[1984] Pendulerie, Nicolet, Technicmedia (Duitse versi…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 82x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
N.O.T.K.

Omschrijving

[1984] Pendulerie, Nicolet, Technicmedia


Pendulerie, door J. C. Nicolet, Uitgave; Nov. 1984 zd ( 2e druk) © 1980 TechnicMedia Editions, Besançon, boek in de Duitse taal, vertaling uit het Frans R. Wyss .
Bijzonderheden: Hardcover, afm. 28 x 19,5cm, 198 pp., geïllustreerd met vele technische tekeningen en zw/wt foto's. 


Inhaltverzeichnis/ hoofdstukken: Der Antrieb, die Gewichte, die Zugfeder, die Stellungen, Theorie der Schnecken./ Die Räderwerke, die Eingriffe, Eingriffsfehler./ Die Hemmungen./ Das Pendel./ Die Schlagwerke, Konstruieren von Schlossscheiben und Staffeln./ Gonge und Flöten.


Dit boek bevat de volledige klokkentheorie zoals die wordt onderwezen aan de uurwerkschool van La Chaux-de-Fonds. De diverse hoofdstukken worden afgesloten met een aantal opgaven ter bestudering. 


Voorplat illustratie: Schematische weergave van een Genève-werk uit de 17e eeuw met één wijzer, slak en darmkoord en zonder spiraal. Rechtsboven; Onderdeel van een echappement met constante kracht van Louis Richard van Le Locle (1839}. Rechtsonder; St-Pier kathedraal in Genève
Achterplat illustratie: Onderdeel van een mechanisme van het 'grote slagwerk' door David Robert, La Chaux-de Fonds - uit 'verdrag van horlogemakerij' van Thiout (1741) / midden / 'De bergbewoners ',   zei Jean-J. Rousseau als hij sprak over de horlogemakers uit de Jura-valleien.
Beide illustraties zijn naar voorbeeld als afgebeeld op een muurschildering voor de Wereldtentoonstelling van Brussel 1958, gemaakt door Hans Erni.   


Boek in goede conditie, nagenoeg nieuwstaat.
Verpak-&verzendkosten in NL € 7,50 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.