MarktPlaza

[1988] Die Wiener Uhr, Kaltenböck, Callwey.

116x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

[1988] Die Wiener Uhr, Kaltenböck, Callwey. 


Die Wiener Uhr. Wien - Ein Zentrum der Uhrmacherei im 18. und 19. Jahrhundert. von Frederick Kaltenböck. ISBN: 3766708996 (ISBN-13: 9783766708991)

Uitgave 1988, zd (1edruk) /Verlag: © G.D.W. Callwey GmbH&Co München. 
Bijzonderheden: Gebonden hardcover, met stofomslag, gew. ca 1150g. afm. 28,5 x 25,5cm, 263pp., geïllustreerd met 527 foto's deels in kleur en groot formaat, boek in de Duitse taal. 


De inhoud/ Inhalt:

Textteil: die Uhrmachergewerbe der Stadt Wien bis zur mitte des 19.Jahrhunderts, Historische Entwicklung des Uhrmachergewerbes, Formale und technische Entwicklung von Wiener  Gross- und Kleinuhren, >Beschreibung der Fabrikate...< aus dem Jahre 1823, Anmerkungen.
Bildteil: Taschenuhren, Kutschenuhren, Reiseuhren, Vitrinenuhren, Zappler, Spazierstockuhren, Uhrenmänchen, Stockuhren, Stutzuhren, Wanduhren, Bodenstanduhren.
Anhang: Verzeichnis Wiener Uhrmacher, Dank, Literaturverzeichnis, Sachregister, Namensregister

Wenen, klok, geschiedenis 1700-1850, schone kunsten, energie, machine- en productietechnologie, economische geschiedenis. Het doel van dit boek is om een ​​uitgebreide presentatie te geven van de productie van kleine en grote klokken in de regio Wenen. Illustraties en schetsen in de tekst in verband met historische en sociologische feiten. De focus van dit boek ligt op het beeldgedeelte. Van zakhorloges, met de fantasieklokken die typerend zijn voor Wenen, tot reisklokken en hun voorgangers - Kutschenuhren - varieert het spectrum van de afgebeelde exemplaren  in de draagbare klokken. In het geval van grote klokken wordt bijzondere aandacht besteed aan de Regulatoren - de bekendste soort is de Laterndl-klok - evenals de fantasierijke staande klokken uit de 19e eeuw
Met afbeeldingen van voorwerpen uit de 17e eeuw tot de tweede helft van de 19e eeuw wordt de reeks kloktypes die door de eeuwen heen in Wenen zijn vervaardigd duidelijk geïllustreerd.


Boek in goede conditie, nagenoeg nieuwstaat.
Verpak-&verzendkosten in NL 7,50