MarktPlaza

Te koop roofmijten tbv bestrijding van Bloedluis / bij pluim

298x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Te koop de oplossing voor het vangen, vernietigen en voorkomen van bloeddluizen (bloedmijten) en gewone luizen bij uw dieren
Mite Booster patroon (gevuld met Dutchy's)    € 4,25
Mite Booster houder  € 1,75
Dutchy's 2.500 (10 doppen) € 13,50
Dutchy's 5.000 (20 doppen) € 19,75
Dutchy's 10.000 (40 doppen) 35,00
Uitzetbakje € 0,45
Controle buisjes € 2,95
Bij bezorging komt er 6,95 euro tbv verzendkosten bij
Meeste artikelen hebben wij op voorraad Dutchy's ®

Dutchy’s® zijn roofmijten uit de familieen komen in grote delen van Europa vrij in de natuur voor. Ze leven in de grond en jagen daar op allerlei bodemorganismen. Wanneer we deze roofmijten uitzetten in dierenverblijven worden ze felle bestrijders van o.a. bloedmijten. Ze jagen de hele dag achter hen aan en doden ze om ze vervolgens op te eten. Het is een kwestie van tijd; de roofmijten komen vrijwel altijd als winnaar uit de bus.

Levenscyclus van Dutchy's
Dutchy’s® zijn ongeveer 1 mm groot. Ze hebben een druppelvormig lichaam, zijn licht van kleur en heel beweeglijk. Ze voeden zich met allerlei organismen, zoals de larven van kleine muggen, springstaarten en verschillende soorten mijten, waaronder ook bloedmijten. De eieren worden in de grond of op een andere geschikte plaats afgezet. Na enkele dagen komen hier de larven uit, die na een aantal vervellingen uiteindelijk volwassen roofmijten worden. Dutchy’s® eten gemiddeld 5 bloedmijten per dag. Wanneer we ze tijdig in zetten zullen ze vaak de ontwikkeling van een plaag voorkomen. Ze zijn ook in staat om flinke aantastingen te bestrijden, maar dan moeten er meerdere roofmijten worden uitgezet.
Wanneer u Dutchy's® heeft ingezet kan het zijn dat u gedurende een periode van een aantal dagen meer bloedmijten gaat waarnemen. Dit komt doordat de bloedmijten door de roofmijten uit hun schuilplaatsen worden verdreven. De roofmijten zullen echter achter hen aan blijven jagen waardoor dit effect na een korte periode weer verdwijnt. Dutchy's® zijn tevens in staat een periode van voedselschaarste te overleven. Er vindt dan alleen geen voortplanting plaats. Ook eten ze elkaar op als dat nodig is. Ze doen niets met onze dieren. Bij blijvend voedselgebrek sterven ze na enkele weken uit.
Een volwassen roofmijt leeft gemiddeld 6 weken.


Leefmilieu van Dutchy's
Dutchy’s® leven bij voorkeur bij een temperatuur van 15 tot 28 ºC. Wanneer de temperatuur onder of boven deze waarden komt gaan ze over in een rustfase. Ze wachten dan rustig af tot de omstandigheden beter worden en gaan dan vervolgens weer op jacht. Wanneer ze worden blootgesteld aan vorst zullen ze vrijwel allemaal afsterven.

Wanneer de roofmijten aangeleverd worden zitten ze verpakt met een hoeveelheid humusrijk strooimateriaal. Dit materiaal kan besteld worden in flesjes of in Mite Booster patronen. Er zijn flesjes van 2500 stuks, 5000 stuks en 10.000 stuks. De Mite Booster patronen hebben een vaste hoeveelheid roofmijten.

Wanneer je het materiaal met daarin de Dutchy's met een loepje bekijkt zie je de roofmijten tussen de korreltjes bewegen. Het is de bedoeling dat de Mite Boosters horizontaal worden opgehangen. Daarbij is het van belang goed de handleiding te volgen m.b.t. het aantal Mite Boosters wat u dient te gebruiken. Over het algemeen kunnen we stellen dat de Mite Boosters het meest effectief zijn, maar in sommige gevallen kan het ook nuttig zijn om los materiaal vanuit de flesjes te gebruiken. Zo is het bij vogels erg zinvol om in het broedseizoen af en toe in elk nestje een dopje roofmijten te verdelen. Zo krijgen de eventuele bloedmijten geen kans om de jonge vogeltjes aan te tasten. Met name bij Kanaries kan deze werkwijze zeer zinvol zijn, omdat de aantasting daar vaak via de nestjes plaats vindt. Ook in vochtige terraria kan men het materiaal uit de flesjes gebruiken om het in hoopjes in het terrarium te verdelen. Het is dan wel van belang dat het materiaal enkele weken niet uit kan drogen. In het materiaal bevinden zich naast enkele volwassen roofmijten ook veel eieren en larven. Wanneer het materiaal wat vochtig blijft zullen deze zich allemaal kunnen ontwikkelen en de strijd aan gaan met aanwezige parasieten. Voor de exacte manier van uitzetten en de doseringen kunt u met vragen bij ons terecht Ik wil graag het dierenverblijf schoon maken. Is dit niet schadelijk voor de roofmijten?
Met het verwisselen van de strooisellaag in het dierenverblijf zult u best wat roofmijten afvoeren, hier valt niet aan te ontkomen. U zult er echter op andere plaatsen voldoende overhouden om de bestrijding voort te laten duren.
U kunt twee weken na het uitzetten van de Dutchy's® de kooien weer reinigen met water en als dit nodig is een reinigingsmiddel.
Door het gebruik van reinigingsmiddelen zullen een aantal roofmijten sneuvelen, maar dit behoeft niet direct schadelijk te zijn voor de populatie. De meeste zitten namelijk diep verscholen in de kieren van het dierenverblijf die u met het schoonmaken niet zult bereiken.
Hou er rekening mee dat de roofmijten een hulpmiddel zijn bij het bestrijden van aanwezige plagen. Dit mag er niet toe leiden dat u de hokken te veel laat vervuilen, waardoor andere problemen de kop op kunnen steken.
U kunt er dan beter voor kiezen om na een grote schoonmaakbeurt preventief nieuwe Dutchy's® in te bestellen.
Hoe lang kan ik het materiaal bewaren? Moet het echt direct worden uitgezet?
Op zich kunnen de roofmijten zich best even redden in de fles. Het is wel van belang dat de fles niet te warm wordt weggelegd en dat de opening boven in de dop niet wordt afgesloten.
Ook patronen kunnen best enkele dagen worden bewaard, maar bedenk wel dat de roofmijten het patroon wel uit kunnen lopen.
Lukt het uitzetten niet meteen, dan kunt u de flessen en patronen liggend op een donkere en koele plaats bewaren. Een temperatuur van 10 tot 15 ºC wordt aanbevolen. De meeste koelkasten staan afgesteld op een temperatuur van ca. 7 ºC, wat dus een aantal graden te koud is. Als dit de enige plaats is waar u ze kunt bewaren, kunt u ze het beste bovenin de koelkast en niet tegen de achterwand leggen.
Op elke fles zit een klein stickertje met daarop de uiterste gebruiksdatum vermeld. Tot deze datum kunt u het materiaal bewaren.
Als ik met een vouwloep in het materiaal kijk zie ik maar enkele roofmijten lopen. Zitten er wel voldoende in?
U kunt er zeker van zijn dat het aantal wat u heeft aangeschaft ruimschoots aanwezig is. In het materiaal ziet u echter maar enkele volwassen mijten . Naast deze adulten zijn er ook vele jonge mijten aanwezig. Deze zijn zo klein dat ze ook met een loep erg moeilijk te vinden zijn. Tevens zitten er nog een groot aantal eieren in het materiaal verscholen. In een periode van enkele weken komen er dus nog heel wat mijten tot ontwikkeling die allemaal het patroon of de uitzetplaats nog zullen verlaten en het dierenverblijf in zullen lopen. Daarom is het van belang dat de patronen en uitzetplaatsen zo lang mogelijk in tact blijven en met rust gelaten worden.
Ik heb het postpakketje een dag later gekregen dan was verwacht. Leven mijn roofmijten nu nog wel?
Wanneer de temperatuur niet te hoog is geweest (max. 25 ºC) of niet te laag (voor langere tijd onder het vriespunt) is dit geen probleem. Zet het materiaal zo snel mogelijk uit en de hongerige mijten zullen het dierenverblijf des te sneller betreden. Het is op zich niet erg als er een mijt vroegtijdig sterft, er zitten er ruim voldoende in.
Sinds ik Dutchy's® heb uitgezet zie ik steeds meer bloedmijten. Werkt het niet averechts?
Maak u vooral niet ongerust. Dit is een effect wat vaak op treed na het inzetten van roofmijten. Normaal houden de parasieten zich schuil in naden, kieren en andere verborgen plaatsen. Nu er Dutchy's® uitgezet zijn voelen ze zich daar niet veilig meer. Ze worden als het ware uit de lschuilplaatsen gejaagd en slaan op de vlucht. Hierdoor zien we ze op momenten dat ze normaal verscholen zouden zitten en op plaatsen waar we ze daarvoor nog niet aangetroffen hebben. De roofmijten zullen achter hen aan blijven jagen en zullen ze op den duur allemaal te pakken krijgen.
Ik heb maar één terrarium wat aangetast is door bloedmijten. Hoe kan ik voorkomen dat deze op de vlucht slaan en andere terrariums in dezelfde ruimte besmetten nadat ik Dutchy's® heb uitgezet?
Bloedmijten zijn zeer mobiele parasieten. Ze kunnen in korte tijd een flinke afstand overbruggen. Over het algemeen kunnen we er vanuit gaan dat wanneer er 'één terrarium is aangetast de andere terraria ook besmet zullen zijn, alleen op dat moment nog in mindere mate.
Het tegengaan van migratie is mogelijk door langs de randen van het terrarium dubbelzijdig tape aan te brengen zodat de mijten zich daar in vastlopen en zich niet verder verspreiden.
In plaats van tape is het ook mogelijk om het terrarium op een verhoging in een bak water te zetten. Door deze "slotgracht" kunnen de mijten niet ontsnappen en kunnen ze niet anders dan binnen de bereikbaarheid van de roofmijten blijven. Dit is uiteraard alleen mogelijk met een klein bakje en niet met een wat groter terrarium. Vergeet bij deze twee mogelijkheden niet de kabels met tape te beveiligen, anders worden die als loopbrug gebruikt.
Zijn de roofmijten niet schadelijk voor mijn dieren?
Dutchy's® zijn roofmijten die alleen leven van andere mijten of insectenlarven. Zij zullen nooit een reptiel of vogel aanprikken, ook niet wanneer er totaal geen voedsel voor hen meer te vinden is. Het is best eens mogelijk dat ze de dieren betreden. In terraria zie je wel eens een roofmijt over een slang heen lopen, maar dat is niet storend voor het dier. Zodra de bloedmijten allemaal zijn opgegeten zullen de roofmijten op zoek gaan naar andere voedselbronnen. In volières en bij hoenders komen we vaak mijten op het voer tegen wat in de ruimte achter is gebleven. Deze zijn niet schadelijk voor onze dieren, maar kunnen wel als voedselbron voor de roofmijten dienen. Als uiteindelijk alle voedsel op is zullen de roofmijten elkaar opeten en daardoor op den duur geheel uitsterven.
Ik gebruik het systeem met vochtigheidsmatjes en hoopjes Dutchy's. Hoe lang moeten de hoopjes met uitzetmateriaal blijven liggen?
In principe kunt u het dragermateriaal wat u op hoopjes heeft uitgezet na twee weken verwijderen. Alle eieren zijn in die periode uitgekomen en de roofmijten zullen het hoopje inmiddels allemaal hebben verlaten.
Kan ik Dutchy's® ook in de woning uitzetten zonder daar zelf last van te ondervinden?
Voor de gezondheid van mensen en huisdieren in het huis zijn Dutchy's volkomen veilig. Het enige nadeel van loslaten in huis, is dat de vochtigheid daar doorgaans laag is waardoor de roofmijten minder lang zullen leven. Wanneer de roofmijten bijvoorbeeld in het tapijt worden uitgezet zullen ze vrij snel verdwenen zijn en zul je er weinig van terugzien. Het kan wel nuttig zijn om ze in de buurt van een kiertje in de wand of het plafond waar sporen van parasitaire mijten zichtbaar zijn uit te zetten. De roofmijten zullen dan naar de verscholen mijtpopulatie toe trekken om ze daar te bestrijden. Meestal kunnen zij ook beter blijven leven op de plekken waar de parasitaire mijten het ook goed doen.

 

Mede ivm het Corona Virus

BEL, SMS OF APP EVEN VOORDAT U LANGS KOMT.

Maximaal 3 personen incl. personeel in de showroom

Let op de 1,5 meter onderlinge afstand

Tevens zijn onze openingstijden tijdelijk gewijzigd, wij zijn geopend:

Overdag:

Zaterdags van 09:00 t/m 14:00 uur 

Alle andere dagen en tijden, alleen op afspraak.

Deze winkel die vanuit onze hobby is ontstaan hebben wij naast onze andere banen
Wij zijn bereikbaar via sms, WhatsApp en Mail, antwoord z.s.m. na ontvangst.
Telefonisch bereikbaarheid is door bovenstaande lastig, laat bij geen contact een bericht achter en wij nemen zsm contact met u op.

 

   
Mobiel: 06-30154016
bgg: svp inspreken of sms / whatsapp bericht achteraten 
Indien u met een onbekend / afgeschermd nummer belt kunnen we helaas niet adequaat reageren 
 
Adresgegevens Showroom:
Hoevelakenseweg 67

3784 WG Terschuur
 
Let op: 
- Alleen op afspraak open 
- Wij zijn niet altijd aanwezig, u komt anders voor een gesloten deur
- Bel even als u zeker wilt zijn dat we er zijn ! 
  
Wegens of vanwege ons motto:
"Wij zijn pas tevreden als u dat bent"
Nemen wij alle tijd voor u en zullen wij trachten u zoveel mogelijk informatie te verstrekken bij de door u aangekochte vogels of toebehoren. Verstandig is altijd te bellen of mailen van tevoren, zo weet u zeker dat de specifieke vogels die u zoekt er zijn op het moment dat u langs wilt komen.

Wij kenmerken ons door:
- Goed advies: Wij nemen de tijd voor u. Wij willen het beste aan u verkopen, de dieren die aan uw wens voldoen. Die het beste passen bij uw smaak, uw tuin en de leefomstandigheden.
- Compleet aanbod: U kunt bij ons terecht voor alles wat u voor uw vogels nodig heeft. Hierbij kunt u denken aan: hok of kooi / Voer / Beukensnippers / zeoliet / Voer- Watersilo / Opslagton / enz.
- Veel soorten: U heeft de keuze uit veel verschillende soorten vogels
- Zoekopdrachten: Zoekt u iets speciaals dan gaan voor u op zoek
- Herplaatsing:  Verzorgen voor u een evt. herplaatsing van, wegens omstandigheden beschikbare gekomen dieren. U kunt aangeven op de hoogte gehouden te worden van de herplaatsing en evt. in contact komen met het nieuwe baasje van uw (tamme) vogel.
- Inkoop: Wij kopen en ruilen ook uw vogels of toebehoren (kooien etc.)  in, daarbij geven wij zeer reële en eerlijke prijzen
- Gebruikt: Wij hebben veel gebruikte artikelen door inruil verkregen op voorraad, zoekt u iets, bel ons
(denk hierbij  aan kooien voor kanaries – parkieten – papegaaien, maar ook broedblokken)
- Verzending: Indien mogelijk, kunnen wij op uw kosten en risico goederen verzenden.
- Foto's : onze advertentie worden herplaatst, de specifieke vogels van de foto's zijn waarschijnlijk niet meer aanwezig, indien u foto's wenst van de actueel aanwezig vogels stuur dan even een sms of whatsapp zodat wij u die kunnen toesturen.
- Advertenties: als de advertentie op Internet staan zijn deze vogels aanwezig, uiteraard altijd even bellen of een en ander te verifieren, want de vogels kunnenook net verkocht zijn
 
 
 
Lees in de showroom en op onze site (Birdtrade) de algemene voorwaarden!