MarktPlaza

BMW 5-serie - 525i Special Edition youngtimer

478x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Transmissie: 5 versnellingen, Automaat
Afmetingen (LxBxH): 4775 x 1800 x 1435 cm
Wielbasis: 2.830 cm
Inhoud laadruimte: 460/460 l
Acceleratie (0-100): 8,9 s
Topsnelheid: 232 km/u
Interieurkleur: black
CO2 uitstoot: 247 g/km
Onderhoudsboekjes: Aanwezig
Aantal sleutels: 2
Motorrijtuigenbelasting: € 204 - 229 per kwartaal
Bandenmaat: 225/60WR15
## Aanvullende opties en accessoires
- Achterbank neerklapbaar (ongelijke delen)
- Airbag hoofd voor
- Airbag opzij voor
- Airbag passagier
- Bagage afdekhoes
- Centrale deurvergrendeling afstandbediening
- Elektrisch bedienbare ramen achter
- Elektrisch bedienbare ramen voor
- Gordelspanners
- Koplampen sproeier
- Lederen stuurwiel
- Lichtsensor
- Metallic lak
- Middenarmsteun voor
- Mistlampen achter
- Mistlampen voor
- Parkeersensoren achter
- Parkeersensoren voor
- Pollenfilter
- Portierverlichting
- Verstelbare gordelhoogte
Deze BMW 525i automaat Special Edition kennen we want deze is door een vaste klant ingeruild bij ons die hem 26.000 km geleden in december 2018 ook heeft gekocht bij ons. Meneer is nu verliefd geworden op een zeer sportief E60 model en heeft daarom deze E39 ingeruild en dat vinden wij helemaal niet erg.
De BMW E39 met special Edition pakket staat bij in mijn favorieten lijst als het gaat om een BMW icoon in het youngtimer segment. Een auto die gebouwd is om heel lang mee te gaan. En dan het Special Edition pakket wat helemaal mijn favoriet is bij de E39.
De auto is meer dan perfect onderhouden. Alle stempels staan keurig in het boekje afgestempeld. De laatste service is ook door onze BMW specialist uitgevoerd op 3 december 2018 bij een kilometerstand van 72.166 km. De huidige kilometerstand is 98.794 km.
De zwakke punten die de E39 kent zoals ieder type auto wel zijn zwakke punten heeft is bij deze auto niet van toepassing. Wij kennen de E39 enorm goed en letten vooral op de zwakke punten.
De auto rijdt ook alsof deze nieuw is en net uit de fabriek komt. De motor is zeer soepel en de automaat schakelt zijdezacht. Ook op hogere snelheid stuurt de auto super strak. Precies zoals u mag verwachten van een executive auto als deze.
De Special Edition uitvoering is voor vele E39 liefhebbers het ideale door BMW samengestelde pakket. Dit pakket is van 2001 tot en met 2003 op de markt geweest. Zaken als Nappa leder, full colour navigatie, Special Edition wielen, chroom pakket, Special Edition stuur speciale houtinleg met een zilver biesje en nog veel meer zijn dus standaard verwerkt in het Special Edition pakket. Verder zitten er opties als schuif kanteldak climate control, cruise control op.
BMW staat bekend om zijn zes cilinder motoren. Deze 525i heeft een perfecte motor. Van het type 2.5 M54 zijn er veel gebouwd. Dit model kent eigenlijk geen zwakke punten. De motor en automaat zijn in een absolute nieuwstaat. Deze motor is voorzien van een distributieketting en hoeft daarom nooit vervangen te worden. De auto heeft 192 PK en een hoog koppel van 245NM waardoor deze heel mooie prestaties kan leveren. Een topsnelheid van 232 km ph en in ruim 8 seconde van nul naar honderd in een sprint.
De auto is bijtellingsvriendelijk en dus zeer gunstig voor de zakelijke rijder. Een youngtimer om echt verliefd op te worden en zeker met het Special Edition pakket in combinatie met de kleurstelling. Bent u opzoek naar een dergelijke BMW E39 geven wij u het advies om als laatste bij ons langs te komen.