MarktPlaza

Zebravinken TT kwaliteit grote vogels ( Poephila guttata )

650x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving


Te koop
Zebravink    Poephila guttata
Meerdere mooie tt waardige zebravinken
In verschilleden mutaties:
grijze of bruine bleekrug, zwart- en grijswang, zwart- of bruinmasker, grijs- en bruinpastel, wit-, zwart- en oranjeborst, en ook combinaties hiervan (zwartborst bruinpastel, oranjeborst bleekrug, grijze bleekrug pastel enz.)
Koppels vanaf € 25
Poppen vanaf €  17.50
Mannen vanaf € 7.50
Overige informatie:
Verspreiding:
De stamvorm van de zebravink komt van oorsprong uit Australie.
 
Grootte:
Ongeveer 10 tot 12 centimeter
 
Geslachtsonderscheid:
De mannetjes van de wildvorm zijn herkenbaar aan hun oranjebruine wangvlekken. Bij de vrouwtjes ontbreken deze. Bij witte zebravinken is het verschil te zien aan de snavel: de snavel van de vrouwtjes is matter van kleur.
 
Sociale eigenschappen:
Zebravinken zijn erg sociaal en vreedzame vogeltjes die het zowel met elkaar als met andere vogels erg goed kunnen vinden.
U houdt van deze vogels bij voorkeur een groepje in plaats van een eenling of koppel.
 
Geschikte behuizing:
Zebravinken kunnen probleemloos gehouden worden in zowel buiten- als binnenvoliere
En ook in (broed) kooien doen ze het uitstekend. Beplanting wordt wel op prijs gesteld maar is niet strikt noodzakelijk.
 
Omgevingstemperatuur:
Deze razend populaire Australische vogeltjes zijn redelijk gehard en kunnen in een buitenvoliere overwinteren, mits ze zich terug kunnen trekken in een slaapnest in een goed geïsoleerd, vorstvrij nachthok.
 
Voedsel:
U geeft als basisvoer een goed zaadmengsel voor tropische vogels, aangevuld met trosgierst en graszaden. Daarnaast lusten de dieren graag eens wat vogelmuur en ander groenvoer, en in de kweekperiode eivoer en kleine insecten. Grit en maagkiezel horen altijd beschikbaar te zijn, zodat de vogels er naar behoefte van kunnen opnemen.
 
Activiteiten:
Zebravinken zijn vrij actieve- en niet schuwe vogeltjes. Ze houden zich in alle lagen van de voliere op en zijn ook veel op de grond te vinden waar ze een deel van hun menu bij elkaar scharrelen. Ze nemen graag eens een bad, dat zowel op de bodem van de voliere als op een verhoging kan staan. Ze behoren tot de zogenaamde “nestslapers”, wat inhoudt dat deze vogels niet op een stok of tak de nacht doorbrengen, maar in een nestje. Wanneer U op verschillende plaatsen in de voliere nestkastjes ophangt, kunnen de vogels zelf hun keuze bepalen.
 
Kweek:
Zebravinken staan bekend om hun grote productiviteit. Ze planten zich zowel in een kweekkooi als in een buiten- of kamervolière voort. Hebt U meerdere paartjes- en dat is alleen maar aan te bevelen-, zorg dan voor ruim voldoende nestkastjes; het komt nog al eens voor dat de vogels het met elkaar aan de stok krijgen, omdat meerdere vogels hetzelfde nestkastje uitkiezen. Geschikte nestkastjes hebben afmetingen van ruim 10 centimeter breed, met eenzelfde hoogte en diepte. Ze kunnen gesloten of halfopen zijn en ook traliekastjes worden doorgaans goed geaccepteerd. Het nest wordt gemaakt van materialen zoals sisaltouw en kokosvezel. Gemiddeld kunt U op 4 tot 6 heel lichtgroene eitjes rekenen. Na 12 tot 13 dagen komen de jongen uit het ei. Ze worden gevoerd met allerlei zaden en eivoer. Ook klein dierlijk voer wordt goed opgenomen. De jongen vliegen uit als ze krap 3 weken oud zijn, maar worden dan nog een week of twee gevoerd en begeleid. Na twee tot drie maanden hebben de jongen hun volwassen kleur. Ze zijn al heel snel broedrijp, maar U kunt geslachten beter van elkaar scheiden totdat ze minimaal negen maanden oud zijn. Wanneer de vogels te jong gaan broeden, geeft het vaak problemen. Zebravinken kunnen probleemloos drie tot vier legsels per jaar groot brengen, maar omdat dit erg veel vergt van de ouderdieren, is het beter na een derde legsel alle nestkastjes te verwijderen.
 
Mutaties:
Er zijn talloze kleurslagen van deze vogels. De originele zebravink is de normale grijze. Hieruit is onder meer de normale bruine voortgekomen. Er zijn talloze mutaties opgetreden die we kennen als grijze of bruine bleekrug, bruin-,zwart- en grijswang, zwart- of bruinmasker, grijs- en bruinpastel, wit-, zwart- en oranjeborst, en ook combinaties hiervan zijn mogelijk. (zwartborst bruinpastel, oranjeborst bleekrug, grijze bleekrug pastel enz.)
Hiernaast zien we ook de kleurslagen phaeo, effen wit, isabel, bont en getekend veel op tentoonstellingen. Deze kleuren zijn allemaal vastgelegd in standaards, aan de hand waarvan ze op tentoonstellingen worden gekeurd. Er zijn ook gekuifde zebravinken. Deze worden bij voorkeur niet aan elkaar gepaard, omdat het gen dat verantwoordelijk is voor de kuif in homozygote vorm lethaal is. Dat betekent dat een deel van de jongen uit een dergelijke combinatie al afsterft in het ei. De kuiffactor is echter dominant over normale kopbevedering; het combineren van een gekuifde zebravink met een niet-gekuifde geeft ongeveer 50% gekuifde jongen.
 
Bijzonderheden:
Zebravinken zijn bij uitstek geschikte vogels voor beginnende vogelliefhebbers, aangezien ze erg weinig eisen stellen. Er komen zo veel verschillende kleuren en aftekeningen voor bij deze soort dat er altijd wel een kleurslag is die U aanspreekt.
 

 

Mede ivm het Corona Virus

BEL, SMS OF APP EVEN VOORDAT U LANGS KOMT.

Maximaal 3 personen incl. personeel in de showroom

Let op de 1,5 meter onderlinge afstand

Tevens zijn onze openingstijden tijdelijk gewijzigd, wij zijn geopend:

Overdag:

Zaterdags van 09:00 t/m 14:00 uur 

Alle andere dagen en tijden, alleen op afspraak.

Deze winkel die vanuit onze hobby is ontstaan hebben wij naast onze andere banen
Wij zijn bereikbaar via sms, WhatsApp en Mail, antwoord z.s.m. na ontvangst.
Telefonisch bereikbaarheid is door bovenstaande lastig, laat bij geen contact een bericht achter en wij nemen zsm contact met u op.

 

   
Mobiel: 06-30154016
bgg: svp inspreken of sms / whatsapp bericht achteraten 
Indien u met een onbekend / afgeschermd nummer belt kunnen we helaas niet adequaat reageren 
 
Adresgegevens Showroom:
Hoevelakenseweg 67

3784 WG Terschuur
 
Let op: 
- Alleen op afspraak open 
- Wij zijn niet altijd aanwezig, u komt anders voor een gesloten deur
- Bel even als u zeker wilt zijn dat we er zijn ! 
  
Wegens of vanwege ons motto:
"Wij zijn pas tevreden als u dat bent"
Nemen wij alle tijd voor u en zullen wij trachten u zoveel mogelijk informatie te verstrekken bij de door u aangekochte vogels of toebehoren. Verstandig is altijd te bellen of mailen van tevoren, zo weet u zeker dat de specifieke vogels die u zoekt er zijn op het moment dat u langs wilt komen.

Wij kenmerken ons door:
- Goed advies: Wij nemen de tijd voor u. Wij willen het beste aan u verkopen, de dieren die aan uw wens voldoen. Die het beste passen bij uw smaak, uw tuin en de leefomstandigheden.
- Compleet aanbod: U kunt bij ons terecht voor alles wat u voor uw vogels nodig heeft. Hierbij kunt u denken aan: hok of kooi / Voer / Beukensnippers / zeoliet / Voer- Watersilo / Opslagton / enz.
- Veel soorten: U heeft de keuze uit veel verschillende soorten vogels
- Zoekopdrachten: Zoekt u iets speciaals dan gaan voor u op zoek
- Herplaatsing:  Verzorgen voor u een evt. herplaatsing van, wegens omstandigheden beschikbare gekomen dieren. U kunt aangeven op de hoogte gehouden te worden van de herplaatsing en evt. in contact komen met het nieuwe baasje van uw (tamme) vogel.
- Inkoop: Wij kopen en ruilen ook uw vogels of toebehoren (kooien etc.)  in, daarbij geven wij zeer reële en eerlijke prijzen
- Gebruikt: Wij hebben veel gebruikte artikelen door inruil verkregen op voorraad, zoekt u iets, bel ons
(denk hierbij  aan kooien voor kanaries – parkieten – papegaaien, maar ook broedblokken)
- Verzending: Indien mogelijk, kunnen wij op uw kosten en risico goederen verzenden.
- Foto's : onze advertentie worden herplaatst, de specifieke vogels van de foto's zijn waarschijnlijk niet meer aanwezig, indien u foto's wenst van de actueel aanwezig vogels stuur dan even een sms of whatsapp zodat wij u die kunnen toesturen.
- Advertenties: als de advertentie op Internet staan zijn deze vogels aanwezig, uiteraard altijd even bellen of een en ander te verifieren, want de vogels kunnenook net verkocht zijn
 
 
 
Lees in de showroom en op onze site (Birdtrade) de algemene voorwaarden!