[1966] Hoe werkt een computer, Lohberg en Lutz, Kluwer

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 167x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
N.O.T.K.

Omschrijving


Hoe werkt een computer,

Een populaire uiteenzetting over het hoe en waarom van elektronische breinen ofwel computers of rekentuigen, door R. Lohberg en T. Lutz, uitgave okt. 1966 N.V. Uigeversmaatschappij AE.E.Kluwer Deventer, vertaald uit het Duits door Th. Hille. Originele titel 'Was denkt sich ein Elektronengehirn', uitgave Kosmos-Verlag Stuttgart.
Afm. hxb ca. 20 x 14cm, 235ppag., linnen gebonden, hardcover, met stofomslag , geïllustreerd met tekeningen figuren, tabellen en foto's in z/w.


De inhoud/ hoofdstukken: Inhoudsopgave, Woord vooraf van de / schrijver/ vertaler, Een muis van draad en schakelaars: Van studenten/ schildpadden/ en andere elektronische dieren, Gedachtenoverbrenging moet er zijn: Gegevens-berekend/ gemeten en per post verzonden, Hun woorden zijn ja/ ja-nee/ nee: De droge taal der elektronische rekenmachine, Het één maal één is veel te moeilijk: Allen aftrekken geeft al moeilijkheden, Elke herinnering is magnetisch: Geheugenacrobatiek met banden/trommels en kernen, Lohengrin op de speeldoos: Programma-ontwerp en tussenprogramma-ontwerp, Verbazend dat het werkt!: De schone kunst om met succes te programmeren, Geen graaf is groen: Volelektronisch dichten en denken, Wie niets leert-blijft zitten; ook computers krijgen ervaring, Computertjes voor huis-tuin-en-keuken gebruik: Rekenmachines naar maat- wens en capaciteit, Wie is bang voor de robot?: Er kan nog van alles gebeuren in de toekomst, De mensmachine wordt volwassen: Over de wetenschappelijke bokkesprongen in de cybernetica, Slotwoord voor de vakman, Opmerkingen ( noten in de tekst), In Duitsland/Nederland geleverde computers, Belangrijkste in USA vervaardigde computers, Literatuurlijst, Alfabetisch register, Register van personen/apparaten en firma's.


Boek in zeer goede conditie, nagenoeg nieuw.
Verpak-&verzendkosten € 4,00


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.