MarktPlaza

Audi A1 Sportback - 1.0 TFSI Sport Pro Line S Keyless Entry | Led |Navi |PDC

457x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Transmissie: 5 versnellingen, Handgeschakeld
Aandrijving: Voorwielaandrijving
Bandenmaat: 215/40 R17
GVW: 1.580 kg
Afmetingen (LxBxH): 397 x 175 x 142 cm
Wielbasis: 247 cm
Acceleratie (0-100): 11,1 s
Topsnelheid: 186 km/u
Bekleding: Leder/stof
Interieurkleur: Zwart
Gemiddeld brandstofverbruik: 4,3 l/100km (1 op 23,3)
Brandstofverbruik in de stad: 5,1 l/100km (1 op 19,6)
Brandstofverbruik op de snelweg: 3,8 l/100km (1 op 26,3)
CO2 uitstoot: 98 g/km
Emissieklasse: Euro6
Onderhoudsboekjes: Aanwezig (dealer onderhouden)
Aantal sleutels: 2 (1 handzender)
Motorrijtuigenbelasting: € 96 - 107 per kwartaal
Optioneel afleverpakket (€ 295): Standaardpakket: - Tenaamstelling van de auto- Vrijwaring van eventuele inruilauto- Remcontrole- Geldige APK minimaal 6 maanden- Brandstof € 25,=- Controle van verlichting- Controle van motor-oliepeil, zo nodig bijvullen- Controle van koelvloeistof, zo nodig bijvullen- Controle van bandenspanning, zo nodig bijvullen- Interieur wordt grondig gereinigd- Exterieur zal nagenoeg zijn oorspronkelijk staat terug krijgen d.m.v. complete poetsbeurt
## Aanvullende opties en accessoires
- Airbag(s) hoofd achter
- Airbag(s) hoofd voor
- Airbag(s) side voor
- Airbag passagier
- Alarm klasse I
- Aluminium interieur afwerking
- Armsteun
- Armsteun voor
- Audioinstallatie
- Audio installatie premium
- Automatisch Sper Differentieel
- Autotelefoonvoorbereiding met Bluetooth
- Bandenspanningscontrolesysteem
- Bi-xenon koplampen (+koplampreiniging)
- Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening
- Elektrische ramen voor
- Elektronisch sperdifferentieel
- Extra getint glas
- Halogeen mistlampen
- Keyless entry
- LED achterlichten
- Lederen/stof bekleding
- Lederen stuurwiel
- Lederen versnellingspook
- Lendesteunen (verstelbaar)
- Lichtmetalen velgen 17"
- Metallic lak
- Multimedia-voorbereiding
- Navigatie-systeem full map
- Parkeersensor achter
- Radio-CD/MP3 speler
- S Line exterieur
- Sportonderstel
- Sportstuur
- Start/stop systeem
- Stuurbekrachtiging snelheidsafhankelijk
- Stuurwiel multifunctioneel
- Toerenteller
- Voorstoelen verwarmd
- Wis-/was installatie voor koplampen
Audi introduceert een driecilinder benzinemotor in de A1, een primeur voor het merk. De 1.0 TFSI vervangt de viercilinder 1.2 TFSI. Om de komst van de motor extra glans te geven, voert Audi meteen een facelift door voor de A1. Een bescheiden facelift, dat wel.IS ER IETS MIS MET DE 1.2 TFSI IN DE A1?
Nee, eigenlijk niet. Maar we leven in een periode waarin het hip is om in een auto met een kleine en vooral zuinige motor onderweg te zijn. Fabrikanten geven daar massaal gehoor aan en knagen waar ze knagen kunnen; de driecilinders vliegen ons om de oren. Bij Audi heeft dat geresulteerd in de 1.0 TFSI, een blokje van nog geen 90 kilo, maar wel met 95 pk en 160 Nm aan trekkracht. En vanwege z’n geringe (fabrieks)verbruik zit er een Ultra-sticker op de bips van de Audi A1 1.0 TFSI Ultra.
De 1.0 TFSI in de A1 is helemaal nieuw ontwikkeld en wijkt volgens de Audi-techneuten op flink wat punten af van de motor die recent in de Volkswagen Polo is geïntroduceerd. Zo is het motormanagement specifiek voor de A1 geprogrammeerd, wordt er meer geluidsisolatie toegepast en zijn de motorsteunen en het uitlaatsysteem afwijkend. Het pakt voor de A1 in ieder geval goed uit.
RIJDT DE AUDI A1 1.0 TFSI ULTRA NOG WEL FIJN?
De 1,0-liter is mooi in balans, loopt trillingsvrij en maakt een levendige indruk. Het blokje heeft niet veel toeren nodig. Net boven stationair toerental pakt hij al vrolijk op, zonder te bokken. Hij heeft bovendien een vrij lange adem. Oké, spectaculair is het acceleratievermogen natuurlijk niet, maar het feit dat de motor al zo vroeg bij de les is, wordt gewaardeerd.
Als we dan toch gaan bezuinigen op cilinders, kunnen we dat ook doen op het aantal versnellingen, moet Audi gedacht hebben. De fabrikant vindt vijf stuks voor de standaard handbak voldoende. De hogere versnellingen zijn uiteraard wat langer gerekt om te voorkomen dat op snelwegtempo de zuigers buiten adem raken. Daar kunnen we best mee leven, gezien het levendige karakter van het blokje, ook bij lage toeren. Kun jij dat niet, dan is er altijd nog de optionele S-tronic transmissie met zeven versnellingen.
HET IS WEL DE DUITSE KWALITEIT DIE WE GEWEND ZIJN TOCH?
De Audi A1 1.0 TFSI Ultra voelt solide en degelijk aan, stelt absoluut niet teleur, maar is ook geen uitblinker. Neefje Volkswagen Polo doet qua rijden bijvoorbeeld niet voor ‘m onder. De elektromechanische stuurbekrachtiging is nieuw en opereert snelheidsafhankelijk. Via Drive Select – eveneens een primeur in de A1 – kun je de mate van bekrachtiging instellen. Leuk, maar overbodig voor een reguliere A1. Net als de instelbare schokdempers trouwens.
Noemenswaardig zijn de uiterlijke wijzigingen aan de A1 eigenlijk niet. Nieuw en wel zichtbaar is de optionele Active Kit, die de A1 van extra plastic en stickers voorziet. Daarnaast heeft Audi nog wat gerommeld met de uitvoeringen en uitrustingsmogelijkheden. Naast de basisuitvoering is er keuze uit een Design- en een Sport-uitvoering. Uiteraard kan die naar hartenlust worden aangevuld met allerlei pakketten en opties. We hebben het niet gecheckt, maar de A1 schijnt in meer dan een miljoen verschillende combinaties geleverd te kunnen worden. Succes met kiezen
Wij streven naar zo hoog mogelijke kwaliteit voor een scherpe prijs, wij hanteren op alle voertuigen een standaard-afleverpakket van €295,=, deze prijs is gebaseerd op een meeneemprijs.
Ook is er de mogelijkheid optioneel 6 maanden Autotrust GARANTIE voor voertuigen tot 12 jaar oud of 200.000 km, valt het voertuig van uw keuze buiten deze voorwaarden dan gaat de aflevering in overleg.
Alle moeite is genomen om de informatie op deze internetsite zo accuraat en actueel mogelijk weer te geven. Fouten zijn echter nooit uit te sluiten. Vertrouw daarom nooit alleen op deze informatie, maar controleer bij aankoop de zaken die uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden.
U bent van harte welkom deze auto te komen bekijken!
Gezien onze hoge omloopsnelheid is het raadzaam ons te bellen of stuur een WhatsApp (06-38169595) voordat u vertrekt om te informeren naar de beschikbaarheid, dit om onnodige teleurstelling te voorkomen.