MarktPlaza

HW [1977~] Handleiding voor de uurwerkhersteller, Jendritzki, SVU Faddegon,

363x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Verzenden
Verzendkosten

Omschrijving

Helaas... dit boek is verkocht, gereserveerd voor HW0822
!
!
!

[1977~] Handleiding voor de uurwerkhersteller, Jendritzki, SVU Faddegon, 


Handleiding voor de uurwerkhersteller, door H.Jendritzki, vertaald en bewerkt voor de Nederlandse uurwerkhersteller en voorzien van 3 inleidende hoofdstukken door Gerard H. Faddegon, uitgave zj (~1977): Stichting Vakopleiding Uurwerkmakers Faddegon, Amsterdam. Deze uitgave is te beschouwen als de 3e druk van het Vakboek voor de moderne horlogemaker.


Bijzonderheden; Paperback softcover, afm 29,5x21cm, 133+(10 advert.) pp., geïllustreerd met vele figuren, foto's en technische tekeningen alsook advertenties.


De inhoud: Voorwoord, Inhoudsopgave, Benamingen in het uurwerkmakersbedrijf, Het standaad gereedschap van de uurwerkmaker, De inrichting van de uurwerkmakerswerkplaats, De reparatie van het moderne horloge, Ht openen en weer sluite van de kast, De horlogeglazen, Tijdbesparing bij de demonage van het horloge, Controle van de waterdichtheid, De wijzers, de wijzerplaat, Het opwinden en gelijk zetten, opwindkronen, Het wijzerwerk, Het vervangen van de opwindas, De palling, Balansas/plateau/balans, De spiraal, De ankergang, De penankergang, Tappen/ lagers/ schokbeveiliging, De veerton en de veer, Het schoonmaken, Het monteren en het olie geven, Het afregelen met behulp van een snelregelmachine, Vergelijkingstabel van lignes in mm, Een overzicht van de meest voorkomende fouten.  


Boek in goede conditie.
Verpak-&verzendkosten in NL € 7,50