[1977] De Nederlandse staande klok , Zeeman, Van Gorcum

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 69x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
N.O.T.K.

Omschrijving

[1977] De Nederlandse staande klok , Zeeman, Van Gorcum


De Nederlandse staande klok , door J. Zeeman, uitgave 1977 zd (1edruk) © Van Gorcum&Comp bv Assen,    ISBN: 9023214196, ISBN: 9789023214199.


Bijzonderheden: Gebonden hardcover, afm. 26 x 22cm, 497 ppag., geïllustreerd met meer dan 1000 afbeeldingen/ foto's in zw/wt . 


De inhoud: Voorwoord, Inleiding, Amsterdam, Haarlem, Andere steden in N-Holland, Den Haag, Rotterdam, Overige steden in Z-Holland, Utrecht, Groningen, Friesland, oostelijk Nederland, N-brabant en Limburg, Staande klokken van diverse herkomst, Staande klokken met Astronomische Aanwijzingen, Persoonsregister, Noten.
Dit boek beoogd de lacune op te vullen aan informatie over de Nederlandse Staande klok, De auteur is daarbij uitgegaan van een documentatie van bijna 300 staande klokken , die tesamen als representatief kunnen worden beschouwd voor wat er aan staande klokken bewaard is gebleven. De klokken zijn  uitvoerig gefotografeerd, van een beschrijving voorzien en systematisch gerangschikt. Door zijn uitgebreide documentatie een onontbeerlijk naslagwerk over de Nederlandse klokkenmakers uit de 17e en 18e eeuw.


Boek in goede conditie,  kleine beschadiging op voorplat
Verpak-&verzendkosten in NL 7,50


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.