[1980] Uurwerken, De Boer, Unieboek

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 64x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
N.O.T.K.

Omschrijving

[1980] Uurwerken, De Boer, Unieboek


Uurwerken, door A.A. de Boer, uitgave 1980 zd (1edruk), De Haan Haarlem © 1980 Unieboek b.v.,                  ISBN 9022842991 /520. 

Beschrijving; Paperback softcover, afm. 29,5 x 22,5cm, 148 pp., geïllustreerd met 125 foto's deels in kleur en enkele tekeningen/  M. de Boer en M. van Teylingen.


De inhoud; Woord vooraf, Het meten van tijd, De voorgeschiedenis, De slingerklok van Huygens, Nederlandse klokken, Klokken uit andere landen, Nieuwere klokken, Honderd jaar reisklokken, Honderd jaar elektrische klokken, Het antieke horloge, Nieuwere horloges, Encyclopedisch gedeelte. 


Een rijk geïllustreerd boek over tijdmeting en alles wat daarmede verband houdt. De auteur behandelt  antieke uurwerken, maar ook elektrische en hedendaagse klokken. Ruime aandacht wordt besteed aan zakhorloges vanaf de vroege exemplaren tot aan het huidige kwartshorloge toe. Een encyclopedisch deel zal voor veel liefhebbers van nut zijn. De waarde van dit boek schuilt in het feit dat de auteur niet stopt waar de machinale evolutie van de 19e eeuw begint; hij bespreekt en toont vooral op het gebied van zakhorloges interessante zaken van na 1850

Boek in goede conditie.
Verpak-&verzendkosten in NL 7,50


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.