MarktPlaza

[1991] Dinosauriërs in Denekamp, Dekkers, Museum Natura Docet

194x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Dinosauriërs in Denekamp, tekst Midas Dekkers, uitgave mei 1991, Museum Natura Docet, Denekamp.

Afmeting hb ca 24 x 16cm, 16pp., brochure geniet, geïllustreerd met tekeningen / S. Davies & K. Gray

en foto's / T. Frederikse & M v.d. Velde.

Deze brochure is verschenen ter gelegenheid van de expositie Dinosauriërs in Denekamp en geeft een impressie van deze expositie met toelichting van Midas Dekkers. Met deze expositie trok het museum 290 duizend bezoekers.

De inhoud; Voorwoord ( Ad Wittgen), Onderscheid Saurischia en Ornithischia, Evolutie van de tentoongestelde dinoosauriërs, Stegosaurus wandelende radiator ( Dakhagedis ) , Oerkoe met stiletto ( Iguanodons/ Leguanetand ), Dino's van Nederland (Telmato- en Megalo-saurus), Brachiosaurus reuzenreus ( Armhagedis ), Diplodocus onozele hals ( Dubbelbalk ), Tyrannosaurus recordrover ( Tiranhagedis ), Triceratops superneushoorn ( Driehoorngezicht ), Hup zoogdier hup.

......Het Museum 'Natura Docet' is er met medewerking van musea in binnen- en buitenland in geslaagd een collectie skeletten bijeen te brengen zoals men niet vlug in Nederland nog eens te zien zal krijgen. 'Natura Docet' is een van de oudste streekmusea van ons land, met een uitstekende reputatie bij liefhebbers van stenen en fossielen...... Recensent; A.Brouwer NRC 16 mei 1991.

Brochure in goede conditie.

Verpak- en verzendkosten binnen NL 1,50