MarktPlaza

[2003] Het klokkenlexicon, Zeeman, Waanders

314x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

[2003] Het klokkenlexicon, Zeeman, Waanders 


Het klokkenlexicon, Handboek voor de terminologie van klokken en horloges, Jaap Zeeman
uitgave nov. 2003 zd ( 1e druk) Waanders Uitgevers © 2003 Uitgeverij Waanders b.v , isbn 9040088810.  


Bijzonderheden: Hardcover, gebonden, afm. ca 25 x 17,5cm, 317pp., gewicht ca. 1100 gram,   geïllustreerd met vele foto's en illustraties zowel in kleur als ook in z/w. 


De inhoud: Voorwoord C. A. Grimbergen (Voorz. Bestuur v.h. Museum van het Nederlandse Uurwerk), Ten geleide, Het klokkenlexicon van A tot Z, Stijlperiodes, Mythologie: Figuren uit de klassieke oudheid/ Alfabetische lijst van attributen van figuren uit de kklassieke wereld, Openbare collecties en musea,  Bibliografie, Registers: Frans-/ Duits-/ Engels-Nederlands.


Het bevat een overzichtelijke alfabetisch gerangschikte verzameling van vrijwel alle gebruikelijke termen en begrippen die bij liefhebbers en professionals in gebruik zijn. Door de vertaling van bijna alle woorden in de talen Frans, Duits en Engels, wordt vakliteratuur in deze talen toegankelijker gemaakt voor iedereen die geïnteresseerd is in klokken en horloges. De vele illustraties ondersteunen de tekst waar nodig en de vele gepubliceerde foto's en tekeningen verlenen het boek een grote meerwaarde. De auteur, bekend door publicaties als en , is er opnieuw in geslaagd een boek over uurwerken samen te stellen dat talrijke nuttige gegevens bevat voor kenners en liefhebbers van het antieke uurwerk.  
Boek in goede conditie, nagenoeg nieuw
Verpak-&verzendkosten in NL 7,50