MarktPlaza

[1994] Heimwee naar het steen, Timmers, Tubantia TC

111x bekeken
11 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

[1994] Heimwee naar het steen, Timmers, Tubantia TC
Heimwee naar het steen, Afscheid van een cultuur,
door W. Timmers, uitgave © 1994 Dagblad Tubantia Twentsche Courant b.v. Enschede. Afmeting hb ca 21,5 x 16 cm, 93 pag., gebonden hardcover. Geïllustreerd met beeldmateriaal van de Fotodienst Dagblad Tubantia, o.l.v. H.Brusse, Druk Van der Loeff/Drukkers, Enschede.
In dit boek het verhaal van de zetter die er niet meer is. De journalist die zijn ‘stukkie’ vol doorhalingen aan die vakman kwijt kon. Over de typografen met hun vakjargon dat verdwijnt en niet meer zal worden begrepen als het niet wordt opgeschreven. Aanleiding voor dit laatste is het begin 1995 verdwijnen van de hoogdrukrotatiepersen die plaats maken voor offset-persen bij Dagblad Tubantia en Twentsche Courant.
De inhoud: Inleiding, Het einde van Toos en Tinus, Symbool van vrijheid, Maar wel een scherp lettertje, Ze leefden die machines, De zetter en zijn duiveltjes, A line of type!, De typograaf en zijn letterfamilie, In het spoor van de kopij, Werken aan het smoel van de krant, Vertrouwen op het vingertoppengevoel, Revolutionair? Nou Nee!, Van de journalisten hoefde het ook niet, De overwinning van de ponsband, Alles is veranderd, Verantwoording, Colofon.
Boek in nagenoeg nieuwstaat.
Verpak-&verzendkosten in NL 3,50