MarktPlaza

X-Yachts X-55

69x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Prachtig snel jacht met recent een aantal mooie upgrades waaronder de zeilen, B&G navigatie en accu. Vraag naar de volledige specificaties.
Dit is een van de, zoniet best onderhouden, jachten op het water. Alle apparatuur en instalaties, inclusief tuigage, is in de afgelopen paar jaar geserviced en waar nodig vervangen. Het jacht verkeerd in een uitmuntende staat zowel in interieur als op dek.
Door de bijzonder uitgebreide uitrusting waaronder watermaker, airconditioning, extra diesel tank en om niet te vergeten de wasmachine, leent dit schip zich bij uitstek voor een lang verblijf aan boord onder zeer comfortabele omstandigheden.
De Nederlandse eigenaar heeft het jacht uitsluitend prive gebruikt. Ligplaats in Marina del Fezzano bij La Spezia
Vraag naar de uitgebreide specificaties en alle zeer recent gemaakte fotos.
Algemeen
Roer: balansroer
Besturing: 2x Jefa stuurstand met 2x 5-spaaks carbon met teak stuurwiel, voorzien van zandkleurige stuurwielhuiken
Ramen: Moonlight dekluiken (met Oceanair rollo's en muggenhorren) en Moonlight patrijspoorten
Overig: Witte polyester romp met zwarte striping
Teak op de kuipbanken, teak op de kuiprand en teak op de kuipvloer
Dit jacht is nooit verhuurd geweest en er zijn nooit wedstrijden mee gevaren
Het jacht is altijd privé gebruikt en verkeert in een perfecte staat van onderhoud
Er is in de afgelopen jaren veel verbeterd en vernieuwd
Alle facturen betreffende het onderhoud en alle vernieuwingen zijn aanwezig
Zege
De X-55 is de trotse winnaar van de titel "Europees jacht van het jaar 2007". Een jurylid zei: "De X-55 is een van de weinige boten op de markt die zowel de regattazeiler als de langeafstandsschipper bevredigt."
Accommodatie
Materiaal, kleuren: Teak betimmering met lederen bekleding
TV: LED TV op het hoofdschot
Kooktoestel & brandstof: rvs
Overig: Babynova wasmachine
2014 : Nieuwe leder bekleding
2018 : Alle matrassen vernieuwd
Functionaliteit
De sierlijk gebogen, ongelakte teaktreden van de trap dalen af naar de elegante salon. Modieuze gevormde leuningen en handige meubelranden zorgen voor veiligheid terwijl u zich onder het dek verplaatst, of u kunt comfortabel zitten aan de grote en prachtig bewerkte eettafel omringd door een bank. De comfortabele navigatiehoek is ontworpen om alle navigatie-instrumenten en communicatieapparatuur netjes in te kunnen bouwen
Ontspanning
Het gedetailleerde vakmanschap, het zorgvuldig geselecteerde teakfineer en de meubels die volgens de hoogste normen zijn gebouwd, weerspiegelen allemaal de ambities en de houding van X-Yachts. In de ruime salon met veel natuurlijk en kunstlicht en de perfect uitgeruste kombuis kunnen u en uw gasten genieten van een ontspannend diner na een aangename dag op het water
De nieuwe look
De moderne benadering van het horizontaal laten lopen van de houtnerf en de verticale ventilatiehoekpalen zijn voorbeelden van een aantrekkelijke Scandinavische stijl, ontwikkeld door X-Yachts innovatieve interieurarchitecten. Alleen de beste keuze aan materialen wordt gebruikt; bijvoorbeeld de vloerplaten van 20 mm honingraat met buitenpanelen van teak multiplex en de Oceanair-jaloezieën geïntegreerd in de afdichtingspanelen van de dekkop.
Comfort
De voorkajuit van de eigenaar, met zijn grote dubbele slaapplaats en voldoende bergruimte, biedt u de luxe waar X-Yachts naar streeft; terwijl de achterhutten, met afzonderlijke badkamers, uw gasten of bemanning toestaan zich terug te trekken in hun eigen comfortabele vertrekken om te ontspannen en te genieten van het leven aan boord.
Functionality
The gracefully curved, unvarnished teak steps of the companionway descend to the elegant saloon. Fashionable shaped handrails and convenient furniture edges provide security as you move about below deck, or you can sit in comfort at the large and beautifully crafted dining table surrounded by a sofa. The comfortable nav station is designed to accommodate all navigational instruments and communication equipment.
Relaxation
The detailed workmanship, the carefully selected teak veneers and the furniture fittings built to the highest standards, all mirror the ambitions and attitude of X-Yachts. In the spacious saloon with plenty of natural and artificial light, and the perfectly equipped galley, you and your guests can enjoy a relaxing dinner after a pleasant day on the water.
The New Look
The modern approach of having the wood grain running horizontally, and the vertical ventilation corner posts, are examples of attractive Scandinavian styling pioneered by X-Yachts innovative in-house interior architects. Only the best choice of yachting materials are used; for example the floorboards made of 20 mm Honeycomb with outer panels of teak plywood, and the Oceanair blinds integrated in the deck head sealing panels.
Comfort
The forward owners cabin, with its large double berth and ample storage space, provides you with the luxury X-Yachts strives for; whilst the aft cabins, with separate heads, allow your guests or crew to retreat into their own comfortable quarters to relax and enjoy life on board.
Motor, electra, water
Vermogen: 82,03 kW
Brandstoftank aantal: in 2019 zijn de dieseltanks gereinigd
Voortstuwing: 3 blads
Warm water: ca. 40 liter boiler (verwarmd via de motor of via 220 Volt)
Watertank & materiaal: verdeeld over 2 tanks
Walstroom: vaste walstroomaansluiting met een aardlekschakelaar
Overig: 2017 : Groot onderhoud aan de motor uitgevoerd
2017 : Nieuw schroefas lager
Extra 200 liter Bulk brandstoftank
Diverse 220 Volt stopcontacten door het gehele interieur
Tuigage
Rondhouten, verstaging: mast (in 2017 wit geschilderd), carbon V boom giek (in 2017 wit geschilderd), vaste hydraulische neerhouder, Rod Rigging verstaging, 3 sets zalingen met een hydraulische neerhouder
Lieren: Andersen voorzien van zandkleurige hoezen
Genua: 2016 : Banks Sails : 108% rolgenua
Voorzeil rolsysteem : (trommel is onderdeks gemonteerd)
Gennaker: North Sails : G2 Gennaker met een slurf
Overig: De tuigage is in de winter van 2016/2017 volledig gecontroleerd en gerefit (zie het testreport in de bijlage)
Zandkleurige grootzeilhuik op de giek
Zandkleurige genuahuik (rocon)
German Mainsheet System
Vervul je dromen
Elegant, snel en comfortabel, de X-55 is het jacht dat is ontworpen om uw dromen te vervullen en uw passie te vergroten. De sleutelwoorden zijn snelheid, stijl en innovatie, zonder compromissen. Puur esthetisch plezier met uitzonderlijke prestaties; ontworpen door ambachtslieden en topzeilers om u en uw familie dagen van ontspanning en plezierig cruisen mogelijk te maken, terwijl u de ambitieuze racezeiler als eerste over de finish neemt.
Plezier en veiligheid
Een genot om te zeilen. Met de extreem lichte kabelsturing is het mogelijk om haar met één hand licht en gevoelig te sturen terwijl u op het gangboord zit; het zicht op de telltales op het voorzeil is perfect vanuit beide stuurstanden. Veiligheid en kracht zijn van vitaal belang voor onze marine-ingenieurs. Alle X-Yachts zijn gebouwd in overeenstemming met de Europese CE-certificering en voldoen aan de normen van de ABS-rompcertificering. Het kernkenmerk van X-Yachts is het legendarische, thermisch verzinkte stalen onderframe met hoge sterkte: vraag het maar aan elke X-Yacht-eigenaar.
Het nieuwste van het nieuwste
De elegantie en eenvoud van de rig en de vlakke indeling van het dek worden bereikt door buitengewone innovatieve vaardigheden. Elk detail is ontworpen om het gebruik door de schipper vanaf de stuurstand te optimaliseren en het mogelijk te maken dat er veilig met een kleine crew kan worden gevaren.
Clean and Flush
Het lange voordek en de korte onderscheidende opbouw zorgen ervoor dat de dekindeling er schoon, elegant en tijdloos uitziet. We besteden aandacht aan details en enkele van de opvallende kenmerken die dit benadrukken, zijn de nieuw ontworpen vlak gebogen dekluiken en het ankerlanceersysteem, waardoor u gemakkelijk in elke baai kunt ankeren, of u nu wilt stoppen om te zwemmen of te overnachten.
Controle aan het roer
De X-55 geeft u het gevoel volledige controle te hebben vanachter de grote stuurwielen, terwijl het jacht, met haar harmonieuze romplijnen, soepel door het water glijdt. Alle bedieningslijnen worden onder het dek teruggeleid naar de twee vallieren die op het kajuitdak zijn gemonteerd, en een speciale opbergruimte voor de vallen is in de kuipvloer geïntegreerd. De netjes verzonken sprayhood wordt gemakkelijk uitgevouwen.
Aandacht voor details
De functionele kuip biedt ideale omstandigheden voor het hanteren van het jacht en om te ontspannen op zee of in de haven. Harmonie van vorm en functie is het bepalende kenmerk van een X-Yacht en garandeert u het pure plezier van zeilen. Er zijn voldoende opbergmogelijkheden in de twee grote bakskisten aan de achterzijde. Om veiligheidsredenen past het reddingsvlot in een berging in de kuipvloer en worden alle lijnen onder dek geleid. Elegante neerklapbare kikkers en het onderdeks plaatsen van de trommel van de genua furler, zijn verdere voorbeelden van prachtige details die het verschil maken.
Fulfil Your Dreams
Elegant, fast and comfortable, the X-55 is the yacht designed to fulfil your dreams and enhance your passion. The keywords are speed, style and innovation, without compromise. Pure aesthetic pleasure with exceptional performance; designed by craftsmen and top sailors to enable you and your family days of relaxation and pleasurable cruising, whilst taking the ambitious racing sailor first over the finish line.
Pleasure and Safety
A sheer delight to sail. With the extremely light cable steering, it is possible to steer her lightly and sensitively with one hand while sitting on the side deck; the view of the telltales on the head sails are perfect from either helm position.
Safety and strength are of vital importance to our naval engineers. All X-Yachts are built in accordance with the European CE-Certification and fulfil the standards of the ABS Hull Certification. The core feature of X-Yachts is the legendary hot-galvanised high-strength steel bottom frame: just ask any X-Yacht owner.
State of the Art
The elegance and simplicity of the rig and the flush deck layout is achieved by supreme innovative skills. Every detail is designed to optimize the skippers control at the helm, and to help a shorthanded crew work safely.
Clean and Flush
The long foredeck and the short distinctive coach roof make the deck layout look clean, elegant and timeless. We pay attention to detail and some of the notable features that emphasis this are the newly designed flush curved deck hatches as well as the anchor launch system, allowing you to anchor easily in every bay whether you wish to stop for a swim or stay overnight.
Control at the helm
The X-55 gives you the feel of being in complete control behind the large steering wheels, while the yacht, with her harmonious hull lines, is gliding smoothly through the water. All control lines are led back under deck to the two halyard winches mounted on the coach roof, and a dedicated halyard cockpit locker has been integrated in the cockpit floor. The neatly recessed sprayhood is easily unfolded.
Attention to details
The functional cockpit offers ideal conditions for handling the yacht, as well as relaxing while at sea or in port. Harmony of form and function is the defining feature of an X-Yacht, guaranteeing you the pure pleasure of sailing. Ample storage facilities are provided in the two large cockpit lockers at the rear. For safety reasons the cockpit compartment fits a life raft, and all lines are led under deck. Elegant cleats and the under deck Genoa furler are further examples of exquisite details that make all the difference.
Navigatie en electronica
Overig: 2x B&G Grafhic (in de eigenaarshut en bij de kaartentafel)
3x 30/30 B&G Displays in een carbon bracket op de mast
Uitrusting
Stootwillen, lijnen: 6x fender voorzien van zandkleurige hoezen, 1x witte fender en diverse landvasten
Dekzeil(en): zandkleurige zonnetent voor over de kuip (geïntegreerd met de giek)
Zwemtrap: rvs
Zwemplatform: open spiegel
Zeerailing: rvs scepters, dubbeldraads zeerailing met midscheepse doorgangen
Overig: Wegneembare gelakte en uitklapbare teak kuiptafel (voorzien van een hoes en 2x aluminium tafelpoot)
Extra gegevens:
Merk: X-Yachts
Bouwjaar: 2008
Ligplaats: In La Spezia Italy, please contact For Sail North in Enkhuizen
Lengte: 16.76 meter
Breedte: 4.57 meter
Diepgang: 2.9 meter
Conditie: Gebruikt
Opties:
Rompmateriaal: Polyester
Rompvorm: Rondspant
Kielvorm: vinkiel
Aantal slaapplaatsen: 6
Aantal hutten: 3
Doorvaarthoogte: 24
Merk motor: Yanmar
Type motor: 4JH4 Turbo
Bouwjaar motor: 2008
Brandstof: Diesel
Draaiuren: 1250
Vermogen: 110
Aandrijving: Shaft
Tank: 500 l
Boegschroef: aanwezig
Maximum snelheid: 9
Besturing: Stuurwiel
Geluidsinstallatie: aanwezig
Kooktoestel: aanwezig
Koelkast: aanwezig
Vriezer: aanwezig
Airconditioning: aanwezig
Navigatieverlichting: aanwezig
Dieptemeter: aanwezig
Marifoon: aanwezig
Navtext: aanwezig
GPS: aanwezig
Windinstrument: aanwezig
Radar: aanwezig
Acculader: aanwezig
Omvormer: aanwezig
Vuilwatertank: aanwezig
Anker: aanwezig
Buiskap: aanwezig
Zwemtrap: aanwezig