ding is zeker: de sound, het karakter en de conditie van de 4-cilinder nodigt uit om iedere dag een stap terug te doen in de tijd(machine). Zo straight zijn we dan ook wel weer.
Algemeen
Aandachtspunten: enige roestvorming voorste wielkuipen en spuitwerk hier en daar niet optimaal. ik bied deze auto aan zonder Nederlands kenteken.
Inruil: bespreekbaar
Keuring: elke keuring en/ of test toegestaan
Heeft deze auto uw interesse gewekt? Ik nodig u uit om haar snel te komen bewonderen in het mooie Cruquius. Ik zorg dat de auto klaar staat voor bezichtiging en eventueel een proefrit om nooit meer te vergeten.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op! Ik ben telefonisch te bereiken op +316 14 67 25 94 of per email via: jeroen@vehikel.com
// IK WERK OP AFSPRAAK. BELT U EVEN VOORDAT U KOMT? //
Met hartelijke groet,
Jeroen Gilles
Vehikel.com