MarktPlaza

[1991] Reparatur antiker Pendeluhren, H. Jendritzki, Scriptar

333x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

[1991] Reparatur antiker Pendeluhren, H. Jendritzki, Scriptar


Reparatur antiker Pendeluhren, door H. Jendritzki, uitgave 4e druk, 1991 © 1984 Editions Scriptar SA, Lausanne, ISBN 2880120446, Bibliothek des Schweizer Uhren- und Schmuck-Journals Scriptar SA.  Lausanne.


Bijzonderheden: Hardcover gebonden, afm. 27x20,5cm., 144pp., boek in de Duitse taal, gewicht ca.  650gr., geïllustreerd met vele foto's, afbeeldingen en techn. tekeningen in z/w. 


De inhoud/ Inhalt:  Einleitung, Das Räderwerk, Hemmungen und Pendel,  Zeit-Anzeige, Die Schlagwerke, reinigen - Zusammenstzen - Ölen und ingangsetzen, Anhang: Rezepte zur Pflege von Gehäuse und Zifferblatt, Werkzeug, Sach-register.


Dit boek van de bekende auteur Jendritzki, bevat een grote hoeveelheid informatie die van onschatbare waarde is voor iedereen die geïnteresseerd is in het slingeruurwerk, de pendule. De auteur  heeft zijn bevindingen op het gebied van klokken reparatie en service in dit boek verwerkt, waarbij de opzet, leesbaarheid en het gebruik die zo gewaardeerd worden in deze boeken zijn gebleven. Ook de vele kleine en grote tips en trucs die deze auteur in de loop van zijn lange onderwijsactiviteit wist te verzamelen en door te geven aan de geïnteresseerde lezer, bleven onovertroffen. Net als de andere boeken van deze auteur is het een van de standaardwerken van de klokkenliteratuur.


Boek in goede conditie, nagenoeg nieuwstaat.
Verpak-&verzendkosten in NL € 7,50