MarktPlaza

[1990] Tijd, Turner, SDU uitgeverij

162x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

[1990] Tijd, Turner, SDU uitgeverij


Tijd, catalogus o.r.v.: A.J. Turner, bijdragen: H.F. Bienfait, E. Dekker, W. Dijkhuis, V. Icke, A.J. Turner.              Editor: H. Post. Uitgave SDU uitgeverij, 1990 zd (1e druk), © Stichting Tijd voor Tijd en de auteurs, Amsterdam 1990. ISBN. 9012068568.


Bijzonderheden: Paperback, afm. 29,5 x 25cm, 247pp., geillustreerd met meer dan 800 illustraties/foto's en figuren waarvan 95 kleurenillustraties.


De inhoud: Organisatie, Sponsors, Bruikleengevers, Dankwoord, Introductie/Voorwoord door A.Stikker. 
Deel I : Essays, Tijdschalen, V. Icke.  Het ontstaan van de tijd, A.J. Turner. Van een wereld die de tijd regelde naar een tijd die de wereld regelt, F. Dekker. Tijd in de natuur, H.F. Bienfait. Een scharnier in de tijd, W. Dijkhuis. 
Deel II : Catalogus, beschrijving van de objecten, Het begin van de ijd, De oorsprong en loop van de tijd, De tijd in de prehistorie en in de antieke wereld. Islam, De tijd buiten het Middenlandse-zeegebied, De christelijke tijdrekening, Verscheidenheid in de Europese tijdmeetkunde, Stappen op weg naar precisie, Precies-klokken en de rotatie van de aarde, Tijd en navigatie, Moderne precisie en de distributie van tijd, Massaproductie in de uurwerkbranche, verschillende manieren om de tijd te gebruiken, Tijd en geld en productiviteit, Tijd in de muziek, De tijden van de wereld der natuur, De natuurkunde van de tijd, Ons begrip van tijd. Bibliografie, Register.

 
Boek in zeer goede conditie.
Verpak-&verzendkosten in NL € 7,50