MarktPlaza

[1988] Schwarzwalduhren, Bertold Schaaf, Schillinger

298x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

[1988] Schwarzwalduhren, Bertold Schaaf, Schillinger


Schwarzwalduhren, auteur Bertold Schaaf, uitgave1988, 2e sterk uitgebreide druk, uitgever: Schillinger/Schilling Verlag GmbH, 1988, Freiburg im Breisgau, ISBN: 3891550650.


Bijzonderheden: Linnen gebonden met stofomslag, afm. 26,5 x 21,5cm, 213pp., gew. ca 990g,  geïllustreerd met 204 z/w en kleuren foto's,  boek in de Duits taal .


De inhoud/ hoofdstukken/ Inhalt: Vorwort, Die grosse Zeit der Schwarzwalder Lackschilduhr zwischen 1800 und 1850, Balkenwaag und kurzes Vorderpendel- von den Holzräderwerken im 17. und 18. Jahrhundert, Komplikationen: Surrer/ Mondphasen und Kalenderuhren, Kapuziner und Wachsoldat- über Schwarzwälder Automaten und frühe Kuckucksuhren, Hackbrett/ Flöten/ Glockenspiel- Musikuhren aus dem Schwarzwald, Wandel nach 1850; Die Schwarzwalduhren im anbruch einer neuen Epoche, Schwarzwälder Miniaturen: Die Jockele- und Sorguhren, Namensverzeichnis zur Schwarzwälder Uhrmacherei, Register, Literaturhinweise.

Het standaardwerk "Schwarzwalduhren" geeft een uitgebreid overzicht van 200 jaar klokkengeschiedenis in het Zwarte Woud. De grondige kennis van de auteur en het rijke beeldmateriaal geven de lezer een levendige indruk van de kunstwerken die klokkenmakers in het Zwarte Woud in de 18e en 19e eeuw maakten. Op basis van een gedetailleerde weergave van de vorm en technologie van de bekende Schwarzwalder lakklokken, leidt de auteur van de eerste houten wielklokken over kalenderklokken en ongebruikelijke slagmechanismen tot de fantasierijke figuurklokken en de Schwarzwalder-muziekklokken. Ook de kostbare miniaturen van de Sorg- en Jockele-klokken en de verscheidenheid aan productie in de decennia na 1850 komen uitgebreid aan bod. Een nieuw hoofdstuk gaat over de export van Schwarzwalder-klokken naar Amerika sinds 1750 en een hoofdstuk over een klokkenfabriek opgericht in Saksen door bewoners van het Zwarte Woud . Ten opzichte van de derde editie is de huidige nieuwe editie aanzienlijk uitgebreid. Zoals voorheen was het weer mogelijk om nieuwe, ongepubliceerde afbeeldingen te presenteren en nieuwe uitspraken te doen over de ontwikkeling en het ontwerp van de klokken uit het Zwarte Woud. Het door veel verzamelaars zeer gewaardeerde klokkenmakersregister is aanzienlijk uitgebreid en aangevuld.  "Schwarzwalduhren" is een onmisbaar naslagwerk voor de verzamelaar en specialist die op zoek is naar nauwkeurige informatie. Het boek is net zo interessant voor de leken die zich eerst willen verdiepen in het onderwerp klokken uit het Zwarte Woud en gefascineerd willen zijn door hun diversiteit en originaliteit. Met een zeer gedetailleerde lijst  namen in relatie tot de klokken-industrie in het Zwarte Woud.


Boek in goede conditie, nagenoeg nieuw
Verpak-&verzendkosten in NL 7,50