MarktPlaza

[1981] Windwerkboek, Westra ea, EkoUitg.

279x bekeken
12 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

[1981] Windwerkboek, Westra ea, EkoUitg.
Windwerkboek,
Wat mogelijk is met windenergie, door C. Westra en H. Tossijn, Ekologische Uitgeverij Amsterdam 5 e druk mei 1981, isbn 90 6224 025 0.
Afmeting hb ca 24,5 x 17 cm, 400pag., paperback ingenaaid softcover.
Een boek met veel informatie op het gebied van windenergie toen het gebruik van deze soort van energie opwekking nog in de kinderschoenen stond. Het boek is uitermate rijk geïllustreerd met figuren maar vooral ook met nu bijna historisch fotomateriaal.
De schrijvers van dit boek hebben een schat aan informatie verzameld en in een begrijpelijke taal in dit boek toegelicht nader uitgewerkt en gearchiveerd.
Voor de zelfbouwer zijn er genoeg handreikingen om met succes windenergie te kunnen gaan produceren.
Het boek bevat; Voorwoord, Inhoudsopgave van 10 hoofdstukken, Noten en Literatuur, een reeks Bijlagen, Adressen van leveranciers en instanties.
De inhoud: voorwoord, De wind, Inleiding tot de windgenerator, Energie uit de wind, Grote windmolens, Kleine windmolens, Windenergie in Nederland Plannen vooe ee eigen windmolen, Ontwerpen, Het bouwen van een windmolen, Ontwerpen van zelfbouwers, Noten en literatuur, Bijlagen 1), Adressen.
1) In de bijlagen o.m. Zelfbouwen van Wildse vaan en anemometer, Gebruik van auto-onderdelen, Bewaking van accuspanning en laadstroom, Veldregeling van autodynamo, blokschema koppeling met openbaar net, Darrieus-rotor, wiekprofielen.
Het boek is nagenoeg in nieuwstaat.
Verpak&Verzendkosten in NL 7,50