MarktPlaza

[1994] Alte Uhren reparieren, Penman, Callwey,

284x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

[1994] Alte Uhren reparieren, Penman, Callwey,  


 Alte Uhren reparieren, Fehleranalyse/Reparatur/ Pflege, door L. Penman,  Duitse uitgave,1994 zd. (1e druk) © George D.W. Callwey GmbH&Co München 1994,  ISBN 10: 3766710990  ISBN 13: 9783766710994,  


Bijzonderheden: Hardcover, gebonden, afm. 24 x 17,5 cm, 191pp., gewicht ca 800g, geïllustreerd met vele foto's, figuren en techn. tekeningen,  boek in de Duitse taal, oorspronkelijke titel  ( 1985) >> The Clock Repairer's Handbook<< vertaling K. Menny.


De inhoud/ inhalt/ Kapittel: vorwort, Fehlersuche, Das Reinigen der Uhrwerke, Das Ausbuchsen der Platinen, Wellenzapfen und Radmontage, Hakenhemmungen, Ruhende Hemmungen, Spinel Hemmungen, Laufwerkfehler-Räder und Triebe, pendelaufhängungen und Gabeln, Schlag- und Spielwerke, Bildteil, Ölung und Reibung, Gewicht- und Federantrieb, Werkzeuge und Ausrüstung, Fachbegriffee, Uhrenreparaturen, Literatur, Register.  


Voor alle horlogeliefhebbers, verzamelaars en reparateurs is hier een schat aan informatie beschikbaar over het opsporen en elimineren van fouten in een grote verscheidenheid aan grote klokken, of deze nu antiek of relatief modern zijn. Hoewel zak- en polshorloges niet in het boek worden beschreven, zijn er ook veel aanwijzingen en methoden op hen van toepassing.Het boek bevat gedetailleerde beschrijvingen van de reparatiemethoden, die vaak gepaard gaan met alternatieve technieken om rekening te houden met een minder goed uitgeruste werkplaats of een onervaren reparateur. Het biedt ook meer dan 300 uitstekende tekeningen en een schat aan suggesties voor de beginner. Een unieke probleemoplossingstabel helpt om het punt te isoleren dat speciale aandacht nodig heeft en stelt de lezer in staat systematisch te werken.  Het boek van Penman, is vanwege zijn unieke karakter, een van de standaardwerken bij het repareren van klokken. 


Boek in goede conditie, nagenoeg nieuw  
Verpak-&verzendkosten in NL € 7,50