MarktPlaza

Te koop mooie forpus coelestis forpussen

220x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving


 forpus coelestis te koop
In verschillende kleuren prijs vanaf 10 euro ps
Wanneer je een Forpus als huisdier wilt houden is het van belang om een goede kooi te kopen. Het aanbod is over het algemeen behoorlijk divers maar er zijn wel een aantal richtlijnen waar men rekening moet houden. Een vogel in het algemeen, dus ook een Forpus heeft liever een brede dan een hoge kooi. Er wordt wel eens gezegd dat een papegaai moet kunnen klauteren, maar vliegen is veel belangrijker wil je de vogel in een goede conditie houden. Klauteren kan echt in iedere type kooi…vliegen niet. Koop dus nooit een smalle hoge kooi. Liever wat lager maar wel voldoende breed. 60 tot 80 cm is toch wel een minimum.
Plaats de kooi niet op een plek waar iedereen constant langs loopt of zit en zeker niet in een ruimte waar gerookt wordt. Plaats hem op een rustige plek in huis. Een Forpus zal snel gestrest raken als hij niet voldoende rust kan nemen. Ze zullen daar slecht op reageren met soms nare gevolgen zoals zichzelf kaalplukken of (zeer) agressief gedrag. Neem de rust van je vogel dus erg serieus. Je krijgt er een Levendige, gezonde en vooral rustige vogel voor terug. Let er ook op dat de kooi niet op een tochtige plek komt te staan. Dit is net als voor mensen beslist niet gezond voor een vogel.
 Een vogel heeft veel belang bij een goed dag en nacht ritme. Een dag mag voor een Forpus niet langer duren dan 16 uur. Ga de kooi dus niet op een plek zetten waar van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat een lamp brand. Het bioritme van de vogel zal volledig verstoord raken waardoor de gezondheid ernstig wordt aangetast (zoals een constante rui en soms nog erger…). Zorg er dus voor dat de vogels op een plek staan waar geen extra verlichting is, of dek de kooi op vaste tijden consequent af met een kleed. Stel bijvoorbeeld een slaap-waak schema op voor de vogels.
Let er ook op dat de vogels niet “teveel” aandacht krijgen. Het gebeurd regelmatig dat vogels overmatig veel aandacht krijgen. Ze zullen daar slecht op reageren met soms nare gevolgen zoals bijten uit angst, zichzelf kaalplukken, (zeer) agressief gedrag en totale uitputting met de dood tot gevolg. Maak hier dus afspraken over. Bijvoorbeeld: wanneer en hoelang de vogels aandacht mogen hebben en dat het beslist in alle rust moet gebeuren. Een meute druk-enthousiaste kinderen is bijvoorbeeld geen optie.
 e meeste Forpussoorten kun je prima in conditie houden met een goed zaadmengsel en vers drinkwater. Veel kwekers geven toch meer dan alleen zaad en water en tegenwoordig kun je hierin heel ver gaan. Steeds meer fabrikanten ontwikkelen uitgekiende producten waarmee je de vogels zeer goed kunt verzorgen.
We willen ons hieronder beperken tot wat basis richtlijnen die werken. Er zullen kwekers zijn die weer anders doen. Geen enkel probleem. Bedenk wel dat het te veel experimenteren met allerlei methodes en middeltjes een averechtse uitwerking zal hebben. Ga dus nooit overhaast van alles uitproberen en wisselen.
 Er zijn veel verschillende zaad mengelingen verkrijgbaar van verschillende fabrikanten. De meeste bekendere (huis)merken voldoen in de regel prima. Toch is het verstandig om de samenstelling eens goed door te lichten. Vaak blijken de goedkopere merken en samenstellingen een stuk minder gevarieerd en bevatten regelmatig veel te veel zonnebloempitten en 2e keus kwaliteits-zaden ( uitzonderingen daargelaten ). De meeste kwekers willen helemaal geen zonnebloempitten in het zaadmengsel voor Forpussen aangezien ze er snel veel te vet van worden.
Kwekers gaan meestal voor de commerciële merken en varianten voor Parkieten of Agaporniden. Deze mengsels bevatten de wat fijnere zaadsoorten en zijn vaak wat gevarieerder dan een ‘standaard’ mengsel. Momenteel is Code 229 van Teurlings populair, maar ook de mengsels van andere serieuze fabrikanten zijn goed zolang ze maar gevarieerd zijn en geen of zeer weinig zonnebloempitten bevatten.
Andere voorbeelden zijn het Wittemolen Forpus Kwekers Mengeling (wat in samen met NFC leden is samengesteld), of Aviseed kleine parkieten complex waar we ook enthousiast over zijn. Dit mengsel is zeer rijk van samenstelling en bevat veel fijnere zaden waardoor oa Groenstuiten het veel gemakkelijker eten. Kortom: er zijn genoeg goede mengsels te krijgen.

 

Mede ivm het Corona Virus

BEL, SMS OF APP EVEN VOORDAT U LANGS KOMT.

Maximaal 3 personen incl. personeel in de showroom

Let op de 1,5 meter onderlinge afstand

Tevens zijn onze openingstijden tijdelijk gewijzigd, wij zijn geopend:

Overdag:

Zaterdags van 09:00 t/m 14:00 uur 

Alle andere dagen en tijden, alleen op afspraak.

Deze winkel die vanuit onze hobby is ontstaan hebben wij naast onze andere banen
Wij zijn bereikbaar via sms, WhatsApp en Mail, antwoord z.s.m. na ontvangst.
Telefonisch bereikbaarheid is door bovenstaande lastig, laat bij geen contact een bericht achter en wij nemen zsm contact met u op.

 

   
Mobiel: 06-30154016
bgg: svp inspreken of sms / whatsapp bericht achteraten 
Indien u met een onbekend / afgeschermd nummer belt kunnen we helaas niet adequaat reageren 
 
Adresgegevens Showroom:
Hoevelakenseweg 67

3784 WG Terschuur
 
Let op: 
- Alleen op afspraak open 
- Wij zijn niet altijd aanwezig, u komt anders voor een gesloten deur
- Bel even als u zeker wilt zijn dat we er zijn ! 
  
Wegens of vanwege ons motto:
"Wij zijn pas tevreden als u dat bent"
Nemen wij alle tijd voor u en zullen wij trachten u zoveel mogelijk informatie te verstrekken bij de door u aangekochte vogels of toebehoren. Verstandig is altijd te bellen of mailen van tevoren, zo weet u zeker dat de specifieke vogels die u zoekt er zijn op het moment dat u langs wilt komen.

Wij kenmerken ons door:
- Goed advies: Wij nemen de tijd voor u. Wij willen het beste aan u verkopen, de dieren die aan uw wens voldoen. Die het beste passen bij uw smaak, uw tuin en de leefomstandigheden.
- Compleet aanbod: U kunt bij ons terecht voor alles wat u voor uw vogels nodig heeft. Hierbij kunt u denken aan: hok of kooi / Voer / Beukensnippers / zeoliet / Voer- Watersilo / Opslagton / enz.
- Veel soorten: U heeft de keuze uit veel verschillende soorten vogels
- Zoekopdrachten: Zoekt u iets speciaals dan gaan voor u op zoek
- Herplaatsing:  Verzorgen voor u een evt. herplaatsing van, wegens omstandigheden beschikbare gekomen dieren. U kunt aangeven op de hoogte gehouden te worden van de herplaatsing en evt. in contact komen met het nieuwe baasje van uw (tamme) vogel.
- Inkoop: Wij kopen en ruilen ook uw vogels of toebehoren (kooien etc.)  in, daarbij geven wij zeer reële en eerlijke prijzen
- Gebruikt: Wij hebben veel gebruikte artikelen door inruil verkregen op voorraad, zoekt u iets, bel ons
(denk hierbij  aan kooien voor kanaries – parkieten – papegaaien, maar ook broedblokken)
- Verzending: Indien mogelijk, kunnen wij op uw kosten en risico goederen verzenden.
- Foto's : onze advertentie worden herplaatst, de specifieke vogels van de foto's zijn waarschijnlijk niet meer aanwezig, indien u foto's wenst van de actueel aanwezig vogels stuur dan even een sms of whatsapp zodat wij u die kunnen toesturen.
- Advertenties: als de advertentie op Internet staan zijn deze vogels aanwezig, uiteraard altijd even bellen of een en ander te verifieren, want de vogels kunnenook net verkocht zijn
 
 
 
Lees in de showroom en op onze site (Birdtrade) de algemene voorwaarden!