MarktPlaza

[1956] Microscopium, Rooseboom, Rijksmuseum Ldn

173x bekeken
11 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

[1956] Microscopium, Rooseboom, Rijksmuseum Ldn
Microscopium, door Dr. M. Rooseboom, uitgave als Mededeling No. 95 uit het © Rijksmuseum voor de Geschiedenis der Natuurwetenschappen te Leiden, 1956. Afmeting hb ca 31 x 22 cm, 59 pag. + Mededeling No. 95 + losse bijlage:
Ten geleide, door M. Rooseboom, linnen gebonden op luxe papier gedrukt.
Het boek geeft een overzicht van de ontwikkeling van de microscoop. Opgenomen is een historische synopsis van deze ontwikkeling over de jaren 1600 – 1900. Het boek is met 115 afbeeldingen rijk geïllustreerd en bevat tenminste 9 hoogwaardige deels zeer gedetailleerde kunstdrukken van de microscoop als instrument naast een keur aan kleinere foto’s, tekeningen en figuren die het belang van dit instrument duidelijk maken.
De inhoud; Introductie, Historische synopsis, De optiek, De verlichting/ opvallend licht/ doorvallend licht, De enkelvoudige microscoop, De microscoop en de geneeskunde, Het scherp stellen/ bij samengestelde -/ bij enkelvoudige microscopen, De bewegng van het object ten opzichte van de lens, Statief en voet, Enkele microscooptypen uit de 19e eeuw, De binoculaire microscoop, De fase-contrast microscoop, Ontdekkingen met de optische microscoop van belang voor de medische wetenschap, Literatuur opgave betreffende de geschiedenis der microscopie, Mededeling No. 95.
Boek in redelijk tot goede conditie.
Verpak-&verzendkosten in NL 7,50