MarktPlaza

BMW 1-serie - 120d High Executive M Sports pakket

612x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Transmissie: 6 versnellingen, Handgeschakeld
Afmetingen (LxBxH): 4227 x 1751 x 1430 cm
Wielbasis: 2.660 cm
Inhoud laadruimte: 330/1.150 l
Acceleratie (0-100): 7,9 s
Topsnelheid: 220 km/u
Bekleding: Leder/stof
Interieurkleur: black
Gemiddeld brandstofverbruik: 5,7 l/100km (1 op 17,5)
Brandstofverbruik in de stad: 7,7 l/100km (1 op 13,0)
Brandstofverbruik op de snelweg: 4,6 l/100km (1 op 21,7)
CO2 uitstoot: 152 g/km
Onderhoudsboekjes: Aanwezig
Algemene staat: zeer goed
Technische staat: zeer goed
Optische staat: zeer goed
Aantal sleutels: 2
Motorrijtuigenbelasting: € 332 - 351 per kwartaal
Bandenmaat: 205/55R16
## Aanvullende opties en accessoires
- Achterbank neerklapbaar (ongelijke delen)
- Airbag hoofd achter
- Airbag hoofd voor
- Airbag opzij voor
- Airbag passagier
- Audiobediening op het stuurwiel
- AUX/USB ingang
- Bagage afdekhoes
- Bandenspanning controlesysteem
- Centrale deurvergrendeling afstandbediening
- Elektrisch bedienbare achterklep
- Elektrisch bedienbare ramen achter
- Elektrisch bedienbare ramen voor
- Gordelspanners
- Isofix
- Koplampen sproeier
- Lederen stuurwiel
- Lendesteun verstelbaar
- Lichtsensor
- Metallic lak
- Middenarmsteun achter
- Middenarmsteun voor
- Mistlampen achter
- Mistlampen voor
- Parkeersensoren achter
- Pollenfilter
- Roetfilter
- Verstelbare gordelhoogte
- Verwarmbare ruitensproeiers
Deze zeer unieke BMW 120D met M sport pakket hebben we gelukkig kunnen bemachtigen want zo zijn ze niet te vinden zoekt u ze maar met de M47 motor. Huidige km stand is 106.258 km en dat is voor BMW begrippen enorm laag.
In heel Europa gaat u nergens een BMW 120D met M sport pakket vinden in geweldige staat zoals deze met zo een lage kilometerstand is. Dat is zeker. En dan het meest belangrijke hier zit nog een M47 motor in die nog een deugdelijke distributieketting heeft die niet kapot gaat of begint te rammelen net zoals bij de drama N47 motoren die vanaf 2007 werden gebouwd.
De auto is uitstekend onderhouden en alle boekjes zitten erbij inclusief het afgestempelde onderhoudsboekje. Tevens zit er een Apple aansluiting bij met handleiding. Laatste service is uitgevoerd bij 82.582 km in 2017.
Ik ken de BMW 1 series als geen ander mede omdat ik tijdens de introductie in 2004
werkzaam was als verkoopadviseur bij BMW Amsterdam. Ik herinner me die dag nog goed. Er waren vele mensen van de pers aanwezig want BMW sloeg een nieuwe weg in met deze auto. In die tijd heb ik er honderden nieuw verkocht en reed zelf ook met een BMW 120D als demo auto.
Toen was het en nu nog een auto die een wegligging heeft die geen één concurrent kon evenaren. De rijeigenschappen zijn zo goed dat je meteen verliefd wordt op deze BMW. Een achterwiel aangedreven hatchback die moest concurreren met de Audi A3 was een peulenschilletje voor deze BMW 1 series. En dan heeft deze ook nog een M sport onderstel.
De M47 commonrail diesel motor is gekoppeld aan een zes bak. De motor levert 163 pk en heeft een koppel van maar liefst 340 Nm bij 2000 toeren. Topsnelheid ruim 220 pk ph en in 7,9 seconde van 0 naar 100 km ph. Enorm snel dus.
Nogmaals even iets over deze motor. Deze BMW 120D heeft de bekende M47 motor die bekend staat als onverwoestbaar en met gemak 500.000 kilometers en meer kan draaien met dezelfde distributieketting. Deze BMW is zeer vriendelijk in onderhoud en hoeft maar eens in de 30.000 km een onderhoudsservice te hebben met lage kosten.
De auto weegt slechte 1325 kilo en komt daarmee in de gunstige klasse wegenbelasting en kost slechts iets meer dan 100 euro per maand. Het verbruik ligt in de praktijk op ongeveer 1 op 18 bij normaal rijgedrag en veel snelweg kilometers. Het omslagpunt van deze auto ten opzichte van een benzine versie ligt op 18.000 km. Al dan is het veel aantrekkelijker om voor de diesel versie te gaan. Ook mede omdat dit simpelweg veel beter rijdt dan een 120i en veel zuiniger is dan de benzine versie.
De auto is voorzien van een euro norm 4 motor met roetfilter af fabriek. Geen gedonder dus met milieu zones in Nederland.
De BMW is voorzien van leuke opties zoals een Hifi professional geluidssysteem die wat een enorm verschil maakt ten opzichte van de standaard stereo. Ook is de auto voorzien van xenon af fabriek, iPhone aansluiting, climate control, verwarmbare voorstoelen, elektrische lendensteun, cruise control en ga zo maar door.
Een BMW 1 serie om meteen verliefd op te worden met alle juiste opties, zeer lage km stand, technisch en optisch in uitstekende staat. Als u op zoek bent naar een BMW 120D geven wij u het advies om als laatste bij ons te komen kijken.