MarktPlaza

[1983] Zelf thuis te bouwen, De Friese Stoel- en Staartklok, Wolters, Gijsbers&vLoon

100x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

[1983]  Zelf thuis te bouwen, De Friese Stoel- en Staartklok,  Wolters, Gijsbers&vLoon


De Friese Stoel- en Staartklok, Zelf thuis te bouwen,  Tevens leidraad bij de uitvoering van reparaties en onderhoud, 4e druk, uitg © 1983, door Dr. X.Wolters, uitgave © Gijsbers&Van Loon, Arnhem. ISBN 906235050X.


Kenmerken; Paperback, softcover, afm. 22 x 15cm,  164 pp. en 2 vouwbladen (22x18/22x14,5cm ingelijmd)   geïllustreerd met vele figuren/tekeningen en enige z/w foto's. 


De inhoud: Woord vooraf, De engrenagepasser, De vertanding, Wielfrezen, De verdeelplaten, Het bouwen, De friese stoelklok, De wielen, Het kroonwiel,  De rondsels, Inzetten van het kroonwiel, De as met de lepels, Het slagwerk, Het tweede wiel, De voortrein, De bokkepoot, Het slagwerk, De stoel, De frontplaat, Het stofdicht maken van de klok, De friese staartklok, Constructie, Het slagwerk, De frontplaat, De beschildering, Reparaties aan antieke klokken, Rondsels (overgenomen uit 'Het Schippertje), Literatuur,  Index. 
Een uitgebreide beschrijving hoe een Friese Stoel- en Staartklok te bouwen met tekeningen, berekeningen en begeleidende illustraties, de reparaties en het onderhoud ervan.


Boek in goede conditie,  
Verpak-&verzendkosten in NL € 4,50