MarktPlaza

[1963] Bandrecording, De Muiderkring #2

221x bekeken
13 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

[1963] Bandrecording, De Muiderkring #2
Bandrecording, Geluid en magnetisme, Eigenschappen en toepassing van geluidsbanden, recorders en microfoons, door A. v. Maaren en A. Brandon, uitgave De Muiderkring Bussum 2 e herziene en uitgebreide druk 1963. Paperback afm. ca 21 x 14 cm, aantal pag. ca 180.
Geïllustreerd met ruim 100 tekeningen en foto’s.
Het boek bestaat uit ; Een algemeen en een Praktisch gedeelte.
Het algemene gedeelte omvat 17 hoofdstukken t.w.: De ontwikkeling van de magnetische geluidsregistratie, De grondbegrippen van de leer van het magnetisme, Elektronische begrippen, Theorie der magn. geluidsregistratie, Theorie en praktijk v.h. opneemproces, Geluidsband, De vervaardiging van geluidsband, Het magn.beeld op de band, Beproeving van geluidsbanden, Theorie en praktijk van het weergeefproces, Theorie en praktijk van het wisproces, Snelheidsvariaties, Kwart-spoor techniek, Stereo geluidsopname en weergave Afgesloten wordt dit deel met een apendix, De eenheid decibel en Microseconden en frequentietabel
In het praktijkdeel 7 hoofdstukken; Geluid, Microfoons, Ruimte-akoestiek, Het speciale synthetische beeld, Montage van geluidsopnamen, Elektronische muziek. Afgesloten wordt met losse Notities een literatuuroverzicht en een overzicht en gegevens van bandrecorders.
Het boek is voorzien van vele illustraties, tijdbeeld foto’s, tekeningen en schema’s.
Verpak-&Verzendkosten in NL 5,00