MarktPlaza

[1990] Die Schwarzwalduhr, Jüttemann, Badenia Verlag

282x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

[1990] Die Schwarzwalduhr, Jüttemann, Badenia Verlag


Die Schwarzwalduhr, von Herbert Jüttemann, uitgave 1990, 3e verbeterde druk, Badenia Verlag en Druckerei GmbH, Karlsruhe, ISBN 3761702744, EAN 9783761702741.

Bijzonderheden: Hardcover linnengebonden met stofomslag, afm. 24 x 16,5cm, 278pp., gewicht ca 850g, geïllustreerd met vele foto's, in z/w  en meerdere in kleur, voorzien van techn. tekeningen en figuren, boek in de Duitse taal.


De inhoud/ hoofdstukken/ Inhaltsverzeichnis: Vorwort, Die lebensbedingungen im Schwarzwald vor 300 Jahren, Die ersten Räderuhren, Aufkommen des Uhrenbaus im Schwarzwald, Die offene Waaguhr, Geschlossene Waaguhren, Die Uhrmacherkunst, Die Pendeluhr, Wecker, Schlagwerke, Die Figurenuhren, Uhren mit Musikwerken, Kalenderuhren und Uhren mit astonomischen Angaben, Uhrenelemente und ihre herstellung, Uhrenformen, Uhrenhandel, Entwicklung des Uhrengewerbes, Die Packer, Uhrengewerbsverein, Die Uhrmacherschule in Furtwangen, Die Uhrenfabriken, Die Musikwerke, Weitere Pflege und Erforschung der Schwarzwalduhren, Schrifttum, Sach- und Namenverzeichnis. 
 
Wie vandaag het Zwarte Woud bezoekt, vindt in boerderijen, herbergen en plaatselijke musea wandklokken uit de vroegste klokkenindustrie van het Zwarte Woud. In de laatste decennia van de 17e eeuw was  men daar in het  Zwarte Woud al bezig met het bouwen van klokken . In het begin waren de klokken voornamelijk van hout, metalen onderdelen werden in aanvang nog maar sporadisch toegepast. Na open klokken en klokken in kast kwam er een overgang naar lakschildklokken, die over de hele wereld werden geëxporteerd en zo overal bekend werden. De klokken van het Zwarte Woud zijn vaak uitgerust met bewegende figuren zoals kapucijnen, duwende bokken, wachtsoldaten, noedel-eters, maar vooral met koekoek, kwartel of muziekwerk. De auteur toont de klok van het Zwarte Woud niet alleen in zijn historische en folkloristische kenmerken, maar ook in zijn technische opbouw. De huidige 3e editie is iets uitgebreid en voorzien van beduidend meer kleurenafbeeldingen.


Boek in goede conditie, nagenoeg nieuw
Verpak-&verzendkosten in NL 7,50