MarktPlaza

Grasparkieten

161x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Te koop ALLE Kleuren Gras, engelse, roodrug, valkparkieten

Voliere vogels al vanaf 9,5 euro per stuk

TT waardige vogels vanaf 12,50 per stuk


Onze kwekers die dit als hobby doen pakken ze voor ons vanuit het blok al op, dit om ze daarmee alvast aan handen te laten wennen.
Dit is arbeidsintensief maar daardoor krijgt u sneller een echt tamme vriend
let op de foto's zijn van de vogels die wellicht al gereserveerd of verkocht zijn, bel ons en we mailen of appen de n aanwezig jongen De vogels zijn volledig zelfstandig
Parkiet en de verzorger
Hoe jonger de vogel des te makkelijker is het om hem of haar tam te maken. Ideaal is een net uitgevlogen grasparkiet mits hij of zij zelfstandig kan eten. Tam maken gaat niet vanzelf. Je hebt een flinke dosis geduld nodig, veel vrije tijd, en inlevend vermogen in de vogel. Je zult het vertrouwen van het jonge parkietje moeten winnen, maar je krijgt er iets moois voor terug: een echte gevleugelde vriend of vriendin!
De eerste dagen: handtam maken in de kooi
Na de aankoop van je nieuwe huisgenoot, zet je de kooi op een plaats waarvandaan het vogeltje alles goed kan overzien. De parkiet zal wat bang zijn, of misschien stil in een hoekje gaan zitten. Eten doet hij nog niet meteen; alles is immers nieuw. Strooi daarom de eerste week wat parkietenzaad op de bodem van de kooi. Praat zachtjes tegen de vogel als je langs de kooi loopt, en noem hem bij zijn naam.
De tweede dag ga je voorzichtig met je hand in de kooi terwijl je zachtjes tegen hem praat (let op dat de vogel niet ontsnapt!). De vogel zal met fladderen reageren. Belangrijk is dat je je hand niet terugtrekt. Parkieten zijn heel goed in staat om te associëren: als fladderen terugtrekken van jouw hand tot gevolg heeft, zal de vogel de volgende keer ook weer gaan fladderen. Pas wanneer de parkiet weer rustig is haal je je hand uit de kooi. Deze oefening kun je een keer of zes per dag doen.
Prijs de vogel elke keer uitbundig wanneer hij iets goed doet. Wordt vooral niet boos als het niet meteen wil lukken. Je moet het vertrouwen van de vogel winnen, daar is tijd en geduld voor nodig. De derde en vierde dag doe je hetzelfde. Waarschijnlijk zal er al wat minder paniek in de kooi uitbreken. Blijf dit meerdere malen per dag herhalen totdat de parkiet rustig blijft zitten wanneer je met je hand in de kooi komt.
Als dit gelukt is ga je over tot de volgende fase: probeer de parkiet op je vinger te laten plaatsnemen. Dit gaat op dezelfde manier als hierboven beschreven, alleen neem je nu een stukje trosgierst in de hand en presenteer je dit aan de parkiet. Binnen enkele dagen zal de vogel op je vinger gaan zitten om van het lekkers te gaan snoepen. Blijf de vogel prijzen als hij iets goed doet! Als ook dit allemaal lukt, wordt het tijd voor de volgende fase!
 Vliegen in de huiskamer
Als het moment aangebroken is voor je nieuwe huisgenoot om zijn eerste verkenningsvlucht door de kamer te gaan maken, moet je vooraf enkele maatregelen nemen om ongelukken te voorkomen:
 
Sluit ramen en deuren
Doe vitrage of overgordijnen helemaal dicht!
Zorg dat er geen kaarsen branden in de kamer
Zet schalen, vazen of pannen uit de kamer
Open keuken: zorg dat de kookplaat is afgekoeld
Loslopende huisdieren moeten uit de kamer
Verwijder giftige kamerplanten!
Als de kamer "veilig" is, is je kromsnaveltje klaar voor zijn eerste vlucht door de huiskamer.
Neem een stukje trosgierst in je hand, laat de vogel opstappen en haal hem uit de kooi. Zijn eerste vlucht zal onwennig zijn, hoog fladderend raken de vleugeltopjes het plafond en onwennig zal hij ergens neerstrijken. Loop rustig naar hem toe en praat tegen hem. Probeer na enige tijd of je de vogel kunt lokken met een stukje trosgierst. Raak niet in paniek als dit niet lukt. Ga nooit achter de vogel aanjagen omdat hij weer terug in zijn kooitje moet. De vogel wordt dan onnodig bang gemaakt en dat zal hij niet snel vergeten. Als hij niet bij je wil komen, laat hem dan rustig zitten. Je kunt hm ook zijn kooitje (met open deurtje) voorhouden. Vaak stapt de parkiet daar vrij gemakkelijk in.
Na enkele dagen zal de parkiet zelf zijn kooi in- en uitvliegen en je hebt een grote kans dat hij ineens boven op je hoofd of schouder landt. Loop er mee door de kamer en praat tegen hem. Vanaf dat moment is je vogel tam en kunt je spelletjes met hem gaan doen of spraakles gaan geven.
Je kunt vitrage of overgordijnen tijdens het losvliegen elke dag een klein stukje verder openschuiven, de parkiet zal op die manier zijn grens leren kennen en niet meer tegen het glas vliegen.
 Een tip van een andere koper:
Ik heb nog een kleine tip voor jonge vogels.
Wanneer ze leren vliegen kunnen ze overal tegenaan botsen. Ze zien nog niet meteen de juiste diepte en hun landingsgestel is nog niet perfect gecoördineerd. Ik laat mijn pietjes pas in de avond oefenen, wanneer het donker is. Ik laat ze los in de huiskamer of mijn werkkamer, maximaal 2 tegelijk en zorg dat er voldoende takken of andere niet te gladde dingen als landingsplaats dienen. Ik heb 1 spot in de buurt aan staan, zodat ze ter plaatse goed licht hebben. Verder geen omgevingslicht. Als ze dan gaan fladderen blijven ze zoveel mogelijk in de buurt van de kooi en kunnen ze wat oefenen zonder dat ze direct tegen een raam aanvliegen. Zodra ze wat evenwichtsgevoel hebben hang ik stevige plastic (kinder) kapstokken (waar je ook pantalons aan kunt hangen) op. Als ze die gaan uitproberen krijgen ze een optimale balans en je ligt zelf ook in deuk van het lachen! Ik heb de kapstokjes een keertje op de zaterdag markt gekocht.
 
Spelen met de grasparkiet
Op het moment dat je met een huisgenoot aan tafel zit, kun je zachtjes een netballetje naar elkaar toerollen. Zorg dat dit onder de aandacht van het parkietje gebeurd, je vogel leert namelijk van hetgeen hij ziet. Doe dit spelletje een paar minuten per dag en na enige tijd leert de parkiet om het balletje naar u toe te rollen.
Vaak zie je dat vogels ook spelen met paperclips, wat grotere knoopjes e.d. Ze vinden het prachtig om deze uit een bakje te halen en op de grond te gooien!
Je kunt ook iets lekkers verstoppen onder een omgekeerd eierdopje. (De parkiet moet vooraf dit lekkers wel zien!) Je neemt een tweede (leeg) eierdopje en schuift de dopjes door elkaar over tafel. De parkiet moet kiezen onder welk eierdopje het lekkers ligt. Om het moeilijker te maken, kunt je er een derde eierdopje bijzetten.
 Praten....of niet?
Niet iedere parkiet leert praten. De ene parkiet doet het wel, de andere zal het niet doen.
Het maakt niet uit of u een mannetje of een vrouwtje heeft; beide seksen zijn in principe evengoed tot praten in staat.
Wel schijnt het zo te zijn dat parkieten die graag kwetteren en geluidjes maken sneller tot praten in vergelijking met de wat stillere soortgenoten. De parkiet begrijpt meestal niet wat hij zegt. Hij bootst voornamelijk de klanken na. Wel is het zo dat bepaalde woorden associaties oproepen met bepaalde dingen. Als je bijvoorbeeld altijd "badje" zegt als de parkiet lekker onder de plantenspuit gaat, zal de vogel het woord "badje" gaan verbinden met "besproeid worden".
Om een parkiet te leren praten kun je hem het beste op een rustig moment van de dag op je vinger zetten en dicht bij je mond houden. Begin met een kort zinnetje waarbij je de klemtoon legt op het woordje dat je hem wilt leren: zijn of haar naam bijvoorbeeld. Een voordeel van de methode met korte zinnetjes is dat het minder monotoon is voor de kromsnavel, dan wanneer je steeds één en hetzelfde woordje herhaald. De aandacht van de parkiet kan hiermee iets langer vastgehouden worden. Blijf deze woordjes gedurende enkele minuten herhalen, articuleer duidelijk en spreek langzaam. Probeer dit meerdere malen per dag te doen.
Na verloop van tijd zal de vogel dit korte zinnetje of woordje nazeggen. Daarna kun je de woordenschat uit gaan breiden. Je zult ook merken als de parkiet eenmaal praat, dat hij ook woorden of zinnetjes gaat zeggen die je hem nooit geleerd hebt!
Ook kan het zijn dat je parkiet andere geluiden oppikt zoals het piepen van een deur of lachen en hoesten.
Leer je parkietje niet vloeken. Het kan je in verlegenheid brengen en eenmaal aangeleerde woorden zijn moeilijk af te leren.
 

 

Mede ivm het Corona Virus

BEL, SMS OF APP EVEN VOORDAT U LANGS KOMT.

Maximaal 3 personen incl. personeel in de showroom

Let op de 1,5 meter onderlinge afstand

Tevens zijn onze openingstijden tijdelijk gewijzigd, wij zijn geopend:

Overdag:

Zaterdags van 09:00 t/m 14:00 uur 

Alle andere dagen en tijden, alleen op afspraak.

Deze winkel die vanuit onze hobby is ontstaan hebben wij naast onze andere banen
Wij zijn bereikbaar via sms, WhatsApp en Mail, antwoord z.s.m. na ontvangst.
Telefonisch bereikbaarheid is door bovenstaande lastig, laat bij geen contact een bericht achter en wij nemen zsm contact met u op.

 

   
Mobiel: 06-30154016
bgg: svp inspreken of sms / whatsapp bericht achteraten 
Indien u met een onbekend / afgeschermd nummer belt kunnen we helaas niet adequaat reageren 
 
Adresgegevens Showroom:
Hoevelakenseweg 67

3784 WG Terschuur
 
Let op: 
- Alleen op afspraak open 
- Wij zijn niet altijd aanwezig, u komt anders voor een gesloten deur
- Bel even als u zeker wilt zijn dat we er zijn ! 
  
Wegens of vanwege ons motto:
"Wij zijn pas tevreden als u dat bent"
Nemen wij alle tijd voor u en zullen wij trachten u zoveel mogelijk informatie te verstrekken bij de door u aangekochte vogels of toebehoren. Verstandig is altijd te bellen of mailen van tevoren, zo weet u zeker dat de specifieke vogels die u zoekt er zijn op het moment dat u langs wilt komen.

Wij kenmerken ons door:
- Goed advies: Wij nemen de tijd voor u. Wij willen het beste aan u verkopen, de dieren die aan uw wens voldoen. Die het beste passen bij uw smaak, uw tuin en de leefomstandigheden.
- Compleet aanbod: U kunt bij ons terecht voor alles wat u voor uw vogels nodig heeft. Hierbij kunt u denken aan: hok of kooi / Voer / Beukensnippers / zeoliet / Voer- Watersilo / Opslagton / enz.
- Veel soorten: U heeft de keuze uit veel verschillende soorten vogels
- Zoekopdrachten: Zoekt u iets speciaals dan gaan voor u op zoek
- Herplaatsing:  Verzorgen voor u een evt. herplaatsing van, wegens omstandigheden beschikbare gekomen dieren. U kunt aangeven op de hoogte gehouden te worden van de herplaatsing en evt. in contact komen met het nieuwe baasje van uw (tamme) vogel.
- Inkoop: Wij kopen en ruilen ook uw vogels of toebehoren (kooien etc.)  in, daarbij geven wij zeer reële en eerlijke prijzen
- Gebruikt: Wij hebben veel gebruikte artikelen door inruil verkregen op voorraad, zoekt u iets, bel ons
(denk hierbij  aan kooien voor kanaries – parkieten – papegaaien, maar ook broedblokken)
- Verzending: Indien mogelijk, kunnen wij op uw kosten en risico goederen verzenden.
- Foto's : onze advertentie worden herplaatst, de specifieke vogels van de foto's zijn waarschijnlijk niet meer aanwezig, indien u foto's wenst van de actueel aanwezig vogels stuur dan even een sms of whatsapp zodat wij u die kunnen toesturen.
- Advertenties: als de advertentie op Internet staan zijn deze vogels aanwezig, uiteraard altijd even bellen of een en ander te verifieren, want de vogels kunnenook net verkocht zijn
 
 
 
Lees in de showroom en op onze site (Birdtrade) de algemene voorwaarden!