MarktPlaza

[1990] De Gids: De Nederlandse Antillen, ( Divers zie tekst), Meulenhoff.

173x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving


Themanummer 'De Gids', 153ste jaargang nr. 7/8 : De Nederlandse Antillen.
Uitgave juli-augustus 1990 © Meulenhoff Nederland b.v., Amsterdam.
Afm. h x b ca. 24,5 x 18cm, 198pp. ( genummerd 503-697 ), paperback-maandblad, geïllustreerd, Nederlandse taal. Aan dit nummer hebben 695 medewerkers een bijdrage geleverd.


De inhoud/ hoofdstukken: Curaçao in het Caribisch gebied (R.Römer), De politieke structuur van de N.A. en de relatie tot NL (C. Dip), Van Separatión tot Status Aparte( L. Alofs), Curaçao: parade van paradoxen ( A. Reinders), De kleren van de keizer (B. v Leeuwen), Het Afro-Caribisch gezinsweb en de emancipatie van de vrouw (G. do Rego-Kuster), Een bijdrage in de discussie over het ontstaan van het Papiaments (C. de Haseth), De moedertaal als voorwaarde (F. Arion). Proza: Wat niet weet kan keren (J. de Palm). Poëzie: door H.Habibe/ C. de Haseth/ W. Palm/ E. Juliana en L. Sekou. Illustraties: N.Simon/ E. Juliana en J. Capricorne. Literatuur van Aruba/'di nos e ta!'

( W. Rutgers), Civilisadó/ een school en een weekblad gericht op de verheffing en integratie van ex-slaven in de kolonie Curaçao 1871-75 ( E. Abraham), Misverstanden rond Cola Debrot ( J. Oversteegen), De beginjaren van de geschreven Papiamentstalige literatuur/ 'birtud ta haja su recompensa/ i picar su castigoe' ( A. Broek), Een nooit gehouden interview met Tip Marugg ( J. de Roo), Continue normverlaging vergroot gevaar op ingrijpen door derden ( F. Heiligers), De Curaçaose muziek (R. Rojer), De ontwikkeling van theater en film op de N.A. ( F. de Rooy), Architectuur en monumentenzorg (M. Newton), Willemstad (A. van der Staay). Buitenlandse literatuur: Platonovsdenker met de handen ( J. Vogelaar), Andrej Bely en Rudolf Steiner ( R. den Dulk), Een nijlpaard op Java ( H. Beurskens), Nogmaals Dikhuiden / in excelsis ( H. Beurskens).


Boek in goede conditie.
Verpak-&verzendkosten € 4,00