MarktPlaza

Terreur in naam van god; Waarom religieuze extremisten doden

216x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Geschreven door Jessica Stern.

Met gevaar voor eigen leven reisde Harvard-hoogleraar en terrorisme-expert Jessica Stern vier jaar lang de wereld rond en interviewde belangrijke christelijke, islamitische en joodse religieuze leiders en fanatici, die voor terroristische aanslagen niet terugdeinzen. Waarom doen religieuze extremisten wat hun geloof hun verbiedt? Wat zijn de wortels van religieus terrorisme?

De slechtste reden voor de oorlog tegen Irak was terrorismebestrijding. Oorlog genereert juist terroristen, aldus Jessica Stern. Wat het wezen van religieus terrorisme en de psychologie van de terrorist is, weet Stern als geen ander. Zij vond het antwoord op haar lange zoektocht: van vluchtelingenkampen in Libanon, een gevangenis in Amman, de joodse ondergrondse in Israël tot de Hamas in Palestina, de Taliban in Pakistan en een trailerpark in Texas. Jessica Stern maakt glashelder duidelijk hoe religieuze organisaties door opportunistische leiders worden opgebouwd. Hoe deze organisaties functioneren en gefinancierd worden. Hoe de aanhangers worden omgevormd tot in te zetten (zelfmoord)personeel. De volgelingen beschouwen zichzelf als martelaren. Waarom? Om een betere wereld te maken. Armoede, vervreemding, wanhoop, vernedering en de wens een eenvoudig leven te leiden in een gecompliceerde wereld zijn de dwingende factoren voor de gewelddadige aanslagen. Hun God, de ultieme autoriteit, rechtvaardigt hun daden.

Dikke paperback.

Prijs is excl. verzendkosten. Verzending voor rekening en risico van de koper. Het boek kan opengeklapt als brievenbuspakje met track en trace voor € 4,35 verzonden worden, voor € 5,- als pakketje via DHL (je kunt het pakje dan zelf bij een servicepunt bij jou in de buurt ophalen) of voor € 6,95 als pakketje via Postnl (dan wordt het bij je thuis gebracht).

Als je voor pakketpost via zowel DHL als via Postnl kiest dan kan ik voor dezelfde verzendkosten tot 10 kilo versturen. Kijk ook eens bij mijn andere advertenties, misschien zit er nog meer leuks voor je tussen en kun je de verzendkosten een beetje drukken.