MarktPlaza

Alleen ik overleefde van Carmina Salcido (waargebeurd)

288x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Waargebeurd verhaal over de nu 23-jarige Carmina, die als driejarige een bloedig familiedrama overleefde. Op 14 april 1989 slaan de stoppen door bij de Mexicaanse migrant Ramon Salcido in Sonoma County, Californie. Hij schiet zijn vrouw dood, haar vermeende minnaar neer, en snijdt zijn vrouw's twee jongere zusjes, zijn schoonmoeder en later ook zijn drie eigen dochtertjes (vier, drie en twee jaar oud) de keel door. Zijn dochtertjes worden een dag later op een vuilnisbelt gevonden, de driejarige Carmina leeft wonder boven wonder nog en vertelt dat haar vader haar 'gesneden heeft'. Salcido, naar familie in Mexico gevlucht, wordt gepakt en in de VS ter dood veroordeeld.

Carmina's grootvader laat Carmina adopteren door een gezin uit de extreem-orthodox katholieke sekte waar hij lid van is, daar groeit ze geisoleerd op in een verstikkende atmosfeer. Twintig jaar na het gebeurde keert ze terug naar Californie naar haar overige familie, bezoekt haar vader, die in de gevangenis nog steeds op zijn executie wacht en probeert met haar verleden af te rekenen.

Toegankelijk en levendig geschreven, dramatisch, soms ontroerend levensverhaal dat Carmina samen met een journalist heeft opgeschreven.

Paperback. Het boek heeft vergeelde randjes van het in de kast staan maar is nieuw en ongelezen.

Prijs is excl. verzendkosten. Verzending (vanaf € 4,40, als ik het boek alleen in plastic verpak past 'ie net door de brievenbus) voor rekening en risico van de koper.