MarktPlaza

[1942] Gasontladingslampen, Oranje, Meulenhoff / Philips

139x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving


Gasontladingslampen, Principes-eigenschappen-toepassingen van gasontladingslampen, door P. Oranje,

uitgave 1 e druk 1942, Meulenhoff & Co. N.V., Amsterdam, in de serie Philips Technische Bibliotheek.
Afmeting hbca 23,5 x 15,5cm, 288 pp., linnengebonden, vele zw/w-foto's en illustraties.

De ontwikkeling sinds 1932 van openbare wegverlichting wordt in dit boek aan de hand van de door Philips in de handel gebrachte gasontladingslampen ( Philora ) uiteen gezet tot op de stand van de techniek herfst 1941.

Er wordt een overzicht gegeven van de bestaande typen, hun mogelijkheden, voor- en nadelen, hun eigenschappen en principes. Slechts in uitzonderings gevallen wordt een meer dan elementair begrip van wis- en natuurkunde verondersteld waardoor dit boek voor vele geïnteresseerden leesbaar is. nHet inhoud van het boek boek is opgedeeld in twee delen De inhoud/ hoofdstukken:
Deel I: Inleiding, Gasontladingslampen, Voorschakelapparaten, Het verband tusschen gasontladingslampen en hun apparatuur,
Deel II: Inleiding, Natriumlampen, Hoogedruk en superhoogedruk kwiklampen met natuurlijke koeling, Superhoogedruk kwiklampen met waterkoeling, Buisvormige lagedruk kwiklampen met fluoresceerenden wand, Gasotladingslampen voor reclame- en markeringsdoeleinden, De stroboscooplamp.

Aanhangsel/ Lijst van gebruikte symbolen en indices/ Overzichtsbladen/ Begrippen en eenheden der lichttechniek/ Overzicht van publikaties. Alfabetisch register. Errata bijsluiter.

Boek in redelijke tot goede conditie.

Verpak-&verzendkosten binnen NL €7,50