[1951] Gij en de Industrie, Pilaar, Scheltema & H.

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 151x bekeken
  • Datum geplaatst 6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
N.O.T.K.

Omschrijving

[1951] Gij en de Industrie, Pilaar, Scheltema&H.


Gij en de Industrie, Chemische techniek voor iedereen, door W. Pilaar. Uitgave 2 e heziene druk 1951, Scheltema&Holkema's Boekhandel en uitgeversmij NV Amsterdam.

Afm. hb ca 22,5 x 15cm, 359pp.,  linnengebonden, hardcover, geïllustreerd met 168 tekstafbeeldingen, van I. Spreekmeester en 16 platen/ z-w foto's.

     
De chemische industrie, een weinig toegankelijk werkterrein voor degenen die de taal der chemici niet verstaan. Daarom juist is dit geschreven. Zonder vooraf enige kennis van de chemie te bezitten wordt de lezer spelenderwijze op de hoogte gebracht van scheikundige begrippen en een behoorlijk inzicht in de chemische industrie.

De inhoud/ hoofdstukken: Voorwoord, Van steenkool tot gas, IJzer en staal - de pijlers der techniek, Zwavelzuur- de sleutel der Chemische industrie, Phosphor en de plant, Voedsel uit de lucht, Wasdom en chemie, Mineralen worden gesmolten, Klei-techniek en kundt, Modern bouwmateriaal, Wat keukenzout biedt, Het levenselixer der techniek, Landbouw en industrie, Alcoholica, Voeding en industrie, Een hoofdstuk vol gevaar, Het kleurenpalet der chemie, Reuzenmoleculen, Besluit, Geraadpleegde literatuur,   Register/ index.

Boek in goede conditie.

Verpak-&verzendkosten in NL 7,50


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.