MarktPlaza

[1920~] De gelijkrichters, Meilink, AE Kluwer

375x bekeken
12 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Dit boek is niet beschikbaar, gelieve hierop niet te reageren.

[1920~] De gelijkrichters, Meilink, AE Kluwer
De gelijkrichters, In gebruik voor het laden van stationnaire en transportabele accumulatoren, door J. Meilink, uitgave AE Kluwer (1 e druk ~1920). Handleiding voor den bedrijfsleider, installateur, enz., tevens ten dienste van cursussen voor electrotechnisch opzichter en hen, die zich voorbereiden voor het examen van electro-landmachinist en voor de Nijverheids-examens,
met 87 figuren /afbeeldingen.
Afmeting hb ca 21 x 15cm, 153 pag., paperback ingenaaid softcover.
Behandeld worden in dit boek grote maar ook kleinere gelijkrichterinstallaties van diverse soort en fabrikaat w.o. Hydra, Phywe, Heemaf, Philips, AFA, VARTA, AEG BBC etc. Diverse apparaten met foto en principe schema.
Het boek bevat een voorbericht een technische Inleiding en 7 hoofdstukkem , in totaal 31 paragrafen.
De inhoud: Electrotechnische principes, Gelijkrichters met slingerende contacten/ trillergelijkrichters, Gelijkrichters met electr. Ventielwerking/ Electrolytische gelijkrichters, Gloeikathode-gelijkrichters/ Heemaf en Philips wolframgelijkrichters/ Heemaf-AFA wehnelt-gelijkrichters/ VARTA Duplex-gelijkrichter, Kwikdampgelijkrichters, AEG en BBC groot-gelijkrichters met stalen cilinders/ Argonal-gelijkrichters, Glimlichtgelijkrichters/ Principe/ AEG Glimlamp-gelijkrichter, Afgesloten wordt met de toepassing van gelijkrichters in zwakstroominstallaties en enige algemene opmerkingen . In het boek verder een advertentie van de Philips Gelijkrichter 1017, AEG “IJzeren gelijkrichters tot 2000 Amp”, en de AFA ( Accumulatoren-Fabrik AG, Amsterdam )
Boekje in redelijke tot goede conditie
Verpak-&Verzendkosten in Nederland 3,50