MarktPlaza

Catan + Dominion + Carcassonne + El Dorado

269x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Dit voordeelapkket bestaat uit :
Catan Basisspel
Dominion Basisspel
Carcassonne Basisspel
El Dorado.

De bordspellen zijn ook alllen los te koop en te bestellen.

Catan Basisspel:

Dit handelsspel speelt zich af op een eiland waar zich de grondstoffen hout, erts, graan, baksteen en wol bevinden. De spelers beginnen het spel met twee dorpen, die grenzen aan tegels met deze grondstoffen. Het getal op de tegel geeft aan bij welke dobbelsteenworp wordt geoogst. Elk aangrenzend(e) dorp of stad ontvangt grondstoffen bij deze worp. Met deze grondstoffen kan worden gehandeld en gebouwd. Voor het bouwen van nieuwe starten, dorpen of steden wordt een bepaalde combinatie van grondstoffengevraagd, die men door slim handelen met de medespelers, of de zich op het bord bevindende havens kan verkrijgen. Je kunt ook nieuwe ontwikkelingen kopen.

Dominion Basisspel

In Dominion probeer je tijdens het spel een zo sterk mogelijk deck te formeren, zodat jij aan het einde van het spel de meeste punten hebt. De kaarten in je deck rouleren steeds van je trekstapel naar je hand, waarna ze naar je aflegstapel gaan. Als je trekstapel leeg is, schud je je aflegstapel, zodat je weer een nieuwe trekstapel hebt. Elke beurt mag je 1 actie uitvoeren en 1 aankoop doen. De verschillende kaarten in je hand helpen je daarbij of kunnen dit aantal vermeerderen. Geldkaarten vormen je kapitaal voor die beurt. Met puntenkaarten kun je niets in je beurt, maar je hebt ze uiteindelijk wel nodig om het spel te winnen. Deze tweede editie van Dominion bevat puntenkaarten, geldkaarten en 26 verschillende koninkrijkkaarten. In vergelijking met de eerste editie zijn er 6 koninkrijkkaarten vervangen en is er 1 toegevoegd. Elke beurt koop je er kaarten bij, waardoor je op jouw manier je doel kunt bereiken. Ga je voor een constructieve methode met de Smidse, het Dorp en de Markt, of probeer je het op een agressievere manier met de Heks of de Militie? Omdat in elk spel maar 10 van de 26 koninkrijkkaarten worden gebruikt, is Dominion iedere keer weer anders. Dominion is één van de weinige expertspellen die je binnen een half uur kunt spelen. En heb je wel meer tijd, dan speel je gewoon meerdere partijen achter elkaar!

Carcassonne Basisspel:

Het Franse Carcassonne is de best behouden middeleeuwse vestingstad. De spelers zijn landheren en zetten hun horigen in om zoveel mogelijk invloed in het gebied te krijgen. Iedere beurt trek je een landtegel die je vervolgens aanlegt aan het steeds groter wordende speelveld. Op de zojuist gelegde tegel mag je vervolgens een horige als struikrover, ridder, monnik of boer plaatsen. Met die horigen, waarvan je er natuurlijk een beperkt aantal hebt, scoor je punten als hun weg, stad of klooster wordt afgebouwd. Ze komen dan terug in de voorraad en zijn direct opnieuw inzetbaar. Lastig wordt het als andere spelers er door het slim plaatsen van landtegels voor zorgen dat je horigen geen mogelijkheden meer hebben om ooit nog in je voorraad terug te keren. Je zult dus goed moeten nadenken, hoe, wanneer en waar je de horigen inzet!

De Zoektocht naar El Dorado:

De race naar El Dorado is begonnen, en voor je ligt een parcours van onbegaanbaar oerwoud, kolkende rivieren en onbekende stammen. Iedere speler krijgt een deck (stapel) kaarten die zijn expeditie voorstelt. Speel de juiste kaarten en baan jezelf een weg door de jungle. Houdt ook de winkel goed in de gaten om op tijd de juiste kaarten te kopen om jouw beste expeditie op poten te zetten en als eerste de eindstreep te behalen. Waarom wil je dit spelen? -Een ijzersterke en gebalanceerde deckbuilder -Een toegankelijk racespel van de bekende spellenontwerper Reiner Knizia -Verschillende moeilijkheidsgraden maken het voor iedereen toegankelijk