MarktPlaza

koppels en losse Agapornis personata

358x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Te koop aangeboden Agapornis Personata

prijs per koppel 40 euro

Agapornis personatus

Geschiedenis

De Agapornis personatus wordt in 1887 ontdekt en beschreven. Het duurt tot 1925 alvorens de soort in Europa wordt geimporteerd. Een jaar later, in 1926, worden al de eerste broedresulaten in gevangenschap gemeld.

Herkomst en leefmilieu

Het verspreidingsgebied van de Agapornis personatus is het Irangi district van Noordoost - Tanzania. Hun leefgebied bevindt zich zo'n 60 km. ten zuidoosten van het leefgebied van de Agapornis fischerie. Bijzonder is dat het leefgebied van beide soorten elkaar raken noch overlappen.  Hun woongebied is de droge savanne, grasland met hier en daar wat bomen en struiken.Ze voeden zich hoofdzakelijk met verschillende graszaden en bessen. Om aan dit voedsel te komen brengen ze een groot deel van de dag door op de grond, een gewoonte die we ook in onze volières kunnen waarnemen.  

eschrijving van de soort

Man en pop: De man en de pop zijn uiterlijk gelijk. De Agapornis personatus is ongeveer 14 cm groot en heeft een diepzwarte kop die op de achterkop overgaat in olijfbruin. Om de hals, van voren uitlopend tot op het bovenste deel van de borst, loopt een diepgele kraag. De borst is geel evenals de vleugelbochten. De algehele lichaamskleur is groen.De stuit van de vogel is donkergroen met een zijdeachtige glans. Rond de bruine ogen vinden we de kenmerkende witte oogring. De snavel is dieprood. De poten zijn grijs en de nagels donkergrijs.
Jongen: De jongen zijn bleker van kleur. De kleur van de kop is i.p.v. diepzwart meer bruinachtig zwart. Op de bovensnavel van jonge vogels zit een zwarte vlek.

Broedproces in het wild en in gevangenschap

In hun geboorteland valt de broedtijd tussen maart en april. Ze nestelen doorgaans in holten van apebroodbomen maar ook wel in holten van schuren en gebouwen, onder daken en in  oude zwaluwnesten . Het nestelen gebeurt veelal in kolonieverband.Net als de Agapornis fischerie gebruiken ze als nestmateriaal stroken boomschors, takjes, grashalmen en lange twijgen. De pop vervoert de bouwstoffen in haar snavel. Van het bouwmateriaal wordt een bolvormig nest met een sluipgang gebouwd. In gevangenschap kunnen ze het best paarsgewijs in ruime broedkooien worden gehuisvest, hoewel er ook goede resultaten zijn behaald met meerdere paren in grote volières. Belangrijk hierbij is dat er voor de verschillende paartjes ruim voldoende nestblokken beschikbaar zijn. Als nestgelegenheid kan een broedblok met een afmeting van ongeveer 25 cm. hoog en een bodemoppervlak van 15 x 15 cm. gegeven worden. Horizontale broedblokken met een afmeting van 40 cm.breed, 18 cm. lang en een hoogte van 18 cm. voldoen ook prima.  Als nestmateriaal kunnen verse (wilgen)takken, strohalmen, halmen van trosgierst e.d. gegeven worden. Van de takken bijt de pop stroken schors die ze in haar bek stopt en naar het nest brengt. Ze bouwt een komvormig nest. Om de dag worden 4 tot 6 eitjes gelegd die ongeveer 23 dagen worden bebroed. De jongen hebben bij het uitkomen een oranjerode donsbevedering die naarmate ze ouder worden veranderd in donkergrijs. Na de achtste dag kunnen de jongen geringd worden met ringmaat 4,5 mm.. Als ze uitvliegen, na ca. 6 weken, worden ze nog ongeveer twee weken door de ouders gevoerd. Het is verstandig de jongen, als ze zelfstandig zijn, apart te zetten. De ouders kunnen dan ongestoord verder broeden. Het verdient aanbeveling de vogels niet meer dan twee legsels te laten grootbrengen. Over het algemeen kan gesteld worden dat de Agapornis personata stress gevoeliger is dan de fischerie. Dit geldt in het bijzonder voor de jongen. Uitvangen dient zeer voorzichtig te gebeuren en alleen dan als het strikt noodzakelijk is. Verder is het verstandig geen al te jonge personata's aan te schaffen. Bij aanschaf dienen de vogels minstens 10  maanden oud te zijn wil men niet het risico lopen dat de jonge vogels na enkele dagen in hun nieuwe omgeving sterven.

Voeding in gevangenschap

Als voeding kan aan de vogels een zaadmengsel voor agapornissen gegeven worden, aangevuld met eivoer, kiemzaad, kleine stukjes fruit, bessen, groenvoer en trosgierst. Verder mogen grit en scherpe maagkiezel niet ontbreken.

Mutaties

Bij de Agapornis personatus hebben zich al heel wat mutaties voorgedaan. Zo kennen we de pastel-, blauw- en violetfactor alsmede de donkerfactoren en sinds kort in Amerika de fallowfactor. Verder kennen we nog de inofactor die via de Agapornis lilianae is  ingekweekt en de gezoomde factor die via de Agapornis fischerie is ingekweekt.

 

Mede ivm het Corona Virus

BEL, SMS OF APP EVEN VOORDAT U LANGS KOMT.

Maximaal 3 personen incl. personeel in de showroom

Let op de 1,5 meter onderlinge afstand

Tevens zijn onze openingstijden tijdelijk gewijzigd, wij zijn geopend:

Overdag:

Zaterdags van 09:00 t/m 14:00 uur 

Alle andere dagen en tijden, alleen op afspraak.

Deze winkel die vanuit onze hobby is ontstaan hebben wij naast onze andere banen
Wij zijn bereikbaar via sms, WhatsApp en Mail, antwoord z.s.m. na ontvangst.
Telefonisch bereikbaarheid is door bovenstaande lastig, laat bij geen contact een bericht achter en wij nemen zsm contact met u op.

 

   
Mobiel: 06-30154016
bgg: svp inspreken of sms / whatsapp bericht achteraten 
Indien u met een onbekend / afgeschermd nummer belt kunnen we helaas niet adequaat reageren 
 
Adresgegevens Showroom:
Hoevelakenseweg 67

3784 WG Terschuur
 
Let op: 
- Alleen op afspraak open 
- Wij zijn niet altijd aanwezig, u komt anders voor een gesloten deur
- Bel even als u zeker wilt zijn dat we er zijn ! 
  
Wegens of vanwege ons motto:
"Wij zijn pas tevreden als u dat bent"
Nemen wij alle tijd voor u en zullen wij trachten u zoveel mogelijk informatie te verstrekken bij de door u aangekochte vogels of toebehoren. Verstandig is altijd te bellen of mailen van tevoren, zo weet u zeker dat de specifieke vogels die u zoekt er zijn op het moment dat u langs wilt komen.

Wij kenmerken ons door:
- Goed advies: Wij nemen de tijd voor u. Wij willen het beste aan u verkopen, de dieren die aan uw wens voldoen. Die het beste passen bij uw smaak, uw tuin en de leefomstandigheden.
- Compleet aanbod: U kunt bij ons terecht voor alles wat u voor uw vogels nodig heeft. Hierbij kunt u denken aan: hok of kooi / Voer / Beukensnippers / zeoliet / Voer- Watersilo / Opslagton / enz.
- Veel soorten: U heeft de keuze uit veel verschillende soorten vogels
- Zoekopdrachten: Zoekt u iets speciaals dan gaan voor u op zoek
- Herplaatsing:  Verzorgen voor u een evt. herplaatsing van, wegens omstandigheden beschikbare gekomen dieren. U kunt aangeven op de hoogte gehouden te worden van de herplaatsing en evt. in contact komen met het nieuwe baasje van uw (tamme) vogel.
- Inkoop: Wij kopen en ruilen ook uw vogels of toebehoren (kooien etc.)  in, daarbij geven wij zeer reële en eerlijke prijzen
- Gebruikt: Wij hebben veel gebruikte artikelen door inruil verkregen op voorraad, zoekt u iets, bel ons
(denk hierbij  aan kooien voor kanaries – parkieten – papegaaien, maar ook broedblokken)
- Verzending: Indien mogelijk, kunnen wij op uw kosten en risico goederen verzenden.
- Foto's : onze advertentie worden herplaatst, de specifieke vogels van de foto's zijn waarschijnlijk niet meer aanwezig, indien u foto's wenst van de actueel aanwezig vogels stuur dan even een sms of whatsapp zodat wij u die kunnen toesturen.
- Advertenties: als de advertentie op Internet staan zijn deze vogels aanwezig, uiteraard altijd even bellen of een en ander te verifieren, want de vogels kunnenook net verkocht zijn
 
 
 
Lees in de showroom en op onze site (Birdtrade) de algemene voorwaarden!