[1915] Een Montessori Moeder. V.Holkema&W.

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 127x bekeken
  • Datum geplaatst 10 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
N.O.T.K.

Omschrijving

[1915] Een Montessori Moeder. V.Holkema&W.
Een Montessori Moeder door Dorothy Canfield Fisher,
Uitgave Van Holkema&Warendorf-Amsterdam.
Afmeting 19 x 14,5 cm, linnengebonden, ca 174 pagina’s.
Voorzien van sticker Firma Wed. Bareman Boek-, Papier- en Kunsthandel Hengelo (o). Het boek is bewerkt door J.J. Prins-Werker met een inleidend woord van Prof.Dr J.H. Gunning Wzn.
Het boek is geschreven door een moeder die goed op de hoogte was van de in Amerika tot bloei gekomen Fröbelschool en zich tot taak heeft gesteld twee vragen te beantwoorden : wat betekent Montessori voor het huisgezin en wat voor de Fröbelschool ? Ze heeft zich niet door blind enthousiasme laten leiden maar zich door grondige studie een oordeel gevormd.
De schrijfwijze is bijzonder levendig. Naast ervaringen met Montessori en haar scholen is ook menig zelfstandige pedagogische uitweiding opgetekend waarmee de lezer zijn voordeel kan doen.
De vertaling is bezorgd door de eerste Nederlandse vrouw, die zelf te Rome onder Montessori gestudeerd en ook de eerste montessori-school in ons land geopend heeft.
Het boek is opgedeeld in 16 hoofdstukken en geïllustreerd met 17 illustraties/ foto’s van leermiddelen, oefeningen een fotoafdruk van Maria en een klaslokaal in Rome Montessori
Verpak&Verzendkosten 7,50


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.