MarktPlaza

[1965] Elektrotechniek deel 6, Standaard

148x bekeken
13 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

[1965] Elektrotechniek deel 6, Standaard
Elektrotechniek deel. 6, Impuls- en Televisie techniek
door A.Beuckelaars en P. v.d. Wyngaert.
Uitgave NV Standaard Boekhandel Antwerpen 1 e oplage 1965
deel 6, in een reeks bestaande uit 6 delen.
Afmeting ca 23 x16 cm, aant.pag. 325, paperback.
Het boek is opgezet in twee hoofdgroepen de Impulstechniek als basisvak en de Televisie-ontvangsttechniek waarvan de impulsgedeelte steunt op de begrippen die in de eerste groep zijn behandeld.
In deze laatste groep komt de zwart-wit TV aan bod en wordt de Belgische 819-lijnenstandaard, colormetrie en kleurentelevisie die in opkomst is sporadisch aangekaart en behandeld.
Het boek bevat 21 hoofdstukken, met daarin:
Groep 1 Algemene impulstechniek; De elektrische impuls, Impulsvorming in lineaire en niet –lineaire ketens, Impulsvormende ketens, Impulsvertragende ketens, Combinatieketens van impulsen, Impulsmodulatie,
Groep 2 Televisietechniek; Grondslagen van de TV-techniek, Het TV-signaal, Weergavebuizen, TV-ontvangstsystemen, Kanaalkiezer, MF-Versterkers, Videodetectie en videoversterking, Synchronisatiescheiding, Rastertijdbasis, Lijntijdbasis, Gevoeligheidsregeling, Automatische regelingen, Testbeelden en interpretatie van testbeelden, Grondslagen van de kleurentelevisie.
De behandelde techniek is in hoofdzaak elektronenbuizen en verder een mix van transistors en logische schakelingen uit die jaren.
Verpak&Verzendkosten in Nederland 7,50