MarktPlaza

Te koop prachtige koppels witstuit edelzangers

1372x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Hierbij bied ik een mooie koppels witstuit edelzangers aan

evt gewenste DNA mogelijk voor 15 euro per vogel extra

Tevens een losse man
Edelzanger
Verspreiding:
De edelzanger komt voor In Afrika van Senegal tot Soedan. Hier zijn ze vooral te vinden in struikgewas, tuinen, parken en nabij dorpen en boerderijen.
Grootte:
Lengte 11 - 12 cm.
Geslachtsonderscheid:
Beide seksen zijn gelijk. Alleen de prachtige zang en de balts van het mannetje verraadt het geslachtsverschil.
Karakter:
Het verdient aanbeveling edelzangers in de broedtijd niet samen te houden met verwante vogels, zoals de Mozambiquesijs en geelstuit edelzanger Dit kan namelijk felle gevechten tot gevolg hebben en van broeden zal dan niets terecht komen. In het algemeen is het af te raden om meerdere stelletjes bij elkaar te houden in één volière. Dit leidt onherroepelijk tot problemen.
Omgevingstemperatuur:
Edelzangers zijn over het algemeen sterke vogels die in een volière met een vorst- en tochtvrij nachtverblijf kunnen overwinteren.
Voeding:
Als voeding dient een goede zaadmengeling voor tropische vogels en of volièrevogels, een goed samengesteld eivoer/krachtvoer en bij voorkeur gekiemd zaad verstrekt te worden. Om aan de behoefte van dierlijke eiwitten in de voeding tegemoet te komen kan het beste een insecten-/universeelvoer toegevoegd worden (bijvoorbeeld 50 eivoer, 50% universeelvoer). Vooral in de periode dat de vogels jongen hebben is het belangrijk dat ze de beschikking hebben over dierlijke eiwitten. Ook onkruidzaad, en onkruiden als herderstasje, kleine melkdistel, paardebloem kruiskruid enz. worden graag genuttigd.  Naast bovenstaande voeding is het noodzakelijk dat de vogels dagelijks de beschikking hebben over vers en fris bad- en drinkwater en mogen ook vogelmineralen (grit) en maagkiezel niet ontbreken. Kweek:
De pop bouwt alleen het nest. Dat kan een door het popje zelf gevlochten nest zijn in een struik of conifeer maar ook halfopen nestkastje met een afmeting van 15x15x15 cm. worden geaccepteerd. Indien we nestkastjes verstrekken kunnen we zelf een voorgevormd nestje aanbrengen door wat droog gras, mos en of kokosvezel samen te drukken. Het popje legt meestal 3 tot 4 witte- of bleekgroene gespikkelde eitjes, die alleen door haar worden bebroed. Tijdens de broedperiode wordt het nest fel verdedigd door de vogels. Zolang de pop breodt wordt ze door het mannetje op het nest gevoerd en zit hij regelmatig uitbundig in de nabijheid van het nest te zingen. De jongen worden na 14 dagen geboren. Na ca. 3 weken verlaten de jongen het nest en worden dan nog een aantal weken door de ouders gevoerd. De laatste periode van het voeren wordt door het mannetje gedaan omdat het popje dan al weer met een nieuw legsel bezig is.
De jongen hebben bijna een jaar nodig om geheel volgroeid en op kleur te zijn.
prachtig zingende vogels voor in de gezelschapsvoliere en uiteraard ook voor in een kweekkooi
een leuk vogeltje om te zien, ze zijn enorm nieuwschierig en toch rustig.
 

 

Mede ivm het Corona Virus

BEL, SMS OF APP EVEN VOORDAT U LANGS KOMT.

Maximaal 3 personen incl. personeel in de showroom

Let op de 1,5 meter onderlinge afstand

Onze openingstijden zijn:

* Dinsdag- Donderdag- Vrijdagavond van 19 tot 20:00 uur

* Zaterdags van 10:00 t/m 13:00 uur 

 

Alle andere dagen en tijden, alleen na- en op afspraak.

Voor voer en andere toebehoren kunt u een bericht sturen.

Wij zullen het voor u klaarzetten, tevens bestaat er de mogelijkheid om uw bestelling, na overleg, ergens overdag op te halen.

Deze winkel die vanuit onze hobby is ontstaan hebben wij naast onze andere banen
Wij zijn bereikbaar via sms, WhatsApp en Mail, antwoord z.s.m. na ontvangst.
Telefonisch bereikbaarheid is door bovenstaande lastig, laat overdag en anders bij geen contact een bericht achter en wij nemen zsm contact met u op.

 

   
Mobiel: 06-30154016
bgg: svp inspreken of sms / whatsapp bericht achteraten 
Indien u met een onbekend / afgeschermd nummer belt kunnen we helaas niet adequaat reageren, hetzelfde geldt als u belt tussen 20:30 en 08:00 uur
 
Adresgegevens Showroom:
Hoevelakenseweg 67

3784 WG Terschuur
 
Let op: 
- Alleen op afspraak open 
- Wij zijn niet altijd aanwezig, u komt anders voor een gesloten deur
- Bel even als u zeker wilt zijn dat we er zijn ! 
  
Wegens of vanwege ons motto:
"Wij zijn pas tevreden als u dat bent"
Nemen wij alle tijd voor u en zullen wij trachten u zoveel mogelijk informatie te verstrekken bij de door u aangekochte vogels of toebehoren. Verstandig is altijd te bellen of mailen van tevoren, zo weet u zeker dat de specifieke vogels die u zoekt er zijn op het moment dat u langs wilt komen.

Wij kenmerken ons door:
- Goed advies: Wij nemen de tijd voor u. Wij willen het beste aan u verkopen, de dieren die aan uw wens voldoen. Die het beste passen bij uw smaak, uw tuin en de leefomstandigheden.
- Compleet aanbod: U kunt bij ons terecht voor alles wat u voor uw vogels nodig heeft. Hierbij kunt u denken aan: hok of kooi / Voer / Beukensnippers / zeoliet / Voer- Watersilo / Opslagton / enz.
- Veel soorten: U heeft de keuze uit veel verschillende soorten vogels
- Zoekopdrachten: Zoekt u iets speciaals dan gaan voor u op zoek
- Herplaatsing:  Verzorgen voor u een evt. herplaatsing van, wegens omstandigheden beschikbare gekomen dieren. U kunt aangeven op de hoogte gehouden te worden van de herplaatsing en evt. in contact komen met het nieuwe baasje van uw (tamme) vogel.
- Inkoop: Wij kopen en ruilen ook uw vogels of toebehoren (kooien etc.)  in, daarbij geven wij zeer reële en eerlijke prijzen
- Gebruikt: Wij hebben veel gebruikte artikelen door inruil verkregen op voorraad, zoekt u iets, bel ons
(denk hierbij  aan kooien voor kanaries – parkieten – papegaaien, maar ook broedblokken)
- Verzending: Indien mogelijk, kunnen wij op uw kosten en risico goederen verzenden.
- Foto's : onze advertentie worden herplaatst, de specifieke vogels van de foto's zijn waarschijnlijk niet meer aanwezig, indien u foto's wenst van de actueel aanwezig vogels stuur dan even een sms of whatsapp zodat wij u die kunnen toesturen.
- Advertenties: als de advertentie op Internet staan zijn deze vogels aanwezig, uiteraard altijd even bellen of een en ander te verifieren, want de vogels kunnenook net verkocht zijn
 
 
 
Lees in de showroom en op onze site (Birdtrade) de algemene voorwaarden!