[1935] Moderne Televisie Ontvangst, Leeuwin, Ahrend

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 189x bekeken
  • Datum geplaatst 8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
N.O.T.K.

Omschrijving

[1935] Moderne Televisie Ontvangst, Leeuwin, Ahrend
Moderne Televisie Ontvangst,
verklaring van bestaande systemen voor amateurs en technici,
door M. Leeuwin, Met 79 afbeeldingen naar foto’s en teekeningen,
uitgave N.V. Wed. J. Ahrend&Zn A’dam, Najaar 1935.
Afmeting ca hb 20,5 x 14,5cm, 96 ppag.
paperback ingenaaid softcover, originele omslag.
Dit boekje geeft een populair-technisch overzicht van de verschillende mechanische systemen en de bereikte ontwikkelingen naar een kathodestraalbuisontvanger in de begintijd van de televisie. Dit toestel met kathode-straalbuis was destijds een zeer kostbaar apparaat met wel 20-30 radiolampen.
De inhoud:
Hfdst.1/ Inleiding, Korrelstructuur van visueele waarneming , Traagheid van het oog, beeldanalyse, Beeldsynthese, Breedte van het frequentie-spectrum, Ultra-korte golven, Transmissie der ultra-korte golven, Hoogfrequent kabels, Invloed van het raster op de beeldkwaliteit, Geïnterliniëerde aftasting.
Hfdst. 2/ Mechanische systemen, Foto-electrische cellen, Vacuum cellen, Cellen met gasvulling, Spectraalgevoeligheid der foto-cellen, gasontladingslampen, Kerr-cellen, Selenium-cellen, Systeem met Nipkow’sche schijf, Synchronisatie, Toonrad, Stroboscopische schijf, Storing der synchronisatie, Instellen van het kader, Instellen van de juiste faze, Systeem voor 30 lijnen gebruikt door de BBC, Spiegeltrommel, Spiegelschroef, Spiegelkrans, Scophony systeem, trillende spiegels, Aftasting van films met mechanische middelen, Het tusschenfilm procédé, Projectie d.m.v. het tusschenfilm procédé.
Hfdst. 3/ Electrische systemen, Kathodestraalbuis, Concentratie van den electronen bundel, Electronen-optiek, buizen met gasvulling, Besturing van de kathodestraal, Schakeling van de kathodestraalbuis, Relaxatie-trillingen als tijdbasis, Terugloop (Fly back), Formaat, schakeling van oscillatoren voor relaxatie-trillingen, Gloeidraad -relais generator, Tijdbasis-generator met hoogvacuumlampen, Synchronisatie, de ionoscoop, Het trapezium- of sluitsteeneffect, Het Farnsworth systeem, De ëlectron multiplier”, Schema van een completen televisie ontvanger, Complete televisie ontvangers, Gegevens omtrent het Baird fijnraster-systeem, Gegevens omtrent het Marconi-E.M.I. fijnraster-systeem.
Boek in goede conditie.
Verpak-&Verzendkosten in NL 5,00


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.