MarktPlaza

Jonge aan hande gewende en zelfstandige agarpornis van hobby

302x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving


Te koop meerdere handtame / zelfstandige jonge Agarpornis ( lovebirds) van een hobbykweker in verschillende kleuren
De vogels op de foto's zijn voorbeelden maar we hebben ze bijna altijd wel zitten
Deze vaste leverancier van ons, is een echte hobbykweker die de vogels als ze nog in het blok zitten regelmatig in de hand vastpakt en ze hierdoor voorbereid op gemakkelijker tam worden. Door al deze aandacht en tijd zijn het "duurdere" vogels voor echte liefhebbers geworden
Ervaring wijst uit dat alle door hem geleverde parkietjes tam worden en niet bang zijn voor handen en gemakkelijk opstappen.Uiteraard gaat dit niet vanzelf en zult u ze de nodige aandacht moeten geven om dit resultaat te behalen
Zie hieronder voor meer informatie of bel ons even:
De agapornis, een echte lovebird
 
Agaporniden worden ook wel lovebirds genoemd. Dit omdat ze, ondanks hun ruzietjes, hun hele leven een hechte band hebben met hun partner. De naam agapornis is hier ook uit af te leiden. Agapein staat voor liefkozen en ornis staat voor vogel.  Agaporniden zijn vrolijke vogels, ze zijn dol op knuffelen en spelen.
 
Waar komen deze lovebirds vandaan?
Agaporniden komen voornamelijk uit Afrika. Er bestaan negen soorten agaporniden, een van deze negen soorten komt oorspronkelijk van Madagaskar. Een andere soort, de A. Swinderianus, is uitgestorven.  De kleine papegaaien zijn in de 18e eeuw naar Europa gekomen, waar ze tegenwoordig in gevangenschap worden gekweekt, omdat ze zo leuk zijn om als huisdier te houden.
Het houden van een agapornis
Wanneer je overweegt een agapornis aan te schaffen, is het van belang om met een aantal punten rekening te houden
Zoals hun naam al zegt, is het beter om de lovebirds in even aantallen te houden
Wat voor soort papegaai wil je, er zijn er namelijk acht. Lees meer over de verschillende soorten
Hoeveel ruimte heb je voor een kooi? Wanneer je de vogel niet los wilt laten vliegen in huis, is het raadzaam een kamervoliere te nemen. De maten die een kooi minimaal moet aannemen zijn 40 x 40 x 50 cm. Verder kun je het beste de zitstokken dusdanig ver uit elkaar houden, dat de vogel moeite moet doen op de andere zitstok terecht te komen, door middel van vliegen of klimmen. Hiermee voorkom je dat je vogel lui wordt.
 
Een agapornis wordt gemiddeld 12 jaar oud
Wil je je papegaai kortwieken of de mogelijkheid geven te vliegen?
Natuurbroed of handvoeding? Met handvoeding wordt bedoeld dat de jonge agapornis bij voorkeur met een leeftijd van 3,5-4,5 weken bij zijn ouders wordt weggehaald en zo op vroege leeftijd de gewoonten aanleert die in je huishouden aanwezig zijn. Wanneer je het jong op zijn vroegst na 3,5 week weghaalt bij zijn ouders, heeft het socialisatie aangeleerd met andere vogels. Natuurbroed betekent dat het jong bij de ouders blijft totdat het zelf kan eten.
Naast deze punten is het raadzaam je in te laten lichten voordat je een dwergpapegaaitje koopt.
 
Voordelen van handvoeding  
De agapornis, een echte lovebird
De vogel is direct tam
Het jong hecht zich aan zijn baasje
Het past zich makkelijker aan zijn omgeving aan
Nadelen van handvoeding
Het jong kan socialisatie missen wanneer het te vroeg wordt weggehaald bij zijn ouders. Daarom is het, zoals al genoemd, raadzaam pas een jong van 3,5 weken weg te halen bij zijn ouders en niet eerder
Een aantal keren per dag moet het vogeltje gevoed worden
De voeding kan schade aanbrengen aan de ledematen van de vogel wanneer het te warm of te koud is
 
Voordelen van natuurbroed
Je hoeft geen tijd vrij te maken om de vogel te voeden
De vogel is goed gesocialiseerd dus kan makkelijk bij andere vogels geplaatst worden
je kunt in je eigen tijd aandacht besteden aan het tam maken van uw vogel
Nadelen van natuurbroed
Hoe ouder de vogel, hoe kleiner de kans op slagen de vogel tam te maken
Wanneer u uw vogel tam probeert te maken en je hebt een paar dagen geen tijd om hiermee bezig te blijven, bestaat de kans dat de vogel weer terug bij af is
De vogel is al in staat te bijten en zal dit wapen bij onduidelijkheid of bij zogenaamd gevaar inzetten
 
Combinaties
Wanneer je twee papegaaitjes bij elkaar zet, zorg er dan voor dat je man- man bij elkaar zet of man- pop. Pop- pop is een combinatie die gepaard gaat met risico, omdat een pop in haar territorium dominant is. Deze verdeling is dus beter bij de andere combinaties. Houd wel altijd in de gaten hoe de beestjes met elkaar omspringen, wanneer ze elkaar niet mogen, kunnen ze elkaar het leven behoorlijk zuur maken.
 
Speels
Agaporniden zijn vrolijke vogels en ze zijn dol op spelen, waaronder ook valt spullen slopen. Je doet je vogels een enorm plezier door wat speelgoed in hun kooi te doen. Hierbij is het verstandig stevig speelgoed te kopen, bijvoorbeeld speelgoed voor kinderen, voor katten, papegaaien of speciaal voor de agapornis. Speelgoed voor parkieten is vaak al snel gesloopt door de agapornis. Speelgoed van hout gaat niet snel kapot, hoe zeer uw agapornis zijn best ook doet. Hier vind je een natuurhouten speeltrap, met 5 treden. Een ideaal speeltje voor uw agapornis en de trap is agapornisbestendig. Deze speeltrap past in elke kooi en voliere.
 
Liefde voor badderen
Waar je je agapornis ook een plezier mee kan doen, is een bad. Agapornissen zijn dol op badderen.Veel van de vogels nemen genoegen met een drinkbakje, u kunt echter ook voor een echt badhuis kiezen. Wanneer je een badhuis in je kooi hebt, is de kans kleiner dat je agapornis een duik neemt in zijn drinkbakje. Hier vind je een echt badhuis voor je agapornis.

 

Mede ivm het Corona Virus

BEL, SMS OF APP EVEN VOORDAT U LANGS KOMT.

Maximaal 3 personen incl. personeel in de showroom

Let op de 1,5 meter onderlinge afstand

Tevens zijn onze openingstijden tijdelijk gewijzigd, wij zijn geopend:

Overdag:

Zaterdags van 09:00 t/m 14:00 uur 

Alle andere dagen en tijden, alleen op afspraak.

Deze winkel die vanuit onze hobby is ontstaan hebben wij naast onze andere banen
Wij zijn bereikbaar via sms, WhatsApp en Mail, antwoord z.s.m. na ontvangst.
Telefonisch bereikbaarheid is door bovenstaande lastig, laat bij geen contact een bericht achter en wij nemen zsm contact met u op.

 

   
Mobiel: 06-30154016
bgg: svp inspreken of sms / whatsapp bericht achteraten 
Indien u met een onbekend / afgeschermd nummer belt kunnen we helaas niet adequaat reageren 
 
Adresgegevens Showroom:
Hoevelakenseweg 67

3784 WG Terschuur
 
Let op: 
- Alleen op afspraak open 
- Wij zijn niet altijd aanwezig, u komt anders voor een gesloten deur
- Bel even als u zeker wilt zijn dat we er zijn ! 
  
Wegens of vanwege ons motto:
"Wij zijn pas tevreden als u dat bent"
Nemen wij alle tijd voor u en zullen wij trachten u zoveel mogelijk informatie te verstrekken bij de door u aangekochte vogels of toebehoren. Verstandig is altijd te bellen of mailen van tevoren, zo weet u zeker dat de specifieke vogels die u zoekt er zijn op het moment dat u langs wilt komen.

Wij kenmerken ons door:
- Goed advies: Wij nemen de tijd voor u. Wij willen het beste aan u verkopen, de dieren die aan uw wens voldoen. Die het beste passen bij uw smaak, uw tuin en de leefomstandigheden.
- Compleet aanbod: U kunt bij ons terecht voor alles wat u voor uw vogels nodig heeft. Hierbij kunt u denken aan: hok of kooi / Voer / Beukensnippers / zeoliet / Voer- Watersilo / Opslagton / enz.
- Veel soorten: U heeft de keuze uit veel verschillende soorten vogels
- Zoekopdrachten: Zoekt u iets speciaals dan gaan voor u op zoek
- Herplaatsing:  Verzorgen voor u een evt. herplaatsing van, wegens omstandigheden beschikbare gekomen dieren. U kunt aangeven op de hoogte gehouden te worden van de herplaatsing en evt. in contact komen met het nieuwe baasje van uw (tamme) vogel.
- Inkoop: Wij kopen en ruilen ook uw vogels of toebehoren (kooien etc.)  in, daarbij geven wij zeer reële en eerlijke prijzen
- Gebruikt: Wij hebben veel gebruikte artikelen door inruil verkregen op voorraad, zoekt u iets, bel ons
(denk hierbij  aan kooien voor kanaries – parkieten – papegaaien, maar ook broedblokken)
- Verzending: Indien mogelijk, kunnen wij op uw kosten en risico goederen verzenden.
- Foto's : onze advertentie worden herplaatst, de specifieke vogels van de foto's zijn waarschijnlijk niet meer aanwezig, indien u foto's wenst van de actueel aanwezig vogels stuur dan even een sms of whatsapp zodat wij u die kunnen toesturen.
- Advertenties: als de advertentie op Internet staan zijn deze vogels aanwezig, uiteraard altijd even bellen of een en ander te verifieren, want de vogels kunnenook net verkocht zijn
 
 
 
Lees in de showroom en op onze site (Birdtrade) de algemene voorwaarden!