MarktPlaza

[1997] Vormgeven, ordening en betekenisgeving, Muller, Lemna

144x bekeken
11 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

[1997] Vormgeven, ordening en betekenisgeving, Muller, Lemna
[1997] Vormgeven, ordening en betekenisgeving,
door W. Muller, uitgave Lemna BV Utrecht juni 1997, 2 e druk.
Afmeting hb ca 24 x 17 cm, aantal pagina’s ca 369, paperback softcover,
luxe papier. Isbn 9051897057, NUGI 862. ISBN-13: 9789051897050
Het boek bevat een voorwoord , 7 hoofdstukken een woordenlijst, Personen- en trefwoordenregister. Elk hoofdstuk wordt door een uitgebreide inleiding vooraf gegaan. Het boek is rijk geïllustreerd met tekeningen, figuren en foto’s, nagenoeg alle illustraties komen van de TUD Faculteit van het industrieel Ontwerpen, vormgeving en lay out C. van Lelie/ E. Haagsman.
De uitgave is bestemd voor hen die zich met het ontwerpen van producten willen gaan bezig houden. In het bijzonder op het gebied van industrieel ontwerpen en industriële vormgeving maar ook op het vlak van productontwerpen. Vormgeven is meer dan mooimakerij.
De inhoud; Inleiding; Vormgeven als ontwerpdiscipline/ Een boek over vormgeven, Visuele voorstelling; Visueel denken/ Beeldvervaardiging en interpretatie/ Vormstudie en vormgeving/ Vormstudie en de productontwerper, De productvorm;De verschijningsvorm/ Betekenisgeving/ Ordening, Ordeningselementen; Conceptuele- Structurele- en Formeel-materiële elementen/ Kleur, Het vormgevingsproces; De genesis van de vorm/ Vormgeving en typologie/ Vormgeving methodologie en methoden, Ordeningsprincipes; De afmetingsverhoudingen/ De meetkundige ordening/ De rekenkundige ordening/ Niet orthogonale structuren/ De ordening van het oppervlak, Communicatie van het gebruik; De ‘onbepaaldheid ‘ van de vorm/ Communicatie functie van de productvorm/ Een vormsemantiek, Woordenlijst, Register.
Boek in nagenoeg nieuwstaat.
Verpak-&verzendkosten in NL 7,50