[1943] Binderij machines, Blankenstein, Nieuw Leven

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 116x bekeken
  • Datum geplaatst 9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
N.O.T.K.

Omschrijving

[1943] Binderij machines, Blankenstein, Nieuw Leven
Binderij machines, Werking Stelling Bediening, door J. Blankenstein,
Uitgave Drukkerij ”Nieuw Leven” N.V. Den Haag 2 e druk, mei 1943.
Deze herdruk biedt een aanzienlijke uitbreiding en omwerking van de behandelde stof. Gebonden hardcover met linnen rug.
Afmeting hb 24 x 16,5 cm, 224 pag., sticker op schutblad met: Vereeniging tot bevordering van de vakopleiding in het boekbinders-, papierwaren- en enveloppenbedrijf. * PREMIE voor goed gedrag en betoonde ijver gedurende de opleiding in het eerste leerjaar * Uitgereikt aan (naam).
Het boek behandeld 120 van de meest voorkomende machines in de drukkerij-boekbinderij, geeft toelichting op de werking bediening en de voor- en nadelen in het algemeen en kon dienen als een handleiding voor de leerlingen in de vakopleiding voor het Typografische Bedrijf ( Vereniging tot Bevordering van de Vakopleiding in het Typografisch Bedrijf ). Het boek bevat meer dan 380 figuren, tekeningen en zwart/wit foto’s.
De inhoud; Voorwoord ( F. van der Blom), Inleiding, Bewerkingen van het plano papier en carton, Vouwen en vergaren, Hechten, Snijden, Persen, Omslag en band, Opstelling van de machines in de werkplaats, Eisen aan een machinaal gebonden boek te stellen, Electrische energie in het boekbindersbedrijf, De berekening van een machine-uur, Veiligheidsmaatregelen, Eerste hulp-verlening. Afgesloten wordt met een alfabetisch overzicht van de besproken machines.
Bijzonder aan dit boek is ook de layout van Ingen de Prieëlle waarbij gebruik is gemaakt van kleurondersteuning en waarin de tekst en illustraties op de pagina 90 gr. gedraaid zijn.
Het boek is in een bijzonder mooie/goede conditie.
Verpak-&verzendkosten in NL 7,50


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.