MarktPlaza

[1968] Het makroboek (fotografie), Kruyt, Focus

189x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

[1968] Het makroboek (fotografie), Kruyt, Focus


Het makroboek, door W. Kruyt. Uitgave 1 e druk najaar 1968 Focus n.v.  Haarlem.
Afm. hb ca 22 x 16cm, 356 pp., gebonden, halflinnen band, illustraties, z-w foto's + enige kleurafdrukken, advertenties, tabellen. 


In eerste instantie is dit een handleiding voor onderzoekers op laboratoria, voor medici. tandartsen. technici enz., personen, die in verband met hun werkzaamheden, van tijd tot tijd gebruik willen maken van foto's of dia's voor het illustreren van rapporten, publikaties en ter opluistering van voordrachten. Daarnaast wordt de enthousiaste foto-amateur hier gewezen op een interessant onderdeel van zijn liefhebberij.  Makrofotografie kan men verder benutten voor het aanvullen van verzamelingen met en het verkrijgen van dokumentatie op allerlei terrein.

De inhoud: Het boek is opgedeeld in twee delen; Deel I, Theorie en techniek. Deel II, Praktijk.

Deel I: Wat is makrofotografie?, Een beetje theorie vooraf, Apparatuur, Gevoelig materiaal, Filters, De achtergrond, Verlichting, Scherpte/ scherptediepte en belichting.
Deel II: Van reproduktie tot mmakrofoto, Hoe doen wij het nu precies?, Techniek van de opname, Flitsen bij makro, Het extreme makrogebied, Het maken van duplicaten van dia's, Makrofotografie op een hoger plan.
Algemeen: Inhoudsopgave, Voorwoord, Literatuur, Tabellen, Register/index
Advertenties o.m. :Leitz, Topcon, Olympus-PEN FT, Focus, Minolta, Nikon F, Rolleiflex SL66, Exakta-EXA.

Boek in goede conditie.

Verpak-&verzendkosten in NL 7,50