MarktPlaza

Vlinderdas zelfstrikker, paisley zelfbinder, kleur rood - 181

20x bekeken
19 dagen geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Verzenden
Verzendkosten
€ 1

Omschrijving

 Vlinderdas zelfstrikker, paisley zelfbinder, in kleur rood
 
 Een hele mooie zelfstrik vlinderdas, paisley in de kleur rood
 
 Deze zelfstrikker vlinderstrik in de kleur rood, is gefabriceerd van een goede kwaliteit polyester, en valt altijd prima.
 
 De afmetingen, na het strikken zijn ongeveer 12 cm lang, en 6 cm hoog
 
 Aan de achterzijde zijn metalen haakjes, en een schuifje, zodat u deze zeer gemakkelijk om kan doen, en weer af kunt doen. Deze vlinderdas is een zelfbinder, of zelfstrikker.
 
 Meer over een vlinderdas:
 Een zelfstrikkende vlinderdas of vlinderstrik is een type das die door heren, maar tegenwoordig ook steeds meer door dames, op de boord van een overhemd wordt gedragen. Dit type das dankt zijn naam aan zijn vorm, die enigszins op die van een vlinder lijkt. In de volksmond spreekt men doorgaans van een strikje wanneer men de vlinderdas bedoelt.
 
 Paisley, wat is dat precies?
 Paisley is de aanduiding voor een abstract textielmotief, dat grofweg een bladvorm met een spits toelopend einde voorstelt, eigenlijk een soort grote komma. De naam is afkomstig van de in de regio Strathclyde in Schotland gelegen stad Paisley. Deze stad was in de 19e eeuw een belangrijk centrum van de textielindustrie.
 Het motief is echter niet Schots van oorsprong; het werd al gebruikt ten tijde van de Perzische Sassaniden dynastie, die het via het Mogolrijk naar India exporteerden.
 
 Waar bestaat de vlinderstrik uit?
 De vlinderdas bestaat uit een smal lint, dit kan gemaakt zijn van polyester, zijde of katoen. Ook zie je steeds meer houten vlinderdassen. De strik wordt om de hals geknoopt. Het lint eindigt aan beide uiteinden in een strik, waardoor de das na het strikken een vlinderachtige vorm verkrijgt. Tegenwoordig wordt de vlinderdas hoofdzakelijk bij galakleding gedragen: een zwarte bij een smoking ("black tie"), een witte bij een rokkostuum ("white tie"). Een enkeling draagt een vlinderdas bij kostuums waarop de meeste heren een stropdas zouden dragen, zoals bijvoorbeeld op kantoor, maar worden ook gedragen als gelegenheden als trouwerij, gala, cruise, premieres, kerst en officiĆ«le gelegenheden.
 
 Meerdere soorten:
 De zelfstrikker, of zelfbinder kan in verschillende groottes, materialen, kleuren en dessins bestaan. En, je hebt voorgestrikte vlinderdassen. Zoals eerder gezegd, hebben we tegenwoordig ook steeds meer houten vlinderdassen. Deze zijn wel een stuk duurder dan de basic of luxe dassen. Of je nu een zelfstrikker of een gestrikte vlinderstrik koopt, je loopt er altijd even deftig bij.
 
 Levering omvat:
 
 1 x Zelfstrikker paisley vlinderdas
 Kleur: rood
 
 
 Artikelnummer: VD-181