MarktPlaza

koppels Topaas spitsstaart amadines

561x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Topaas Spitsstaartamadine prijs per koppel

Dii is een nieuwe kwekkleur echt iets aparts

Kom even kijken

 

Verspreiding:
Australië
Grootte:
Spitsstaartamadines hebben een grootte die ligt tussen de 15 en 17 cm.
Geslachtsonderscheid:
In het algemeen is de zwarte bef bij de mannetjes groter dan die van de popjes. Ook hebben de mannen over het algemeen een langere staart. De meest betrouwbare aanwijzing is echter de balts en de zang van het mannetje.
Karakter:
Spitsstaartamadines kunnen prima met andere vogelsoorten samenleven. Het is echter af te raden om meer dan één paartje in een voliere te houden. Tegenover elkaar kunnen ze namelijk erg agressief zijn. Ook is het af te raden om ze samen te houden met verwante soorten zoals de gordelgrasvink en maskeramadine en of samen te houden met soorten die kleiner zijn.
Omgevingstemperatuur:
Kunnen in een volière met een vorst- en tochtvrij nachtverblijf overwinteren. Onder normale winterse omstandigheden is bijverwarming niet noodzakelijk.
Voeding:
Als voeding dient een goede zaadmengeling voor tropische vogels en of volièrevogels, een goed samengesteld eivoer/krachtvoer en bij voorkeur kiemzaad verstrekt te worden. Om aan de behoefte van dierlijke eiwitten in de voeding tegemoet te komen kan het beste een insecten-/universeelvoer toegevoegd worden (bijvoorbeeld 50 eivoer, 50% universeelvoer). Vooral in de periode dat de vogels jongen hebben is het belangrijk dat ze de beschikking hebben over dierlijke eiwitten. Extra dierlijke eiwitten kunnen, naast het verstrekken van een goed samengesteld eivoer/universeelvoer, verstrekt worden in de vorm van bijvoorbeeld meelwormen, miereneieren, buffalowormpjes. Wees bij de verstrekking van dierlijke eiwitten wel voorzichtig omdat de vogels bij het verstrekken van teveel dierlijke eiwitten vaak de jongen in de steek laten en al weer met een volgend legsel beginnen. Naast bovenstaande voeding is het noodzakelijk dat de vogels dagelijks de beschikking hebben over vers en fris bad- en drinkwater en mogen ook vogelmineralen (grit) en maagkiezel niet ontbreken.
Kweek:
Als nestgelegenheid kunnen we de vogels nestkastjes met een afmeting van 15x15x15 cm. geven. De nestopening dient een doorsnede te hebben van 3 cm. In het nestkastje kunnen we zelf een voorgevormd nestje aanbrengen door wat droog gras en of kokosvezel samen te drukken. Als het popje eenmaal begint met leggen gaat ze meestal na het leggen van het 4e eitje over tot broeden. Overdag wordt er afwisselend door het popje en het mannetje gebroed. 's Nachts wordt er door één van beide vogels gebroed, terwijl de ander dicht in de buurt aanwezig blijft. In veel boeken kun je lezen dat de vogels nestcontrole toestaan. Zelf heb ik daar slechte ervaringen mee. Toen ik namelijk eens probeerde de eitjes te schouwen en het mannetje voorzichtig op zij probeerde te schuiven vloog hij van het nest af om er vervolgens niet meer op terug te keren. Ook het popje ging niet weer terug op het nest zodat de 5 bevruchte eitjes nooit zijn uitgekomen. Ervaringen bij andere kwekers daarentegen kunnen heel anders zijn. Hoe het ook zij wees er in ieder geval voorzichtig mee en wacht liever tot beide vogels even van het nest af zijn!
Zoals reeds eerder vermeldt komen de eitjes na ca. 12 dagen uit. Doordat de vogels pas bij het 4e eitje beginnen te broeden komen de eitjes veelal binnen 2 dagen allemaal uit.  De jongen zijn vleeskleurig en kaal.  Twee dagen na het uitkomen van de eitjes zijn de bedelgeluiden van de jongen duidelijk hoorbaar. Na ongeveer 24 dagen vliegen de jongen uit. De eerste nachten keren ze nog terug naar het nest. Na 2 dagen beginnen ze al zelf mee te eten en na ca. 14 dagen eten ze zelfstandig. De laatste dagen worden ze uitsluitend nog door het mannetje gevoerd omdat het popje dan veelal al weer begonnen is aan een nieuw broedsel. De jongen kunnen, als ze zelfstandig zijn uitgevangen worden omdat de man ze dan meestal niet meer in de buurt van het nest duld. 
De jonge vogels beginnen meestal zo na 8 - 10 weken met de jeugdrui welke na 6 - 8 weken voltooid is.
Mutaties:
Naast de gewone roodsnavel is er ook een geelsnavel spitsstaartamadine. Deze heeft een gele snavel en zijn verenkleed is veelal iets lichter van kleur. Verder kennen we nog de mutaties: isabel, bruin, crème-ino, bleeksnavel en grijs. 
 

 

Mede ivm het Corona Virus

BEL, SMS OF APP EVEN VOORDAT U LANGS KOMT.

Maximaal 3 personen incl. personeel in de showroom

Let op de 1,5 meter onderlinge afstand

Tevens zijn onze openingstijden tijdelijk gewijzigd, wij zijn geopend:

Overdag:

Zaterdags van 09:00 t/m 14:00 uur 

Alle andere dagen en tijden, alleen op afspraak.

Deze winkel die vanuit onze hobby is ontstaan hebben wij naast onze andere banen
Wij zijn bereikbaar via sms, WhatsApp en Mail, antwoord z.s.m. na ontvangst.
Telefonisch bereikbaarheid is door bovenstaande lastig, laat bij geen contact een bericht achter en wij nemen zsm contact met u op.

 

   
Mobiel: 06-30154016
bgg: svp inspreken of sms / whatsapp bericht achteraten 
Indien u met een onbekend / afgeschermd nummer belt kunnen we helaas niet adequaat reageren 
 
Adresgegevens Showroom:
Hoevelakenseweg 67

3784 WG Terschuur
 
Let op: 
- Alleen op afspraak open 
- Wij zijn niet altijd aanwezig, u komt anders voor een gesloten deur
- Bel even als u zeker wilt zijn dat we er zijn ! 
  
Wegens of vanwege ons motto:
"Wij zijn pas tevreden als u dat bent"
Nemen wij alle tijd voor u en zullen wij trachten u zoveel mogelijk informatie te verstrekken bij de door u aangekochte vogels of toebehoren. Verstandig is altijd te bellen of mailen van tevoren, zo weet u zeker dat de specifieke vogels die u zoekt er zijn op het moment dat u langs wilt komen.

Wij kenmerken ons door:
- Goed advies: Wij nemen de tijd voor u. Wij willen het beste aan u verkopen, de dieren die aan uw wens voldoen. Die het beste passen bij uw smaak, uw tuin en de leefomstandigheden.
- Compleet aanbod: U kunt bij ons terecht voor alles wat u voor uw vogels nodig heeft. Hierbij kunt u denken aan: hok of kooi / Voer / Beukensnippers / zeoliet / Voer- Watersilo / Opslagton / enz.
- Veel soorten: U heeft de keuze uit veel verschillende soorten vogels
- Zoekopdrachten: Zoekt u iets speciaals dan gaan voor u op zoek
- Herplaatsing:  Verzorgen voor u een evt. herplaatsing van, wegens omstandigheden beschikbare gekomen dieren. U kunt aangeven op de hoogte gehouden te worden van de herplaatsing en evt. in contact komen met het nieuwe baasje van uw (tamme) vogel.
- Inkoop: Wij kopen en ruilen ook uw vogels of toebehoren (kooien etc.)  in, daarbij geven wij zeer reële en eerlijke prijzen
- Gebruikt: Wij hebben veel gebruikte artikelen door inruil verkregen op voorraad, zoekt u iets, bel ons
(denk hierbij  aan kooien voor kanaries – parkieten – papegaaien, maar ook broedblokken)
- Verzending: Indien mogelijk, kunnen wij op uw kosten en risico goederen verzenden.
- Foto's : onze advertentie worden herplaatst, de specifieke vogels van de foto's zijn waarschijnlijk niet meer aanwezig, indien u foto's wenst van de actueel aanwezig vogels stuur dan even een sms of whatsapp zodat wij u die kunnen toesturen.
- Advertenties: als de advertentie op Internet staan zijn deze vogels aanwezig, uiteraard altijd even bellen of een en ander te verifieren, want de vogels kunnenook net verkocht zijn
 
 
 
Lees in de showroom en op onze site (Birdtrade) de algemene voorwaarden!