MarktPlaza

[1978] Grote Geïllustreerde speelgoed Encyclopedie, King, Septuaginta

248x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

[1978] Grote Geïllustreerde speelgoed Encyclopedie, King, Septuaginta 


Grote Geïllustreerde speelgoed Encyclopedie, C.E. King,  Uitgave 1978, © NL-editie BV Uitg. Septuaginta i.o.v. ICOB cv., ISBN-10: 9061130530,


Bijzonderheden; Gebonden hardcover met stofomslag, afm. 30 x 23cm,  271 pp., geïllustreerd met vele z/w en illustraties in kleur. 


De inhoud/ hoofdstukken: Inleiding, Wereld in het klein, troeteldieren, Speelgoed op wielen, Metalen speelgoed, Bord en tafelspelen, Leerzaam speelgoed, Bibliografie, Illustratieverantwoording, Register. 


Deze encyclopedie behandelt de geschiedenis van wat nu als antiek wordt verzameld uit de 18de, 19de en vroeg-20ste eeuw. Het omvat de verfijnde poppenhuizen, uit Europa, en Amerika, de boten, boerderijen, dierentuinen en winkels tesamen met hun houten bewoners en metalen toebehoren.  voorts in dit boek zowel allerlei knuffelspeelgoed -poppen en de overbekende teddybeer-als vermakelijke automaten en muziekdozen. Het terrein van speelgoed op wielen strekt zich uit van het kleinste duw-autootje tot de auto's op kinderformaat van André Citroën, maar ook de kinderwagen en het populaire hobbelpaard. In aparte hoofdstukken komen de Duitse , Franse, Amerikaanse en Engelse variëteiten aan metalen speelgoed aan de orde zowel als de zeer gewilde Speel- en modeltreinen. Afgesloten wordt met sociale en educatieve kinderbezigheden zoals bord- en tafelspelen, figuurzaagpuzzels en speelgoedtheater. In aanvulling op de algemeen historische beschrijving van elke groep bevat dit boek een alfabetische beschrijving van de belangrijkste producenten met verwijzing naar de illustraties in dit boek. 


 Boek redelijk tot goede conditie, achterplat minder mooi.
Verpak-&verzendkosten in NL € 7,50